Ana sayfa Dizi Haberleri Avlu dizisinin Özlem’i Onuryay Evrentan Atasalihi aslında kimdir?

Avlu dizisinin Özlem’i Onuryay Evrentan Atasalihi aslında kimdir?

tarafından zk zk

Star TV’nin iddialı dizisi Avlu, dün akşam ekrana hızlı bir giriş yaptı. Demet Evgar, Ceren Moray, Nursel Köse, Şebnem Dönmez gibi oyuncuların rol aldıkları ve bir kadınlar hapishanesinde geçen olayların konu edildiği dizi büyük ilgi çekti.

Dizide Cezaevi’nin Müdür Yardımcısı Özlem Balaban rolünü canlandıran Onuryay Evrentan Atasalihi, başarılı oyunculuğuyla dikkat çeken isimler arasındaydı.

Avlu dizisinin Özlem'i Onuryay Evrentan Atasalihi aslında kimdir? 9

Özlem Balaban karakteri şöyle tarif ediliyor: Kolay ve doğru karar veremeyen, tutuk, özgüveni olmayan biri. Bu nedenle yıllardır müdür yardımcısı. Annesiyle birlikte yaşıyor. Annesi tam bir kontrol delisi. Nefes bile aldırmıyor Özlem’e. Bu yüzden hiçbir zaman düzgün bir sosyal hayatı ya da erkek arkadaşı olmamış.

Avlu dizisinin Özlem'i Onuryay Evrentan Atasalihi aslında kimdir? 10

Peki Özlem Balaban’ı oynayan Onuryay EvrenTan Atasalihi kimdir? Daha önce hangi dizilerde rol aldı?

1974 doğumlu oyuncu Onuryay Evren Tan aslen Ankara’lıdır. Babası İmar İskan Bakanlığında Genel Müdürlük yapmıştır. Annesi ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde Müdür Muavini olarak çalışmıştır.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Okula başladığında TRT ekranlarında bir dizide rol almıştır. nin bir dizisinde rol aldım. Tiyatro eğitimi için ara verdiği Hacettepe Üniversitesinde biyoloji eğitimini daha sonra tamamlamıştır. Eşi Mehmet Ali Atasalihi İktisat mezunu, bir lojistik firmasında çalışmaktadır.

Avlu dizisinin Özlem'i Onuryay Evrentan Atasalihi aslında kimdir? 11

Onuryay Evren Tan bugüne kadar Tersine Akan Nehir, Benimle Evlenir Misin?, En Son Babalar Duyar, Kınalı Kar, Pembe Patikler, Baba, Bir İstanbul Masalı, Hırsız Var, Organize İşler, sensiz Olmuyor, Hokkabaz, Kısık Ateşte 15 Dakika, Sağır Oda, Oyun Bitti, Parmaklıklar Ardında, Gölgesizler, Bir Çocuk Sevdim, Halam Geldi, Yasak, Ekonomi Tıkırında, Güvenlik, Emanet, Çanakkale YÜzyıl Mühür gibi projelerde rol almıştır.

2017 yılında dahil olduğu Savaşçı dizisinde de Rojda karakteriyle dikkat çekmişti.