Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur’un duvar yazılarının sırrı ne? Siz de ortak olabilirsiniz! Bu fırsatı kaçırmayın!

Çukur’un duvar yazılarının sırrı ne? Siz de ortak olabilirsiniz! Bu fırsatı kaçırmayın!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Show TV’de ekrana geldiğinden beri fırtınalar estiren Çukur dizisi, sosyal medyanın da gündeminden düşmüyor.

Diziyi izleyen herkes, bir sonraki bölüm için adeta gün sayıyor. Son bölümde Vartolu’nun ölmesiyle dizinin müdavimleri şaşkına dönmüştü. Bu işin altında bir iş olacağını da düşünen izleyicilerin bu düşüncesi boşa çıkmadı. Yamaç, yaptığı akıllıca planla Vartolu’yu saklamıştı.

Bunu neden yaptığını soran Vartolu’ya Yamaç’ın “Babamın bir oğlu daha ölmesin” sözleri olay oldu. İdris de artık Vartolu’nun oğlu olduğunu öğrendi. Gelecek bölümde İdris ve Vartolu arasında ilk kez baba oğul karşılaşmasına şahit olacağız.

Dizinin hikayesi kadar oyunculukları da çok konuşuluyor. Ancak diziyi izleyenlerin dikkatini çeken sahneler var ki aslında herkesin merak ettiği bir konu. Çukur’un duvar yazıları! Her bölümde dizinin konusuna, yaşanan olaya veya duruma dikkat çeken ilginç duvar yazıları, adeta ekran karşısında diziyi izleyenlerin beklediği sahneler oldu. Geçtiğimiz hafta Medet’in yapılan tüm işkencelere rağmen Vartolu’yu satmaması, duvar yazısına da yansımıştı.

“Biz bütün dostlardan medet umduk” cümlesinde bir gönderme vardı aslında. Kelime anlamıyla medet, ‘yardım, imdat’ olarak biliniyor. Medet ummak ise ‘bir yerden yardım gelmesini beklemek’ olarak nitelendiriliyor. Yani ‘Bütün dostlardan yardım gelmesini bekledik” diyerek de duvardaki yazıyı yorumlayabiliriz. Fakat bu cümlenin içinde başka bir mesaj daha var ki, dikkatli izleyenler anladı. Medet, öylesine bağlıydı ki Vartolu’ya, onunla ilgili hiç bir açık vermediği gibi, öldüğünü sandığı Vartolu’ya asla ihanet etmedi. İşte bu cümle biraz da Medet’in dostlarını satmayan durumuna bir göndermeydi ve ‘her dost böyle olmalı’ alt mesajını da yüklemek mümkün bu cümleye.

Çukur'un duvar yazılarının sırrı ne? Siz de ortak olabilirsiniz! Bu fırsatı kaçırmayın! 7

Senaristlerin kalemlerinden çıkan bu cümleler, artık sizin cümleleriniz de olabilir. Çukur dizisinin izleyicilerine dizinin bir müjdesi olarak twitter adresinden duyuru yapıldı bile. Eğer özlü sözler ve yukarıdaki gibi anlamlar içeren cümleleriniz, sözleriniz varsa, bu tarihi fırsatı kaçırmayın! Hayranı olduğunuz dizide sizin de bir imzanız olsun.

İşte Çukur’un resmi twitter adresindeki o duyuru: