Ana sayfa Dizi Arşivi Atiye Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Atiye Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Atiye (özgün adı: The Gift) ilk sezonu 8 bölümden oluşan, senaryosunu Jason George, Nuran Evren Şit ve Fatih Ünal’ın birlikte kaleme aldıkları, aksiyon ve fantastik türündeki Netflix’in ikinci Türk orijinal internet dizisi.

Yazar Şengül Boybaş’ın ‘Dünyanın Uyanışı’ adlı eserinden uyarlanmıştır. Yönetmenliğini Ozan Açıktan, Gönenç Uyanık ve Ali Taner Baltacı’nın yaptığı dizinin ikinci sezonu da aynı birinci sezon gibi 8 bölümden oluşuyor. Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger ve Melisa Şenolsun’un başrollerinde yer aldığı dizi toplam 3 sezon olarak planladı.

Atiye Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

KÜNYE:

Kanal: Netflix
Yapımcı: Netflix- OGM Pictures
Türü: Aksiyon, Fantastik
Yayın Tarihi: 27 Aralık 2019/ 10 Eylül 2020
Mekan: Şanlıurfa/Göbeklitepe- Mardin- Kapadokya
Süresi: 35-45-50 dakika
Müzik: Sertaç Özgümüş
Başrol: Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun
Oyuncular: Başak Köklükaya, Civan Canova, Tim Seyfi, Senan Kara, Meral Çetinkaya, Cezmi Baskın, Fatih Al, Hazal Türesan, Selen Öztürk, Sibel Melek Arat, Melisa Akman.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılıyor. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Netflix’de dizinin önemli sahneleri ile birlikte tüm bölümlerini ve fragmanlarını bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/netflixturkiye
Instagram: https://www.instagram.com/atiyethegiftnetflix/
Facebook: https://www.facebook.com/pg/Thegiftonnetflix/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=FvCfE9i-nhg
Resmi internet sayfası: https://www.netflix.com/tr/title/81037848

TÜM HABERLER:

Atiye dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın… 

Atiye Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

GENEL İZLENİM:

Ressam Atiye’nin sürükleyici ve mistik hikayesinin anlatıldığı Atiye, farklı ülkelerde The Gift adıyla yayınlamıyor. Dizide Atiye’yi canlandıran Beren Saat uzun bir aradan sonra Netflix’in ikinci Türk dizisi ile ekranlara geri döndü. Seyircinin heyecanla beklediği Atiye zaman zaman TV yazarları tarafından, konusunun sığlığıyla ve oyunculuklarla ilgili eleştiri oklarına da hedef oldu. İki sezonu yayınlanan Atiye dizisinin 3. sezonunun çekimleri de tamamlandı ancak henüz yayın tarihi ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

HİKAYESİ:

İstanbul’da bir ressam, çıktığı kişisel yolculukta Anadolu’daki arkeolojik bir alana dair evrensel sırları ve bu alanın kendi geçmişiyle ilişkisini ortaya çıkarır. İstanbul’da mükemmel bir hayat süren genç ve güzel bir ressam olan Atiye’nin sevgi dolu bir ailesi, varlıklı ve yakışıklı bir sevgilisi vardır. Üstüne üstlük, ilk bireysel sergisini açmak üzeredir. Ancak kusursuz hayatı, dünyanın en eski tapınağı olan Göbekli Tepe’de yapılan bir keşif nedeniyle değişmek üzeredir.

Erhan adındaki bir arkeolog, burada yaptığı kazıda bir sembol keşfeder. Bu sembol, Atiye ile Göbekli Tepe arasında son derece gizemli bir bağlantı olduğuna işaret etmektedir. Bunun üzerine Atiye hayatını tamamen değiştirip geçmişinde ve bu antik harabelerde saklı olan sırların peşine düşecektir.”

Atiye Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 14

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Beren Saat (Atiye Özgürsoy)
Mehmet Günsür (Erhan Kurtiz)
Metin Akdülger (Ozan Yılmaz)
Melisa Şenolsun (Cansu Özgürsoy/Elif Kurtiz)
Başak Köklükaya (Serap Özgürsoy)
Civan Canova (Mustafa Özgürsoy)
Tim Seyfi (Serdar Yılmaz)
Senan Kara (Melek Yılmaz)
Meral Çetinkaya (Zühre Altın)
Cezmi Baskın (Öner)
Fatih Al (Nazım Kurtiz)
Hazal Türesan (Hannah)
Selen Öztürk/Sibel Melek Arat (Seher Altın)
Melisa Akman (Anima)

Atiye Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 15

MEKANLAR:

Atiye dizisinin çekimleri Göbeklitepe’de gerçekleştiriliyor. Göbeklitepe, Şanlıurfa il merkezinin yaklaşık olarak 22 km kuzeydoğusunda, Örencik Köyü yakınlarında yer alan dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğudur. Bu yapıların ortak özelliği, T biçimindeki 10-12 dikilitaş yuvarlak planda dizilmiş, araları taş duvarla örülmüştür. Anadolu topraklarından geçerek İstanbul’dan Göbeklitepe ve Nemrut’a uzanan bir hikaye anlatan dizide geçmişle gelecek, ruhsal olanla gerçek olan, keşifle dönüşüm iç içe geçiyor. Dizinin 3. Sezon çekimleri ise Kapadokya ve Mardin’de yapıldı.

JENERİK:

Atiye dizisinin jenerik müziği Sertaç Özgümüş’e ait, Müzikte dizinin konusu ile örtüşen mistik ezgiler dikkat çekiyor.

SELMA ERGEÇ’DE ATİYE’DE

Ekranlara son olarak Vatanım Sensin dizisi ile gelen Selma Ergeç, Atiye dizisinin 3. sezonunda yeni bir karaktere hayat verecek. Ergeç, Atiye’nin yeni sezonunda Göbeklitepe’deki sıra dışı bir kişilikteki cam ustası Umut’u oynayacak. Atiye dizisinin 3. sezonunun ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil ancak merakla bekleniyor.

Atiye Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 16

FRAGMANLAR:

Atiye dizisinden ilk fragman Netflix’in ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2019 yılının Kasım ayında yayınlandı. İlk görüntüler büyük beğeni topladı ve merak uyandırdı.

İlk Tanıtım:

Atiye dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını Netflix’e üye olarak izleyebilirsiniz.

Tüm Fragmanlar için tıklayınız….

TÜM BÖLÜMLER:

Atiye dizisinin 1.sezonu 27 Aralık 2019 Cuma günü başladı. İlk sezon 8 bölümden oluşuyor. Dizinin 2. Sezonu ise 10 Eylül 2020 Perşembe günü yayınlandı. İkinci sezonu da 8 bölümden oluşan dizinin 3. Sezonunun yayın tarihi henüz belli değil.

Atiye tüm bölümlerini Netflix’e üye olarak izleyebilirsiniz.

DÜNYADA ATİYE…

Netflix, 140 milyar dolarlık piyasa değeri ile bugün hâlâ dünyanın en değerli markalarından biri. Sadece değerli değil, aynı zamanda 190 ülkede, 158 milyondan fazla izleyici ile dünyanın en büyük yayın platformu.

Şengül Boydaş’ın kaleme aldığı ‘Dünyanın Uyanışı’ isimli kitaptan uyarlanan ve uzun bir aradan sonra Beren Saat’in başrolle ekrana döndüğü Atiye’de, güçlü bir kadın hikayesi anlatılıyor. Dizi, 27 Aralık 2019 tarihinde tüm dünyayla aynı anda bütün Netflix kullanıcılarına ulaştı. 20 ayrı dilde alt yazı ve dublaj seçeneğinin de sunulduğu dizi ilk etapta çok fazla eleştirilse ve mistik bulunsa da sonuç olarak 10 ülkede en çok izlenen yapım olarak ün saldı.

Atiye Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 17

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Atiye dizisinin aynı zamanda orijinal müzikleri de bir o kadar beğeni topladı. Dizi boyunca, sahnelere eşlik eden şarkılar seyircide merak uyandırdı. Bu şarkıları merak edenler ve yeniden hatırlamak isteyenler için işte kullanıldıkları sahnelerden bazıları.

Daha ilk bölümde duyduğumuz ilk şarkı. Atiye’yi resim yaparken izlediğimiz sahnenin arkasında çalan ‘Take Me Outta Here’; Nicholas Ryness Hirsch, Kerim Gunes, Virgil Howe imzalı, 2012 çıkışlı bir şarkı.

İlk sezonun üçüncü bölümünde Atiye ağlarken Cansu’nun ona söylediği ninniydi ‘Sen Bir Güzel Meleksin’.

Dördüncü bölümde Atiye, Erhan ve Zühre; Nemrut yolunda arabadayken radyoda çalıyordu Rengin’in sesinden bu meşhur 90’lar şarkısı.

Hayko Cepkin’in seslendirdiği ‘Paranoya’, ilk sezon finalinde Ozan’ın intihara teşebbüs ederken çalan şarkıydı.

KAMERA ARKASI:

Atiye dizisinin başrol oyuncularının ve teknik ekibinin çekimlerin yapıldığı Göbeklitepe ile ilgili yorumlarının da yer aldığı kamera arkası görüntüleri youtube da paylaşıldı.