Ana sayfa Dizi Haberleri BÖRÜ dizisinde bazı eksikler vardı ama yeni bölümler bomba gibi geliyor!

BÖRÜ dizisinde bazı eksikler vardı ama yeni bölümler bomba gibi geliyor!

tarafından zk zk

Star TV ekranlarına geçen hafta gelen ve uzun zamandır merakla beklenen Börü dizisi büyük beğeni topladı. Ancak dizideki bazı eksiklikler de gözden kaçmadı. Özellikle bir sahne vardı ki neden duygunun bu kadar eksik olduğu anlaşılamadı. Kaya ve annesinin konuşmasının yüzeyselliği, Kaya’nın sert tavırlarına, duygusuzluğuna ekran başındakiler de anlam veremedi.

Habertürk Gazetesi’nden Mustafa Doğan, Börü ile ilgili bazı dikkat çeken ayrıntıları da ele alarak dizinin yeni bölümlerinin çok daha etkili olacağının müjdesini verdi. işte o yazı.

“Üzerinde aylardır çalışılan işle çarşamba akşamı tanıştık.

39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısının yer aldığı açılış sahnesi, timin kullandığı teçhizat, yaratılan görsel dünya etkileyiciydi. Sadece seslerde kulaklarım biraz tırmalandı.

Ana kadroda rolüne oturmayan tek isim yoktu. FETÖ ihanet kumpasına farklı bir pencere açılması artıydı. Atatürk temalı sahneler tüylerimizi diken diken etti. Ama… Kaya’nın (Serkan Çayoğlu) ekibe girmesini istemeyen annesiyle konuştuğu sahne ile valinin rehin alındığı okul sahnesinde duygu yoktu. Figürasyon da çok zayıftı.
BÖRÜ dizisinde bazı eksikler vardı ama yeni bölümler bomba gibi geliyor! 8

Tim üyeleri arasındaki diyaloglarda ve operasyon sahnelerinde ise fazlasıyla bir Amerikan havası hâkimdi.

Çok daha iyi bir iş çıkabilirdi ortaya ama bu haliyle de tatmin etti. Zaten öğrendiğime göre en zayıf halka ilkiymiş. Açılış sahnesinde saldırıya dair basına yansıyan tüm detayları görünce, projenin yaratıcılarından Alper Çağlar’a sordum, nasıl bir çalışma yaptıklarını.

Bazıları görevde, bazıları emekli Polis Özel Harekâtçılarla uzun mülakatlar, detaylı araştırmalar yapmışlar. Zaten hedeflerini çok yüksek tutuyorlar. “Amacımız görsel gerçekçiliği Türk televizyonunun yeni çıtası haline getirmek” diyor Çağlar.
BÖRÜ dizisinde bazı eksikler vardı ama yeni bölümler bomba gibi geliyor! 9

Seri, gerçek finalini sinemada yapacak. Onu da sordum, yıl sonuna doğru filmin seyirciyle buluşacağını belirtip net tarih vermedi. Konuk oyuncular Zafer Algöz, Özge Gürel ve Hüseyin Avni Danyal’ın dışında seyirci kitlelerini heyecanlandıracak sürprizleri de varmış, vizyona yakın açıklayacaklarmış.

Böylesi işlere ihtiyacı var sektörün, yolları açık olsun.”