Ana sayfa Dizi Haberleri Birce Akalay Kuş Uçuşu ve Mezarlık’la sıra dışı bir başarıya imza attı!

Birce Akalay Kuş Uçuşu ve Mezarlık’la sıra dışı bir başarıya imza attı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Başarılı oyuncu Birce Akalay kariyerinin en parlak günlerini yaşıyor. Kuş Uçuşu ve Mezarlık isimli yapımlarla Netflix’te izleyiciyle buluşan performansıyla dikkatleri üzerine çekerken sıra dışı bir başarıya da imza attı.

Birce Akalay Kuş Uçuşu ve Mezarlık’la sıra dışı bir başarıya imza attı! 8

Birce Akalay ilk önce Kuş Uçuşu isimli diziyle Netflix’te izleyiciyle buluştu. Dizi izleyiciler tarafından çok beğenildi. Özellikle Birce Akalay ve Miray Daner performanslarıyla herkesin dikkatini çekti. Birce Akalay, Kuş Uçuşu’ndan kısa süre sonra bu kez Mezarlık isimli film dizisiyle Netflix’te izleyicinin karşısına çıktı. Mezarlık, serinin ilk filmiyle yine büyük beğeni topladı.

Bu iki yapımla Birce Akalay sıra dışı bir başarıya imza attı. Her ikisi de izleyiciler tarafından çok beğenilen Kuş Uçuşu ve Mezarlık, Türkiye’de en zor izlenenler listesinde ilk 10’da yer aldı. Böylece Birce Akalay, Netflix Türkiye Top 10’da aynı anda ilk iki sırada işi olan ilk Türk oyuncu oldu.

Birce Akalay Kuş Uçuşu ve Mezarlık’la sıra dışı bir başarıya imza attı! 9

Kuş Uçuşu dizisinde Leyla Kıran karakteri ile yer alan Birce Akalay’ın diğer merakla beklenen Mezarlık projesi de Netflix’te izleyicilerle buluştu. Oyuncu bu projede ise Önem Özülkü isimli kadın polis karakteri ile dikkatleri çekiyor. Dizide kadın cinayetleri ve kadınlara iş alanlarında ve toplumsal ortamda yapılan ayrımcılığa dikkat çekiliyor.

Nejat İşler’in sesiyle katkıda bulunduğu Kuş Uçuşu, gösterime girmesinden sonraki bir kaç gün içinde Türkiye’de zirveye yerleşirken, dünya sıralamasında da 6. sırada yer almıştı. Ayrıca 40 ülkenin de ilk 10 sıralamasında da yer alarak büyük bir başarı kazanmıştı. Kuş Uçuşu, Fransa ve Almanya’da en çok izlenen üçüncü, İtalya’da da dördüncü sırada yer aldı.

Kuş Uçuşu dizisi özellikle Birce Akalay ve Miray Daner’in performanslarıyla dikkat çekiyor. Birce Akalay’ı deneyimli bir gazeteci olarak izleyeceğimiz dizide Miray Daner, Akalay’ın çalıştığı kanalda işe giren ve kendisini ispatlamaya çalışan Z kuşağı bir gazeteciyi oynuyor.