Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bir Deli Sevda dizisinin Cengiz’i Erdinç Gülener, kardeşine büyük kötülük yapmış

Bir Deli Sevda dizisinin Cengiz’i Erdinç Gülener, kardeşine büyük kötülük yapmış

tarafından ker_def

Erdinç Gülener: “En büyük kötülüğü kardeşime yaptım”

Bir Deli Sevda dizisinin tehlikeli karakteri ‘Cengiz’le yani Erdinç Gülener merak edilenlerini anlattı…

Akşam’dan Sibel Ateş Yengin’in röportajı…

Bir Deli Sevda’nın kötü adamı Cengiz’i oynuyorsunuz. Peki, ilk yaptığınız kötülüğü hatırlıyor musunuz?

İlk yaptığım kötülüğü hatırlamıyorum ama Cengiz karakteri kadar kötü bir adam değilim, iyi olmaya çalışıyorum (gülüyor). Her ailenin büyük çocuğunun yaşadığı tramvayı ben de yaşadım bunun sonucunda en büyük kötülüğü kardeşime yaptım. Çocukken kardeşimin en sevdiği bebeğini kesip parçalamıştım ve o da çok ağlamıştı. Ben de ceza almıştım. Akıllanmayarak her seferinde kötülüklerime devam ettim. Kardeşimi çok seviyorum ama onunla uğraşmak ayrı bir keyif. Okuyuculara bir uyarı siz yine de kardeşleriniz sevin ve onları üzmeyin…

Peki, size yapılan ilk kötülük neydi?

Hafızamda yer eden en büyük kötülük, sınıf arkadaşımın sınav parçamda beni yarı yolda bırakmak istemesiydi. Benim için çok önemli bir sınavdı ve sinir krizi geçirmeme sebep olmuştu. Ben de “bunun sonucu kötü olabilir” diye tehdit ettim ve işe yaradı. Sınavı geçtim ve bir süre küstük. Sonra sorunu çözdük. Hâlâ görüşürüz ve sevdiğim bir arkadaşım.

Tehlikeli insanlardan kendinizi koruma formülünüz var mı, ne önerirsiniz?

Tabii ki var… Genelde ilk tanıştığım insanlarda ki ilk izlenimim doğru olur, neredeyse hiç şaşırmadım ve hayal kırıklığına uğramadım. İçgüdüsel olarak anlayabiliyorum ve karşıdan gelebilecek kötülüklere kendimi kapatıp korumaya alıyorum. Kimseyi etkilemek istemem ama en önemlisi yeni biriyle tanışırken hemen samimi olmamak ve biraz zaman tanımakta fayda var.

Bir insan ne zaman, hangi durumda tehlikeli olur?

Sevdiklerine zarar geleceğini anladığı an. Ailemiz ve sevdiklerimiz bizim değerlilerimiz. Zarar geldiğini hissettiğimiz zaman aslan kesiliriz… Ayrıca insanların kendi alanına girildiğinde de tehlikeli olabilir.

Karakter tanıtımınızda “üvey kızı için yapmayacağı şey yok” deniyor. Erdinç Gülener’in kimin için yapmayacağı şey yoktur?

Kesinle ailem. Değerlilerim için yapamayacağım şey yoktur, ölünecekse ölünür, yaşatılacaksa yaşatılır. Bu hayatta en önemli şey ailemdir…

Yazı-tura atıp da oyunculuğa devam etme kararı almışsınız. Bu hikâyeyi sizden dinleyelim mi?

Hasbelkader oyunculuğa başlamış gibi algılanmasını istemem… Yakın arkadaşımla lisede tiyatro kursuna başlayacaktık. Çalışmaları izlediğimizde ses açma tekniğini duyunca bize komik gelmişti ve şakalaşarak saçma bir şekilde yazı-tura atmıştık. Yazı geldi başladık. Tiyatroya başlamayı gerçekten istiyorduk. Yazı-tura işin bahanesiydi, aramızdaki şakaydı.

Babanıza karşı çıkıp da oyuncu olmaya karar vermişsiniz. Hiç bu yüzden pişmanlık duydunuz mu?

Babama oyunculuk haricinde hiç karşı çıkmamıştım, onu üzdüğüm için sadece pişmanlığım oldu. iyi ki de karşı çıkmışım ve başlamışım. Herkese sevdiği işi yapmak nasip olmaz, ben âşık olduğum çok sevdiğim ve keyif aldığım bir tutkumu gerçekleştiriyorum.

Dünyanın her yerini gezermişsiniz… Öyleyse çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?

Bence çok gezen bilir… Evliya Çelebi bunun en güzel örneklerinden biri. Daha fazla vaktim olsa dünyanın her yerini gezmek isterim.

Gittiğiniz yerlerde en çok ne yapmaktan hoşlanırsınız, neleri keşfetmek istersiniz?

O ülkenin ve coğrafyanın özellikleri neyse onları keşfetmek istiyorum. Tarihi, sanatı, yemekleri, eğlencesi, kültürel özellikleri, müzikleri, sanatı farklılıklarıyla her şeyini… Yeni gittiğim bir şehirde kaybolmaktan çok zevk alıyorum daha güzel bir keşif oluyor.

Aynı zamanda motor tutkunuymuşsunuz… Motorun üstüne çıktınız. Yol, motor ve siz… O esnada nasıl hisseder, neler düşünürsünüz?

Sınırsız bir özgürlük içinde zamanın akmadığı anı yaşayarak rüzgârı hissederim. Benzinim bitene kadar devam ederim. Ailem, tiyatro, motor, Beşiktaş ve farklı coğrafyalar vazgeçilmezim…

Arkadaşlarınız size nasıl hitap eder?

İsmimle, lakabım yok

Bir suç işleseniz bu ne olurdu?

Katil.

Unutamadığınız bir dayak var mı?

Baba dayağı.

Değiştirmek istediğiniz kötü huyunuz nedir?

İnatçı olmam.

Bir filmin yarısında çıktığınız oldu mu, hangisiydi?

Düşündüğüm olmuştur ama orta sırada olduğum için çıkamadım. Adını vermeyeyim polemik olmasın.

Hangi huyunuzla dalga geçersiniz?

Fazla iyi niyet.

birdelisevda