Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Litre Gözyaşı dizisinde Cihan’ı çok seveceksiniz ama içiniz kan ağlayacak!

Bir Litre Gözyaşı dizisinde Cihan’ı çok seveceksiniz ama içiniz kan ağlayacak!

tarafından zk zk

Kanal D’nin yeni ve iddialı dizisi Bir Litre Gözyaşı 7 Ekim Pazar akşamı ilk bölümüyle ekrana gelecek.

Kanalın uzun süredir gündeminde olan dizi, geçtiğimiz yıl da konuşulmuş ancak çeşitli sebeplerden rafa kaldırılmıştı.

Yeni sezonun dikkat çeken dizilerinden birisi olması beklenen Bir Litre Gözyaşı dizisi, gerçek bir hikayeden uyarlama.

Başrollerinde Sanem Çelik, Miray Daner, Tolga Tekin ve Mert Yazıcıoğlu’nun yer aldığı dizi, izleyiciyi derinden etkileyecek bir hikayeyi anlatıyor.

BİR LİTRE GÖZYAŞI KONUSU

Dizi, üniversite sınavına hazırlanan omurilik soğanı dejenerasyonu hastası Cihan adlı genç kızın hikâyesini konu alıyor. Kore dizisi uyarlaması Bir Litre Gözyaşı, 15 yaşında ölümcül bir omurilik soğanı hastalığına yakalanan, 25 yaşında da hayata gözlerini yuman Aya Kito’nun gerçek hayat hikâyesinden uyarlandı.

Fırın işleten 4 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Cİhan’ın hastalığına koyulan teşhis, tüm aileyi derinden etkileyecek. Miray Daner’in oynadığı Cihan’a beyin küçülmesi teşhisi konuyor.

Bir Litre Gözyaşı dizisinde Cihan'ı çok seveceksiniz ama içiniz kan ağlayacak! 7

Annesi ve babası bu teşhisle yıkılırken aynı zamanda Cihan’ın üniversiteyi kazanmasından sonra hastalığın belirtileri artıyor. Belirtiler arasında kordinasyon bozukluğu, dengesiz yürüme, düzgün yazamama ve konuşmada bozulma da var. Üstelik tedavisi olmayan bir hastalık.

Hayal ettiği gibi üniversiteyi kazandığında başka bir heyecanın da içinde bulur kendini: “Aşk”. Yaşamaya yeni başladığını hisseden Cihan, aslında tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmıştır ve bunu ilk öğrenen annesi Figen olur. Figen, kızının ömrü yettiğince onun hayatını benzersiz ve kızının hak ettiği gibi geçirebilmesi için çetin bir mücadeleye girişir.

Yönetmenliğini Serhan Şahin’in, senaryosunu ise Neşe Şen, Sertaç Ergin ve Gül Meriç Özen’in kaleme aldığı, Med Yapım – Mf Yapım imzalı ‘Bir Litre Gözyaşı’ 7 Ekim Pazar akşamı izleyicisi ile buluşacak.