Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Beren Saat ve Burak Özçivit gerçeğini ilk kez gündeme taşıdı!

Beren Saat ve Burak Özçivit gerçeğini ilk kez gündeme taşıdı!

tarafından ker_def

Dizilerde kadın oyunculara ücrette adaletsizlik yapılıyor! Bu iddianın sahibi ünlü oyuncu Nurseli İdiz… Kanal D ekranında yayınlanan 2. Sayfa programına konuk olan Nurseli İdiz, dizilerde kadın ve erkek oyuncuların aldıkları bölüm başı ücretler arasındaki farka dikkat çekti.

Nurseli İdiz, ücretlerde erkek oyuncular lehine bir durum olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

“Oyunculuk sisteminde kadınlar ve erkekler arasında büyük adaletsizlik var. Beren Saat bazı erkek oyuncuların bölüm başına kazandığı paranın neden dörtte birini alır? Emekse aynı emek. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok yerinde ne yazık ki böyle! Orada da kadın yıldızlar sisteme isyan ediyor”

Beren Saat ve Burak Özçivit gerçeğini ilk kez gündeme taşıdı! 7

Gerçek sanatçıların değerinin bilinmediğine değinen Nurseli İdiz, Burak Özçivit’i örnek gösterdi.

Diriliş Osman dizisinde 225 bin liranın üzerinde bölüm başı ücret alacağı iddia edilen Burak Özçivit, ile Haluk Bilginer’i karşılaştıran Nurseli İdiz, şu sözleri sarf etti:

“Erkek oyuncular arasında da ücret konusunda adaletsizlik var. Örneğin ‘En çok kazanan oyuncular’ listelerine bakıyorum. Aralarında Haluk Bilginer, Halit Ergenç, Timuçin Esen, İlker Kaleli, Aras Bulut İynemli yok. Neden sanatçılar Burak Özçivit’in yeni dizisinden kazanacağı paranın üçte birini bile alamıyor? Bunu da bir türlü anlamış değilim.”