Ana sayfa Sosyal Medya Bergen filmi Özcan Deniz ile Mahsun Kırmızıgül’ü karşı karşıya getirdi!..

Bergen filmi Özcan Deniz ile Mahsun Kırmızıgül’ü karşı karşıya getirdi!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Oyuncu Farah Zeynep Abdullah’ın Türk müziğinin güçlü sesi Bergen’e hayat verdiği Bergen filmi ile ilgili tartışmalar bitmiyor.

4 Mart’ta vizyona giren filmde, kocasının yüzüne kezzap attığı ve daha sonra da kurşunlayarak öldürdüğü aynı zamanda ‘acıların kadını’ lakaplı şarkıcı Bergen’in acı dolu hayat hikayesi anlatılıyor.

Yetenekli oyuncu Farah Zeynep Abdullah filmdeki performansıyla izleyici ve eleştirmenlerden tam not aldı. Ancak Bergen filmini izlemeye giden yönetmen ve şarkıcı Mahsun Kırmızıgül yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Mahsun Kırmızıgül izlemeden çıktığını ifade ettiği Bergen filmini sosyal medya hesabından, “Bir şarkıcının hayatını oynayabilirsiniz ama onun şarkıcılarını onun gibi asla söylemezsiniz. Milyonlarca insanı, sesleri ile etkileyen şarkıcıların kendi biyografi filmlerinde kendi sesleri yok. Biyografi filminde oyuncu kendi sesi ile şarkı söylediği anda sinemadan çıkıyorum” sözleriyle eleştirdi.

Bergen filmi Özcan Deniz ile Mahsun Kırmızıgül'ü karşı karşıya getirdi!.. 7

Şarkıcı ve oyuncu Özcan Deniz ise, Mahsun Kırmızıgül’ün tam aksi bir fikri savundu.  Deniz, instagram hesabından yaptığı paylaşımda Farah Zeynep Abdullah’ı da performansından dolayı tebrik etti; Özcen Deniz film ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Bildiğim kadarıyla sadece ‘Farinelli’ filminde sanatçının sesi, teknoloji yardımıyla oluşturulmuştu. Onun dışında tüm biyografik filmlerde  oyuncular full performans sergilediler.

Yabancılarla aramızdaki fark; oyuncuyu role hazırlarken aynı özeni stüdyoda göstermemek. Ama yine de izlediğimiz bir hikaye, konser değil. Beklenilen; hikayenin doğru aktarılması. Oyuncunun kendisi Bergen ya da Müslüm değilse, onları bir oyuncu canlandırıyorsa olması gereken sesin de oyuncuya ait olmasıdır.

Yeşilçam dönemi kapandı. Artık oyuncuyu başkasının seslendirmesi bile ayıp. Farah, zor bir işin altından başarıyla kalkmış. Tebrikler.”