Ana sayfa Dizi Haberleri Bizimkiler dizisinin efsane karakteri Sarhoş Cemil’i hayatını kaybetti!

Bizimkiler dizisinin efsane karakteri Sarhoş Cemil’i hayatını kaybetti!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT 1’in bir zamanlar yayınlanan efsane dizisi Bizimkiler’in kadrosundan acı bir haber geldi. Dizide Sarhoş Cemil karakterini canlandıran Uğurtan Sayıner hayatını kaybetti.

Bizimkiler dizisi 1989 yılından başlayarak 14 yıl boyunca TRT ekranlarında kesintisiz olarak devam etti. Bizimkiler, 1976 yapımı Kapıcılar Kralı filminin senaryosunu yazan Umur Bugay’ın daha sonra bu filmdeki karakterleri geliştirmesiyle ortaya çıktı. Bir apartmanda yaşayan ailelerin kendi aralarında ve çevreleriyle yaşadıkları ilişkileri komik bir dille anlatıyordu.

Apartman sakinlerinin aralarındaki ilişkiyi, çekişmeleri anlatan dizi Türk halkı tarafından çok sevilmiş, yayınlandığı süre boyunca çok izlenmişti. Horozcu Katil, meraklı muhasebe müdürü Ergun, uyanık kapıcı Cafer, cimri apartman yöneticisi Sabri gibi karakteriyle Türk dizi tarihinin unutulmazları arasında yer alan Bizimkiler’in en unutulmaz karakterlerinden biri de Sarhoş Cemil’di.

Bizimkiler dizisinin efsane karakteri Sarhoş Cemil'i hayatını kaybetti! 7

Uğurtan Sayıner tarafından canlandırılan Sarhoş Cemil, sürekli pencereden gelen gidenleri izler, karısı tarafından azarlanır ve heyecanlı bir şey gördüğünde “Koş Sevim Koş” cümlesiyle çağırırdı. Nitekim Sarhoş Cemil bu repliğiyle herkesin hafızasına yer etmişti.

Sarhoş Cemil’i canlandıran tiyatrocu Uğurtan Sayıner, dün İzmir Karşıyaka’daki evinde vefat etti. 77 yaşındaki Sayıner’in yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar sebebiyle vefat ettiği açıklandı.

1944 yılında Samsun’da doğan Sayıner, iktisat fakültesini bitirdi. 1962 yılında sanat hayatına tiyatroyla başladı. İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen – Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare ve Ercan Yazgan – Bülent Kayabaş topluluklarında çalıştı. Sinema ve televizyon dizilerinde de rol alarak, Bizimkiler dizisinde canlandırdığı “Sarhoş Cemil” karakteriyle zirveye çıktı. Bir dönem bir kafe-bar işleten sanatçı, İzmit Depremi mağduruydu.