Ana sayfa Dizi Haberleri Birol Güven’e göre sektör değişiyor, selfie’yi öğrendik şimdi self diziler geliyor!

Birol Güven’e göre sektör değişiyor, selfie’yi öğrendik şimdi self diziler geliyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Seksenler dizisinin yapımcısı Birol Güven, TRT1 ekranında izleyicilerle buluşacak ve oyuncuların evlerinden katıldıkları yeni bir dizinin müjdesini vermişti. Yine TRT’de yayınlanacak olan Karantina isimli dizi, yakında ekrandaki yerini alacak. Koronavirüs salgını ile birlikte birçok dizi seti durdu, bazıları aldıkları önlemler ile devam etme çabası içinde.

Birol Güven, Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtladı. Ünlü yapımcı, sektörün bir çıkmaz içine girdiği düşüncesinde. Mint Yapım olarak çalışmalara ara verdiklerini ama emekçilere ödemelere devam ettiklerini belirten Birol Güven, “Ama sürdürülebilir bir şey değil bu. Benim devam etmekte olan bir tane dizim var Seksenler. TRT, iki hafta bütün dizileri durdurma kararı aldı. Önümüzde 2 haftalık dönem var. 2 hafta sonra bu iş eskiye döner mi, ben şahsen zannetmiyorum” diye konuştu.

Sektörün setlerin ara verilmesi durumunu 1 ay yönetebileceğinin altını çizen Birol Güven, “1 aydan sonrasını kimsenin bildiğini zannetmiyorum ama burada devlet desteği söz konusu” diye konuştu.

Seksenler dizisi için 1 ay kendi imkanları ile gidebileceklerini, sonrasında devletin desteği ile devam edebileceğini anlatan Birol Güven, “Ama o ne kadar sürer bilmiyorum. Orada galiba 3 aylık süre öngörülüyor. Her şey birkaç hafta içinde normale dönecek gibi bir temenni var. Eğer öyle olmaz ise her şey yeniden hesaplanmak zorunda” diye konuştu.

300 milyon dolar gibi bir ihraç durumu olduğunu anlatan Birol Güven, “Paha biçilmez bir sektör, sonunda bir eser üretiliyor. Çok büyük bir ekonomisi var, özellikle üretim anlamında.Dünyada başka bir ülke ve başka ekipler yok bizim gibi. Yani her hafta 130-140 dakika diziler yapabilen çok özel insanlar var. Çok yoğun çalışıyor. Bizim sektör durmayı bilmiyor. Durmayı hiç yaşamadık” diye konuştu.

Birol Güven’e göre yüzyılın en büyük öğretmeni ile karşı karşıya olduğumuzu da ifade etti. Üretme konusunda yolu bulmak zorunda olduklarını da anlatan Birol Güven, evlerde herkesin kendi imkanı ile çektiği videolardan oluşan Karantina isimli dizi ile bir deneme yaptıklarına da göndermede bulundu.

Evden ne kadar çok şey yapıldığını öğrendiklerini ifade eden Birol Güven’in “Evinden içerik üretenler vardı. bu yayılacak, bence dünya içeriksiz kalmaz. Bir yolunu bulacağız bunu. Selfie’yi öğretmiştik belki self diziyi de yapmayı öğreneceğiz” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların tamamını videoda bulabilirsiniz.