Ana sayfa Dizi Haberleri Avlu dizisi başladı, sosyal medyada kıyamet koptu! Eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor!

Avlu dizisi başladı, sosyal medyada kıyamet koptu! Eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor!

tarafından zk zk

Avlu dizisi başladı, sosyal medyada kıyamet koptu! Eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor! 7

Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’de dün akşam ilk bölümüyle ekrana gelen Avlu dizisi, sosyal medyada infiale neden oldu adeta!

Diziyi beğenenler ve beğenmeyenlerin yanı sıra diziye gardiyanlardan gelen eleştiriler dikkat çekiyor.

Twitter’da yapılan yorumlar arasında ‘kadına şiddet’ konusu ile ilgili eleştiriler, Sen Anlat Karadeniz dizisinde yaşanan benzer bir tartışmayı ortaya koyarken, aynı zamanda Ceza ve Tevkif Evleri personeli olduklarını söyleyen kişilerce de tepkiyle karşılandı.

“GencCTE” ismiyle yapılan yorumlardan birinde “Hiçbir kurumumuzda hükümlü ve tutukluların birbirlerinin üzerinde üstünlük kurmalarına müsaade edilmez kurumların, hükümlü ve tutukluların güvenlikleri bizden sorulur” şeklindeki ifadeler dikkat çekti.

#AvluDizisiMesleğimiKirletme hastag’iyle paylaşılan yorumlarda, dizi cezaevlerinde çalışan personeli yanlış yansıttıkları ile ilgili eleştiriler yer aldı.

Ayrıca aynı hesaptan “Jandarma kolluk kuvvetlerimiz sadece çatıları görebilirler firar için çatıya çıkılmadığı müddetçe hiç bir hükümlü ve tutukluyu göremezler sosyal faaliyetler için çıktıkları alanlarda yine erkek infaz ve koruma memurları bulunmaz” şeklinde bir yorum da twitter’da yer aldı.

“İnfaz ve Koruma” ismiyle yapılan bir yorumda da diziyle ilgili şu eleştiri yapıldı: “Avlu dizisinin yayımlanan ilk bölümünde, Ceza İnfaz Kurumu personelinin mesleki onurunu zedeleyecek, kurumsal imajı olumsuz yönde etkileyecek gerçeği yansıtmayan karalama ögelerinin bulunduğu görülmüştür.”

(Haberin devamı için sonraki sayfaya tıklayınız…)