Ana sayfa Güncel Haberler Bir dönemin şöhret şımarığı Kadir Doğulu’nun değişimi parmak ısırtıyor!

Bir dönemin şöhret şımarığı Kadir Doğulu’nun değişimi parmak ısırtıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / ÖZEL ANALİZ – 2010 yılında Küçük Sırlar dizisinde Ali karakter ile dikkatleri üzerine çeken Kadir Doğulu, ardından gelen Pis Yedili başarısı ile büyük popülerlik kazandı. Oyuncuyu zirveye çıkartan dizi ise Fatih Harbiye oldu… Neslihan Atagül ile Kadir Doğulu aşkı da bu diziden kalan bir mirastı… Çift evlendi ve örnek gösterilen ünlüler arasında yer aldı.

Kadir Doğulu ayrıca önemli rollerde de bulundu. Muhteşem Yüzyıl Kösem’deki Mehmet Giray Han akıllara yazıldı. Bana Sevmeyi Anlat dizisindeki Alper Eren unutulmadı. Vuslat dizisinde ise Aziz Korkmazer olarak kariyerinin zirvesine çıktı. Kadir Doğulu’nun ismini saymadığımız başka projeleri de var. Ancak oyuncu 10 yıllık oyunculuk yolculuğunda başladığı noktadan çok ileriye gitti.

Bir dönemin şöhret şımarığı Kadir Doğulu'nun değişimi parmak ısırtıyor! 12

Bu sadece mesleki anlamda bir gelişme değil. Aynı zamanda kişiliği noktasında da büyük adımlar attı. Bir dönem gördüğü ilgi ile şımaran oyuncu, sonrasında kendisini yeniden yaratmayı başardı.

Kadir Doğulu da ilk şöhret olduğu dönemde şımardığını kabul ediyor. Oyuncu, katıldığı sohbet programında gördüğü ilgiden sonra şaşırdığını ve insanlar tarafından sevilmenin ruhuna iyi geldiğini belirtti.

Bir dönemin şöhret şımarığı Kadir Doğulu'nun değişimi parmak ısırtıyor! 13

Kadir Doğalu, şımardıktan sonra ise kendine gelme sürecini şöyle anlatıyor: “O an yaptığım mesleğin getirilerini anladım. Mesleğimin sağladığı getiriler önce iyi geldi, daha sonra çok şımarttı beni. Birinci senenin sonunda bırakmayı düşündüm ve şöyle bir cümle kurdum; şöhret kaygan bir zemin ve ben düştüm. Ya yürümeyi bileceksin ya da kaba etinin üzerine düşmemeyi becereceksin…”

2010 yılında yani Küçük Sırlar dizisi döneminde yaşadığı bu şımarma haline fazla kapılmayan oyuncu, kendisini saran şöhret kibriyle de mücadele etti.

Bir dönemin şöhret şımarığı Kadir Doğulu'nun değişimi parmak ısırtıyor! 14

Kadir Doğulu, kendisini nasıl yenilediğini şöyle anlattı: “Bırakıp gitmek hiçbir zaman benim mizacımda bir davranış olmadı. O yüzden ‘bununla mücadele edeceğim’ dedim. Gelen şeylerin ün veya şöhretten ziyade, seni görünür eden insanlara gerekli biçimde davranmak olduğunu anladım ve iletişimlerimi o şekilde devam ettirdim. O zaman bu işi sevmeye başladım.”

Kadir Doğulu’nun şımardığı günden bugüne değişimi ise hem imaj olarak hem de kişilik olarak çok belli oluyor. Oyuncu, yaş aldıkça ve ününe ün kattıkça bir o kadar da kendisine yatırım yaptı.

Bir dönemin şöhret şımarığı Kadir Doğulu'nun değişimi parmak ısırtıyor! 15

Kişisel gelişimine önem veren Kadir Doğulu, artık sosyal konuları sorgulayan bir noktada. Yani şöhretin getirdiği şımarıklık halinden, bunu toplum yararına kullanma noktasına geldi.

Artık eğitim sistemini sorgulayan, çocukların önemine işaret eden, ekonomik sistem konusunda çıkarımlar yapan bir Kadir Doğulu portresi var…

Katıldığı programda eğitim sisteminin artık insanları doğru yönlendirmekte yetersiz olduğunu anlatan oyuncu, sistemin insanlara bazı meslekleri dayattığını ve insanların sevmediği meslekleri yapmak durumunda kaldığını söyledi.

Bir dönemin şöhret şımarığı Kadir Doğulu'nun değişimi parmak ısırtıyor! 16

Doğulu, “Bu sistem bu kadar gidemez, mecbur değişecek. Çünkü kimse memnun değil. Memnun olsaydı ne bu sorular sorulurdu, ne de eğitim sistemimiz bu halde olurdu, ne de ekonomik sistemimiz” açıklamasını yaptı.

Kadir Doğulu, koronavirüs pandemisi nedeniyle sokağa çıkarken maske takılmasının zorunlu tutulmasını da eleştirdi. Kadir Doğulu, insanların bir araya gelmemesi için alınan önlemleri hatırlattı ve alışveriş merkezlerinin neden açıldığını sorguladı.

Çocukların hiçbir hakkının olmadığını ifade eden Kadir Doğulu, milletvekillerinin dokunulmazlığının olmasını da eleştirdi. “O dokunulmazlık çocuklarda olmalı” diyen Kadir Doğulu, çocuklar oy veremediği için bir hakkının olmadığını ifade etti.

Bir dönemin şöhret şımarığı Kadir Doğulu'nun değişimi parmak ısırtıyor! 17

Kadir Doğulu, çocuklara yönelik sorunları sıraladı ve sürekli geleceği işaret ettiğimizi ama geleceğin sahibi olan çocuklara iyi bakmadığımızı anlattı.

Kadir Doğulu, 2010 yılından 2020 yılına kendisini geliştiren bir çizgide ilerledi. Söylemleri değişti, imajı yenilendi ve en önemlisi de farkındalığı çok arttı.

Kadir Doğulu, başladığı noktadan bu güne herkesi şaşırtmayı başardı.