Ana sayfa Sosyal Medya Birkan Sokullu ve Ebru Şahin ikilisi için izleyicilerin Yüz Yıllık Mucize üzüntüsü!

Birkan Sokullu ve Ebru Şahin ikilisi için izleyicilerin Yüz Yıllık Mucize üzüntüsü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında yayınlanan Yüz Yıllık Mucize dizisinin beklenen reytingleri alamaması ve hikayeye yönelik sosyal medyada yapılan eleştiriler, iki başrol oyuncusunun hayranlarını da üzüyor. Star TV’nin 2023 yılında çok etkili bir çıkış yapmasını beklediği Yüz Yıllık Mucize dizisi aslında iyi bir hikaye yakalamış olmasına ve izleyicilerin de dikkatini çekmiş olmasına rağmen, bir türlü güçlü bir reyting çıkışı sergileyemedi.

Beşinci bölüm geride kaldı ve 27 Nisan Perşembe akşamı da heyecanlı bir altıncı bölüm geliyor. Ancak dizi hayranlarının eleştirisi hep aynı noktada buluşuyor. Bu kadar etkili başrol oyuncularının ve çok da oyuncu ekibinin bulunmasına rağmen, ortaya çıkan sonuç çoğu kişiyi tatmin etmiyor. Bunun altında yatan neden ise 130 yaşında olduğu söylenen bir karakterin bu ağırlığı taşıyacak şekilde hikayede güçlü bir şekilde sergilenememesi.

Birkan Sokullu ve Ebru Şahin ikilisi için izleyicilerin Yüz Yıllık Mucize üzüntüsü! 8

Birkan Sokullu ne kadar iyi bir oyuncu olsa ve kendisine verilen rolü ne kadar iyi sergilese de izleyiciler için Kemal karakterinin geçmişten günümüze gelen hikaye kurgusunun çok basit olduğu değerlendirmeleri de sosyal medyayı kaplıyor.

Senaryonun Eşref ile Süreyya meselesine takılı kalması, başrol kadın oyuncusu olan Ebru Şahin’in canlandırdığı Harika karakterinin bir türlü ön plana çıkamaması gibi konular Yüz Yıllık Mucize dizine yapılan önemli eleştirileri beraberinde getiriyor.

Sosyal medyada tepkilerini dile getiren izleyicilerin ortaklaştığı bazı konular var. Örneğin aşk konulu birçok dizinin yayınlandığı bir ortamda, fantastik öğeler ile izleyicilere yaklaşan Yüz Yıllık Mucize dizisinin sıradan bir aşk hikayesi noktasına doğru sürüklenmesi eleştiriliyor. Ebru Şahin’in canlandırdığı Harika karakterinin Süreyya karakterinin gölgesinde kaldığı yönünde de izleyicilerin eleştirileri bulunuyor.

Birkan Sokullu ve Ebru Şahin ikilisi için izleyicilerin Yüz Yıllık Mucize üzüntüsü! 9

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük mücadelesine katılmış bir karakterin 130 yıla yayılan hikayesinde çok enteresan olaylar yaşanabilecek iken, bunların geri planda tutulması da bir başka eleştiri konusu.

Bir izleyici diyor ki; “Senarist, ana karakterin 130 yıl yaşamış olma detayını o kadar net atlamış ki… Görülen onca savaş, şahit olunan onca tarihi an hiçbirini karakterde verememiş. Bu karakter bomboş mu gelmiş bugüne, birilerinden kaçarak veya sadece aşık olarak mı, veya bu mucizeyi sadece bir kadına bağlayarak mı? Yani sevgili senarist sen 130 yılın olsa gerçekten bunu mu yaşamak isterdin, bize vermek istediğin bir mesajın var mı, yoksa sadece aman izlensin diye mi yazıyorsun?”

Yüz Yıllık Mucize dizisini izleyen hala geniş bir kitle var ve senaryonun ana karakteri olan Kemal’in hikayesinin daha güçlü olması beklentisi de sürüyor.

Zerrin Tekindor, Hümeyra, Necip Memili, Gözde Seda Altuner, Laçin Ceylan, Ayşegül Cengiz gibi önemli isimlerin de kadrosunda yer aldığı Yüz Yıllık Mucize dizisinin 6. yeni bölümü 27 Nisan Perşembe akşamı yayınlanacak ve reytinglerin nasıl geleceği de merakla beklenecek.