Ana sayfa Dizi Haberleri Balkan Ninnisi, yıllar önce yayınlanan Elveda Rumeli etkisi yarattı!

Balkan Ninnisi, yıllar önce yayınlanan Elveda Rumeli etkisi yarattı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1’in başarılı projelerinden birisi de Balkan Ninnisi dizisi oldu. Uğur Uzunok’un yapımcılığını üstlendiği ve senaryo grubunda da yer aldığı dizinin ilk iki bölümü yayınlandı ve izleyiciler de projeden memnun kaldı. TRT1’in yaz döneminde yayınladığı farklı yapımlardan birisi olan Balkan Ninnisi için yapım ekibi Mayıs ayında çalışmalara başladı.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştirilen çekimlerde hem tarihi atmosfer hem de Balkan halkının sıcaklığını yanlarında hisseden dizi ekibi, rahat ve konforlu bir süreç yaşıyor. Ancak Türkiye’den uzakta olmak ve ailelerini görememek birçok oyuncuyu etkiliyor.

Yönetmen Doğan Ümit Karaca da ailevi sebeplerle ayrılarak dizinin yönetmenliğini Serdar Akar’a bırakıyor. Serdar Akar, beşinci bölümden itibaren Balkan Ninnisi dizisinin yönetmeni olarak yer alacak. Erdal Özyağcılar ile Serdar Akar, yıllar önce Elveda Rumeli dizisi için yine Üsküp’teydi.

Balkan Ninnisi, yıllar önce yayınlanan Elveda Rumeli etkisi yarattı! 8

Sütçü Ramiz karakteri ile Elveda Rumeli’de çok başarılı bir dönem geçiren Erdal Özyağcılar gibi, Serdar Akar da bu projenin yönetmeni olarak çok konuşulan isimlerdendi. 2007 ile 2009 yılları arasında atv’de yayınlanan Elveda Rumeli uzun süren ve başarılı bir proje olarak Türk dizi sektörüne yön veren bir yapım olmuştur.

Balkan Ninnisi dizisinin hem bu iki isim ile bağlantısı hem hikayesi hem de oluşan atmosfere bakıldığı zaman benzer bir havanın estiğini söyleyebiliriz. Elveda Rumeli gibi, Balkan Ninnisi dizisi de başarılı bir proje olarak öne çıkıyor.

Balkan Ninnisi, yıllar önce yayınlanan Elveda Rumeli etkisi yarattı! 9

Farklı kültürlerdeki insanların bir arada yaşayabileceğini göstermesi bakımından iki dizinin de ortak bir mesajı var. Balkan Ninnisi daha komik ve eğlenceli bir hikaye ve iki gencin imkansız gibi görünen aşk öyküsü de izleyicileri etkileyecek.

Emre Bey ile Merih Öztürk de ilk iki bölümde sergiledikleri performans ile büyük ilgi çekti. Balkan Ninnisi dizisinin iyi reytingler alması, sosyal medyada güçlü bir destek bulması da ekibin moralini yükselten gelişmeler oldu.