Ana sayfa Dizi Haberleri Baraj dizisi enerjisiz ve ruhsuz anlatımıyla sürerse çabuk yıkılır

Baraj dizisi enerjisiz ve ruhsuz anlatımıyla sürerse çabuk yıkılır

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Baraj dizisinin 3. bölümünün performansı adeta ‘kral çıplak’ dedirtiyor… Pandemi öncesinde Mart ayında ilk iki bölümü yayınlanan dizi, büyük ilgi görmüştü. Fox TV’nin Şubat ayında sona erdirdiği Kadın dizisinin yerine getirdiği Baraj’ın iyi reytingler alması umutlandırmıştı.

Kadın çok güzel reytingler alabilen bir yapımdı ve Salı akşamları ekrandaki kadın izleyicileri çeken bir başka proje Fox TV adına akıllı bir karar oldu. Baraj dizisinin 2 bölümünün ardından pandemi sürecinin araya girmesi olumsuz oldu. Baraj dizisi her ne kadar merakla beklenen bir konumda dursa da 5 ay aradan sonra yayınlanan 3. bölümün reytingleri izleyicilerin yapıma o kadar da sahip çıkmadığını göstermiş oldu.

Biran Damla Yılmaz, Feyyaz Duman; Burak Yörük ve Sumru Yavrucuk’un başrollerinde yer aldığı Baraj dizisi için gidişat pek de iyi durmuyor. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, diziyle ilgili yaptığı değerlendirmede konunun anlatımının ruhsuz ve enerjisiz olduğunun altını çizdi.

Güleroğlu’na göre dizi böyle devam eder ise yıkılması hiç de zor olmayacak. İşte o yazıdan bir bölüm: ” Salı gecesine denk gelen ‘Menajerimi Ara’ ile büyük çelme yiyip kendi iç dinamiklerinin yetersizliğinden dolayı ilk etapta geçtiği ‘Hekimoğlu’nun da gerisine düşen ‘Baraj’, şimdilik ‘Yıkılmadım ayaktayım’ deme potansiyeline sahip bir pozisyonda ama… ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ başlamadı daha yeni sezona. O vakit yarış iyice kızışacak.

Anlayacağınız ipin ucu sıkı tutulmazsa işi zor. Hele de bu tempoda ilerlerse… İçeriğini; akmayan, enerjisiz ve ruhsuz biçimde yansıtmayı sürdürüp duygusal performans noktasında orijinalinin gerisinde kalırsa… Rakipleri karşısında kolayca yıkılabilir. Bu da temeli sağlam ‘Baraj’ın ziyan edilmesi demektir. Yazık olur.”