Ana sayfa Dizi Haberleri Bu sonuçlardan sonra Son Yaz, Ramo ve Maraşlı’nın ekrandan kaldırılmasının yanlışlığı bir kez daha ortada!

Bu sonuçlardan sonra Son Yaz, Ramo ve Maraşlı’nın ekrandan kaldırılmasının yanlışlığı bir kez daha ortada!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Ekranların sevilen dizileri, izleyicinin büyük rağbet gösterdiği, merakla izlediği televizyonların önde gelen yapımları. Yaz-kış izleyicinin ilgisini çekebileceği düşünülen pek çok proje, hikaye ekrana getiriliyor. Kimi zaman star isimlerin kimi zaman pek tanınmamış ya da ilk kez ekrana gelen oyuncularla birlikte büyük kitlelere ulaşan yapımlar olan diziler sosyal medyanın da gündeminden düşmüyor.

Dizileri üst sıralara taşıyan farkındalık için izleyiciler adeta görevli gibi çalışıyor! Çoğu zaman final yapma ihtimali beliren dizilerin izleyenleri, sosyal medyada hızlı bir trafik yaşatarak reytinge katkı sağlamaya çalışıyor ve final olmaması için çabalıyorlar.

Sosyal medyada dizilerle ilgili yapılan yorumlar, yapımcıların ve senaristlerin de markajında. Zira izleyicinin tepkisini bu şekilde ölçebiliyor, kimi zaman senaryoda değişiklikler yapabiliyorlar. Ayrıca dizilerin Türkiye dışında başka ülkelerde de konuşulur, bilinir olmasını sağlıyor sosyal medya.

Gelelim Son Yaz, Ramo ve Maraşlı dizilerinin, düşük reytingleri nedeniyle ekrandan kaldırılması sonrasında yaşanan ilginç gelişmeye…

Fox TV’nin Son Yaz, Show TV’nin Ramo ve Atv’nin Maraşlı dizileri, ömürleri çok uzun sürmese de ekranın unutulmaz yapımları arasına giren projeler oldular. İzleyicileri, bu dizilerin hikayelerini de kadrolarını da çok beğendi ve özellikle başrol oyuncularının ekran uyumlarıyla da övgülerini sosyal medyada dile getirdiler.

Bu sonuçlardan sonra Son Yaz, Ramo ve Maraşlı'nın ekrandan kaldırılmasının yanlışlığı bir kez daha ortada! 9

Ancak bu üç dizi, final yaparak izleyenlerini çok üzen yapımlar oldu. Erken finali bu özenli çalışmanın ürünü olan projelere yakıştıramayan, daha fazla şans tanınmadığı için yapımcı ve kanala sosyal medyadan eleştiri getiren izleyiciler için Son Yaz, Ramo ve Maraşlı, unutulmaz diziler kategorisine girdi.

Öyle ki sosyal medyada çok konuşuldular ve hala konuşulmaya da devam ediyorlar. Bu durum, yıllık sosyal medya ölçümlemelerinde oluşan listelere bile yansıdı! Bu üç dizi ile ilgili yapılan paylaşımlar, 2021 yılının en popüler dizileri listesinde yapımları ilk 10 sıraya taşıdı!

Fox TV’nin Son Yaz dizisinin, dünyanın 85 ülkesinde yayınlanan Sen Çal Kapımı dizisinin hemen ardından 2. sıraya yerleşmiş olması büyük dikkat çekti. Dijital medya araştırma platformu Adba’nın ortaya koyduğu 2021 yılı verilerine göre sosyal medyada yılın en çok konuşulan dizi listesi aşağıda.

Bu sonuçlardan sonra Son Yaz, Ramo ve Maraşlı'nın ekrandan kaldırılmasının yanlışlığı bir kez daha ortada! 10

Adba Analytics’in “2021’in enleri” başlığı altındaki “Popüler TV Dizileri” kategorisinin ortaya koyduğu sonuca bakılırsa, Ramo, Son Yaz ve Maraşlı dizisinin izleyenlerinin, dizilerinin arkasında durmalarının ne kadar haklı olduğu da görülmekte!

Bu sonuçlardan sonra Son Yaz, Ramo ve Maraşlı'nın ekrandan kaldırılmasının yanlışlığı bir kez daha ortada! 11

Kanalları bu dizileri bitirmemeleri için büyük bir çabayla ikna etmeye çalışan izleyiciler, sosyal medya mesajlarıyla sorumlulara ulaşmak için çok çabaladılar ama sonuç değişmedi! Final kararıyla üzen bu diziler için haksızlığa uğradıkları görüşü yaygın. Son Yaz 2., Ramo’nun 4. ve Maraşlı’nın 10. sırada yer aldığı liste bu durumu bir kez daha ortaya koyuyor aslında!