Ana sayfa Dizi Haberleri Atv, Destan dizisi ile sektörde yeni bir dönemi başlattı!

Atv, Destan dizisi ile sektörde yeni bir dönemi başlattı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kadın kahramanların öne çıktığı diziler yapıldı ama Destan dizisi çok daha başka bir şey vaat ediyor. Ebru Şahin’in canlandırdığı Akkız karakteri ile Destan, dizisi Salı akşamlarına yeni bir soluk getirdi. Dizi tarihinde de bu karakter üzerinden yeni bir dönemin başlayabileceği öngörülüyor.

Bu yeni döneme kadın kahramanların öne çıkartılacağı yapımlar olarak bakabiliriz. Nitekim sekizinci yüzyılda Orta Asya Türk dünyasında kadına verilen önemin günümüzden daha fazla olduğu gerçekliği de Destan dizisinin hikayesinde kullanılıyor.

İşte Ebru Şahin, kadın kahramanların öne çıktığı diziler dönemini başlatmış olabilir… Çünkü izleyicide güçlü bir karşılık bulan Destan, daha ilk bölümü ile reytinglerde zirvede yer almayı başardı.

Milliyet blog yazarlarından Anibal Güleroğlu da Destan dizisindeki bu çıkışı, kadın karakter yaratmada yenilikçi bir durum olarak nitelendiriyor. Destan dizisinin çekici bir dünyayı izleyicilerin beğenisine sunduğunu belirten yazar, Akkız karakterinin ise sektörde çok önemli bir dönemi başlattığını düşünüyor.

Anibal Güleroğlu, şu ifadelerde bulundu: “Kadın kahraman yaratma yenilikçiliğini ve dönemsel gerçeklerle uyumlu aksiyonu o denli başarıyla harmanlamış ki performansında… Gerek görselliği gerekse savaşçı kimliğiyle mükemmel bir Akkız çıkmış ortaya. Tabii bu arada aldığı okçuluk ve binicilik derslerinin hakkını veren Ebru Şahin’in oyunculuğunu fazlasıyla geliştirdiğine de işaret etmek lazım. Tebrikler.

Atv, Destan dizisi ile sektörde yeni bir dönemi başlattı! 7

Bunun ötesinde, Nehir Erdem ile Ayşe Ferda Eryılmaz tarafından başarıyla kaleme alınan ve şu aşamada dönemsel mantık yönüyle de bir aksaklık yaşamayan dizinin yönetmen kanadının da oldukça kayda değer bir iş çıkarttığını vurgulamak gerek. Emir Khalilzadeh senaryoyu ele alırken her sahnenin ve karakterin hakkını vermiş doğrusu. Akış alabildiğine doğal.”

Destan dizisinin ortaya çıkma hikayesini Mehmet Bozdağ bir programda açıkladı. Aslında Akkız karakteri ünlü yapımcının hayali olarak kurguladığı birisi. Yani tarihi olaylara dayanarak ilerleyen bir bir hikaye yok. Tamamen kurgulanmış bir dizi senaryosu görüyorsunuz. Mehmet Bozdağ’ın hayalini süsleyen kadın kahraman olarak Akkız ortaya çıktı ve oluşturulan güçlü atmosfer ile dizi hedefini daha ilk bölüm yayınlanmasına rağmen gerçekleştirdi.

Destan, uzun yıllar sürebilecek bir dizi görüntüsünü veriyor ve yurt dışında gösterilen ilginin büyüklüğü de dikkatlerden kaçmıyor.