Ana sayfa Sosyal Medya Çocuklar Duymasın ve Seksenler dizilerinin yapımcısı Birol Güven deprem felaketine çok farklı bir açıdan baktı!

Çocuklar Duymasın ve Seksenler dizilerinin yapımcısı Birol Güven deprem felaketine çok farklı bir açıdan baktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Özellikle uzun yıllar devam eden Çocuklar Duymasın dizisiyle çok gündem olan, Seksenler isimli projeyle de yıllardır konuşulan Birol Güven, MinT isimli şirketi üzerinden birçok içerik üretti.

Türkiye’nin çok sevilen iki dizisi Çocuklar Duymasın ile Seksenler, uzun yıllar devam etmelerinin yanı sıra, halkın özlem duyduğu aile ve toplumsal ilişkileri de öne çıkartan yapımlar olarak biliniyor. Birol Güven, 6 Şubat pazartesi günü Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem felaketi sonrası sosyal medyadan yaptığı bazı açıklamalar ile dikkat çekiyor.

Twitter hesabı üzerinden takipçilerine bazı mesajlar veren ünlü yapımcı, “Bu dünyanın en büyük depremi olabilir ama bu milletin dayanışması çok daha büyük. Tarih hem bu büyük felaketi hem de sonrasındaki bu büyük dayanışmayı yazacak” diyerek toplumsal reflekse dikkat çekti.

Çocuklar Duymasın ve Seksenler dizilerinin yapımcısı Birol Güven deprem felaketine çok farklı bir açıdan baktı! 8

Türk halkının bu tür büyük afetlerde hızlı bir şekilde refleks göstererek yardımlaşma içine girmesi toplumsal bir özellik olarak gelenekselleşmiş bir durum.

Yaşanan bu felaketi bir sınav olarak da nitelendiren Birol Güven, sosyal medyanın birleştirici yönünü öne çıkartarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yüzyıllardır suskun olan fay hattı dünyanın en büyük depremine neden oldu ve bu felaket son 10 yıldır dünyanın en büyük gücü olan sosyal medya dönemine denk geldi.

İnşallah sosyal medya bu büyük acıyla mücadelemizi, dayanışmamızı, birlikteliğimizi artıran bir etken olur.”

Çocuklar Duymasın ve Seksenler dizilerinin yapımcısı Birol Güven deprem felaketine çok farklı bir açıdan baktı! 9