Ana sayfa Dizi Haberleri Benim Adım Melek dizisi gibi ol, Zümrüdüanka gibi olma!

Benim Adım Melek dizisi gibi ol, Zümrüdüanka gibi olma!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / ANALİZ ÖZEL – Birisi TRT1 dizisi, diğeri ise Fox TV yapımı… İkisi de dram içerikli. Benim Ardım Melek, Gaziantep’te çekiliyor… Zümrüdüanka’nın ise Ürgüp’te çekimleri yapılıyor. Her iki dizide de güçlü bir oyuncu kadrosu bulunuyor. Her iki dizi de geçen sezon yayınlanmaya başlandı ve büyük de ilgi gördü.

Benim Adım Melek dizisi 41 bölümü geride bıraktı. Zümrüdüanka ise 20. bölümü geride bıraktı. Her iki dizi de pandemi nedeniyle 6 ay kadar ara verdi. Her ikisi de ikinci sezonda değişiklikler yaparak başladı. Ancak ikisi arasındaki temel fark, birisi kemik izleyici kitlesini korumayı başarırken diğeri fazlasıyla savruldu.

Nehir Erdoğan ve Kutsi’nin başrollerinde yer aldığı Benim Adım Melek dizisinin ilk sezonda senaryonun yavaş ilerlediği ve bir türlü sırların ortaya çıkmadığı eleştirileri vardı. Pandemi araya girdi ve bu süreçte hikayede düzenlemeler yapıldı. İkinci sezona hikayede önemli bir değişiklik ile başlandı. Sırlar bir bir açığa çıkmaya ve hikaye hızlanmaya başladı. Bu da dizinin kemik izleyicilerinin yapımı bırakmamasını, desteğini sergilemesini sağladı.

Benim Adım Melek dizisi gibi ol, Zümrüdüanka gibi olma! 8

Fox TV’nin Zümrüdüanka dizisi ise ilk sezonunda naif bir aşk hikayesi ve güçlü bir görüntü çizdi. Alp Navruz ve Ceren Yılmaz’ın iyi uyumu da diziye renk kattı. ilk sezonun pandemi nedeniyle erken bitmesinin ardından 6 aya yakın süre geçti. Bu süreçte dizide birçok değişiklik yapıldı. Ana konudan uzaklaşıldı. Naif bir aşk hikayesi, yeni karakterler ile daha ilginç bir hale getirilmeye çalışıldı. İsmail Hacıoğlu ve Gökçe Eyüboğlu’nun canlandırdığı karakterler ikinci sezonda hikayeyi çok değiştirdi.

Ancak bu değişiklikler Zümrüdüanka izleyicileri tarafından bir türlü kabullenilmedi. Kemik izleyici kitlesini bile elinde tutmakta zorlanan dizi, Cumartesi akşamları bile sıkıntı yaşarken, Fox TV’nin kararı ile Çarşamba akşamlarına alındı. Dün akşam da yeni gününde ilk sınavını veren dizinin reytingleri iyice düştü. Kemik izleyici kitlesi bile yapımı terk etmeye başladı.

Benim Adım Melek dizisi gibi ol, Zümrüdüanka gibi olma! 9

Diziyi ilginç hale getirmek için öyle sahneler vardı ki, birçok kişi sosyal medyada isyan etti. Naif bir aşk hikayesi olarak başlayan dizi entrikalar dünyası olmaya başladı. Tabii ki izleyiciler tarafında bu durum da pek kabul görmedi. Yeni gününde bu reytinglerle ayakta kalması mümkün olmayan dizinin hikayesindeki keskin dönüşlerin izleyicileri de kendinden kopardığı bir ortam ortaya çıktı.

İşte iki dizi ve ikisi arasındaki temel fark. Birisi ilk sezondaki hatalarını düzeltip, izleyicilerini tutmayı ve kendini geliştirmeyi başardı.

Diğer dizi ise bambaşka yollara saptı ve ilk sezonda neden çok sevildiğini bile dikkate alınmayan değişikliklere uğradı.

Sonuç ise; Benim Adım Melek dizisi TRT1 ekranında hem hikayesi hem de reytingleri ile kemik izleyici kitlesini kendisine bağlamayı sürdürüyor.

Zümrüdüanka ise gün değiştirmiş olsa bile kemik izleyicisini bile kaybederek, giderek finale yaklaşıyor.