Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bizim Hikaye ile geliyor. Nesrin Cavadzade kimdir? Hayat hikayesi, başarıları şaşırtıyor…

Bizim Hikaye ile geliyor. Nesrin Cavadzade kimdir? Hayat hikayesi, başarıları şaşırtıyor…

tarafından zk zk

Bizim Hikaye ile geliyor. Nesrin Cavadzade kimdir? Hayat hikayesi, başarıları şaşırtıyor... 7

30 Temmuz 1982 tarihinde Azerbaycan’ın başşehri Bakü’de doğmuştur. 11 yaşında annesiyle İstanbul’a yerleşti. Türkiye’ye geldiğinde hiç Türkçe bilmiyordu ve Bakü’de 4. sınıfı bitirdiği halde, Türkiye’de yeniden aynı sınıfta okumak durumunda kaldı.

Kısa sürede dil sorununu halleden ve Türkçe’yi öğrenen Cavadzade, ortaokulu Şişli’deki Özel Bilgi Lisesi’nde bitirdi. Tiyatroya merak salan Nesrin Cavadzade, Tiyatro Kolu’nun “Türkmen Düğünü” adlı oyununda rol aldı. Oyun Şişli’deki Tiyatro Kare’de sahnelendi.

Şişli Terakki Lisesi’nde okurken de Tiyatro koluna yazılan Cavadzade, yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünde yaptı. üniversite yıllarında 5 kısa film çekti ve filmleri, aralarında Berlin Film Festivali’nin de bulunduğu çeşitli yurtiçi ve yurtdışı festivallerde gösterildi, ödüller aldı.

Oyunculuk eğitimi için Şahika Tekand Studio Oyuncularında 2 yıl ders aldı. Nesrin Cavadzade Türkçe’nin dışında, Rusça, İngilizce ve Fransızca konuşuyor.

Üniversiteden sonra “Yersiz Yurtsuz” adlı TV dizisinde başrol oynadı. Dizinin yönetmeni Cemal Şan dizinin hemen ardından kendisine “Dilber’in Sekiz Günü” adlı filminde oynamasını teklif etti. Nesrin Cavadzade bu filmdeki performansıyla Erzurum,Bursa ve Ankara Film Festivalleri’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine layık görüldü. Hemen ardından yine bir Cemal Şan filmi olan “Acı” ile de yeniden Erzurum Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünün sahibi oldu. Bu filmin ardından, ara verdiği televizyon kariyerine, ATV ekranlarında yayınlanan “Samanyolu” adlı dizi ile devam etti. 2011 yılı itibariyle yine ATV ekranlarında yayınlanan “Al Yazmalım” dizinde oynamaya başladı.