Ana sayfa Sosyal Medya Başak Gümülcinelioğlu ile kocası Çağrı Çıtanak deprem sonrası hayat kurtarma mücadelesi sergiledi

Başak Gümülcinelioğlu ile kocası Çağrı Çıtanak deprem sonrası hayat kurtarma mücadelesi sergiledi

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – En son Sipahi dizisinde başrolde yer alan Başak Gümülcinelioğlu, 2022 yılının Ekim ayında kendisi gibi oyuncu olan Çağrı Çıtanak ile evlenmişti. 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ı sarsan 2 büyük deprem felaketinin en yıkıcı etkilerinden birisi de Antakya’da yaşanıyor.

10 farklı ile yayılan bu büyük felaket sırasında Çağrı Çıtanak’ın annesi Nevber Yurdal Çıtanak’ın da içinde bulunduğu apartman çöktü. Felaketin ilk anlarından itibaren sosyal medya üzerinden yardım çağrılarında bulunan Başak Gümülcinelioğlu ile Çağrı Çıtanak çifti, annelerinin kurtarılması için yetkililere de ulaşarak ellerinden geleni ortaya koydu.

Başak Gümülcinelioğlu ile kocası Çağrı Çıtanak deprem sonrası hayat kurtarma mücadelesi sergiledi 1

Depremin ilk anlarında kimsenin yardıma gelmediği bilgisini paylaşan Başak Gümülcinelioğlu, sosyal medya üzerinden birçok paylaşım yaptı. Çağrı Çıtanak da kendi takipçileri üzerinden yaptığı paylaşımlar ile annesinin göçük altında kurtarılması için yardım çağrılarında bulundu.

Bu çağrılar sonucunda bölgedeki vatandaşlar destekte bulunarak enkaz altındakilere ulaşmak için kendi çabaları ile çalışma başlattı.

Ardından yetkililerin yönlendirmesi ile ekipler bölgeye ulaştı ve ses duyulması üzerine de çalışmalar yapıldı. Tüm bu süreci twitter hesabı üzerinden paylaşımlar yaparak duyuran Başak Gümülcinelioğlu, ekiplerin ayrıldığını da yine twitter’dan duyurarak şöyle yazdı:

“Ne yapacağımızı bilmez haldeyiz, YİNE. Gelen ekipler bir zaman sonra enkazı terk ediyor…
Antakya’nın en fazla insanlı ve en geniş metrekareli enkazından bahsediyoruz. 3 gün aralıksız iş olduğunu söyleyen ekip buradan gitti! İnsan enkaza gelen arama kurtarma ekiplerine kalıp işlerini bitirmeleri için yalvarmak zorunda kalır mı? Ne olur gelin ve işi bitirmeden gitmeyin artık dayanacak gücümüz kalmadı… ”

Başak Gümülcinelioğlu ile kocası Çağrı Çıtanak deprem sonrası hayat kurtarma mücadelesi sergiledi 2

Başak Gümülcinelioğlu 10 Şubat Cuma günü ise son paylaşımında enkazdan birden fazla kişinin sağ çıkma olasılığından bahsederek dua ederek beklediklerini ifade etti.

Oyuncu, paylaşımında şöyle yazdı: “Ambulans Geldi. İçeride birden fazla insan varmış. Sağ olarak çıkmaları ve hızlıca müdahale edilmeleri için dua ediyoruz… Allah’ım şu hayatta neler mümkün… 4 kişide vücut ısısı 1 kişide kalp atışı tespit edildi. Allah hepinizden razı olsun.”

Başak Gümülcinelioğlu ile kocası Çağrı Çıtanak deprem sonrası hayat kurtarma mücadelesi sergiledi 3

Ünlü oyuncunun hayranları da tüm bu gelişmeleri sosyal medyadan takip ederek, yardımcı olmak adına hem bilgileri paylaştı hem de Antakya’da tanıdıkları olanlar iletişime geçti. Tüm bu çabaların sonucu merakla bekleniyor.