Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak yine işe yaradı, Kızıl Goncalar dizisi reytinglerde zirveye çıktı!

Yasak yine işe yaradı, Kızıl Goncalar dizisi reytinglerde zirveye çıktı!

tarafından ker_def

Yapımını Gold Film’in, yapımcılığını Faruk Turgut’un üstlendiği, FOX ekranlarının sevilen dizisi Kızıl Goncalar ekran yolculuğuna başarılarını artırarak devam ediyor. Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerinde yer aldığı dizi, 3. yeni bölümü ile pazartesi akşamı bir kez daha izleyici ile buluştu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun yayın durdurma cezası vermesi ile birlikte Kızıl Goncalar dizisi birçok kişi tarafından fark edilmişti. Daha önce benzer durum Kızılcık Şerbeti dizisi ile ilgili alınan yasak kararından sonra da yaşanmıştı.

Geniş kitlelerin yasak kararları sonrasında sosyal medya ve basında yer alan haberlerden etkilenerek merak ettikleri diziler sonraki süreçte çok olumlu reyting yükselişleri yaşıyor.

Benzer bir durum Kızıl Goncalar dizi projesi için de gerçekleşti. AB ve ABC1 kategorilerinde neredeyse çift haneye yaklaşan reytingler elde edildi. Pazartesi akşamları Ömer, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi ve Safir gibi projeler de bulunmasına rağmen Kızıl Goncalar tüm izleyici gruplarında birincilik elde etti.

Üçüncü bölümde gelen bu birincilikler ve reyting patlamasının anlattığı gerçek ise, RTÜK tarafından verilen ceza kararlarının projelerle ilgili halktaki merakın fazlasıyla arttığıdır.

Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın yanı sıra; Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Duygu Sarışın, Tuğrul Tülek, Yakup Turgut, Sitare Akbaş, Mina Demirtaş, Esma Yılmaz, Zehra Kelleci, Tuana Gizem Uzunlar gibi birbirinden başarılı oyuncuların eşlik ettiği Kızıl Goncalar iki farklı kültürdeki insanın yollarının kesişmesini konu alıyor.

Seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen “evlat” söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

Yönetmen koltuğunda Ömür Atay’ın oturduğu, senaryosunu Necati Şahin’in kaleme aldığı Kızıl Goncalar, her pazartesi saat 20.00’de FOX’ta!