Ana sayfa Sosyal Medya Barış Arduç’a verilen dizi şansının bir benzeri şimdi de İlhan Şen’e altın tepside sunuldu!

Barış Arduç’a verilen dizi şansının bir benzeri şimdi de İlhan Şen’e altın tepside sunuldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Tarihi dizilerde yer almak oyuncular için zorluklarla doludur ve yeni sezonda İlhan Şen de bu zorlukları yaşayacak isim olarak gözüküyor. Bir süredir hazırlıkları yapılan Selahaddin Eyyubi’nin hayatını anlatacak olan dizi projesiyle ilgili gelişmeler hızlandı. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin yapımcısı olan Akli Film’in yeni projesi olan Selahaddin Eyyubi dizisinin 3 sezon sürmesi ve bein Connect platformunda yayınlanması bekleniyor.

İlhan Şen de bu yeni tarihi dizi projesinin başrol erkek oyuncusu olarak seçildi. Alparslan dizisi ile Barış Arduç’a verilen büyük fırsat bu sefer İlhan Şen’e Selahaddin Eyyubi rolü ile verilmiş oldu. İki dizinin de yapımcısı olan Emre Konuk, son dönemde tarihi diziler ile büyük bir tecrübe biriktirdi ve yeni projelerle de bu tecrübelerini kullanarak yeni diziler üretmeye devam ediyor.

Aşk Mantık İntikam isimli dizide Burcu Özberk ile çok başarılı bir partnerlik süreci geçiren İlhan Şen, yaz döneminde ise Deniz Işın ile birlikte atv’de yayınlanan Sevmek Zamanı isimli dizide başroldeydi. Ancak Sevmek Zamanı isimli dizi etkili bir aşk hikayesi ve dram işi olmasına rağmen izleyicilerden yeterince ilgi görmeyerek erken final yaptı.

Barış Arduç'a verilen dizi şansının bir benzeri şimdi de İlhan Şen'e altın tepside sunuldu! 9

İlhan Şen ise bu dizinin finalinin ardından dinlenmeye ve yeni gelen teklifleri değerlendirmeye başladı. Oyuncunun Selahaddin Eyyubi gibi tarihi bir karakteri canlandırma fırsatını elde etmesi de kariyeri adına büyük bir şans.

Eyyubiler Devleti’nin kurucusu ve ilk hükümdarı olan Selahaddin Eyyubi, Kutsal Toprakları Haçlı askerlerinden almak için kurduğu ordu ile Kudüs’ü geri alarak, 88 yıllık Haçlı dönemini bitirmişti. 1137 yılında doğan, Mısır ve Suriye Sultanı olarak da tarihe geçen Selahaddin Eyyubi, 1193 yıılında yani 56 yaşındayken hayatını kaybetti.

Barış Arduç'a verilen dizi şansının bir benzeri şimdi de İlhan Şen'e altın tepside sunuldu! 10

Böyle tarihi bir kişiliği canlandırmak da İlhan Şen’e düştü. Genç oyuncunun böyle tarihi bir kişiliği canlandırma noktasında nasıl performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

TRT1 ekranlarında yayınlanan ve Barış Arduç’un canlandırdığı Büyük Selçuklu İmparatorluğu’nun ikinci sultanı olan Alparslan, 1029 yılında dünyaya geldi ve 1072’de yaşamını yitirdi.

Barış Arduç’un Alparslan rolü için büyük bir eğitim sürecinden geçtiğini ve ikinci sezona hazırlanan diziyle çok önemli bir çıkış yaptığını izledik.Şimdi de benzer bir eğitim sürecinden İlhan Şen geçecek. İki güçlü sultanın hikayesi ile Türk dizi sektörü de dünyaya farklı içerikler sunma noktasında önemli adımlar atıyor.

Barış Arduç'a verilen dizi şansının bir benzeri şimdi de İlhan Şen'e altın tepside sunuldu! 11

Akli Film’in sahibi Emre Konuk, yönetmenlik deneyimlerinin ardından yapımcı olarak giriştiği yeni yolda Uyanış Büyük Selçuklu, Alparslan Büyük Selçuklu dizileri ile büyük başarılar kazandı. Şimdi de Selahaddin Eyyubi’nin hayatının anlatılacağı yeni dizi ile birlikte yeni bir heyecan dalgası ortaya çıktı. Dizinin 3 sezon sürmesi ve Bein Connect’in de yeni dönemdeki en önemli dizi projesi olması bekleniyor.

Bu projeyi Akli Film ile Pakistanlı bir yapım şirketinin birlikte yürütmesi bekleniyor. Destansı bir hikayenin ortaya konulması beklenen dizinin çekimlerinin Gebze’deki platoda yapılması planlanıyor.