Ana sayfa Dizi Haberleri Bülent Emrah Parlak çok acayip potlar kırıyor!

Bülent Emrah Parlak çok acayip potlar kırıyor!

tarafından ker_def

Sunucu Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu, Türkiye’nin ilk interaktif talk show programı “Hadi Be”ye başarılı oyuncu Bülent Emrah Parlak konuk oldu. Son tiyatro gösterisi ‘Bülent Beyin Hikayesi’ ile tiyatro severlerin karşısına çıkan Emrah Parlak, ‘Hadi Be’ programında tiyatro oyunu başta olmak üzere, bilinmeyen yönleri hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Dünyanın sorunu erkekler

Röportajın boşluk doldurma kısmında “Bu dünyaya bir kadın olarak gelseydim ilk yapacağım şey … olurdu?” sorusuna verdiği cevap: “İlk yapacağım şey; bu dünyanın tekrar anaerkil bir düzene dönmesi yolunda ne yapmam gerekiyorsa, nerede çalışmam gerekiyorsa, belki bir sivil toplum kuruluşunda, belki bir mücadele biçimin de buna destek verirdim. Bu dünyanın en büyük sorunu iktidarın tekrar kadınlara devredilmesi, iktidarı tekrar kadınlar almalı. Alırlarsa bence bütün savaşlar biter. Hiçbir kadın başka bir kadının evladını öldürmez. Eğer çok fazla delirmediyse. O kadar da içlerinde deli olduğunu düşünmüyorum, erkek sorunudur bence dünyanın sorunu.”

Başka bir sevgi biçiminin hayatta olduğunu görmek

Başarılı oyuncu babalık duygusuyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu: “Başka bir sevgi biçiminin hayatta olduğunu görmek. Herkes baba olunca, anne olunca anlarsın der, bu evet bize olmayanlara ya bir olayımda anlayayım bu neymiş dediğin şey, gerçekten çok acayip bir şeymiş. Herkes anne baba olsun ben bunu tavsiye ediyorum.”

Çünkü oyun oynama meselesini meslek olarak edinmiş oluyorsun ve hayatınızda oyun oynama devam ediyor

Emre Saygı’nın “Çocuğunla aynı sahnede olmak ister misin?” sorusuna verdiği cevap: “Tabi çok isterim. Bu mesleği yapsın isterim. Herkes şu cevabı vermemi bekliyordur, hayır bu mesleği yapmasın. Hayır, yapsın Türkiye’de çok zor oyunculuk yapmak, koşulları çok zor, hayat çok zor, bir sürü önünüze çıkan engel var. Ama ben şunu iddia ediyorum; benim mesleğim gerçekten dünyadaki en eğlenceli mesleklerden bir tanesi. Çünkü oyun oynama meselesini meslek olarak edinmiş oluyorsun ve hayatınızda oyun oynama devam ediyor. Kaç kişi oyun oynuyor? İnsanlar oyun oynamak için başka meşgaleler buluyorlar bu benim mesleğim. Eğer varsa yeteneği ben takip edeceğim isterse yapsın hatta beraber yapalım. Ama iyiyse yapsın onu da bende naçizane babası olarak söylerim.”

Lakabım ahtapot

Bülent Emrah Parlak kendisiyle en çok dalga geçilen özelliğini açıkladı: “Pot kırarım çok fazla. Ahtapot der bana Gürhan Tekin. Çok meşhur potlarım var.”

Kendi salaklıklarımı çok güzel ayıklarım

Genç ve başarılı oyuncu kendisiyle dalga geçmeyi sevdiğini söyledi: “İnsanın bence en çok eğlendiği anlardan birisi, insanlar demeyelim de kendimi en salak halde gördüğüm anlar. Çünkü gün içerisinde birini oynuyoruz ve genelde öyle oluyor yani oynamak zorunda kalıyorsun. Çünkü toplumsal kaygılar sana şu ol, aman şurada dikkat et, aman burada dikkat et, ben o aralarda kendi salaklıklarımı çok güzel ayıklarım. Hiç olmayacak bir yerde olmayacak bir şey söylerim ama ben onu çok zekiceymiş gibi yaparım. Kendimle eğlenmeyi çok seviyorum bu iyi bir şey…”

Bülent Emrah Parlak çok acayip potlar kırıyor! 7

Benimle bir alakası yok benim bir hikâyemi anlatmıyoruz

Bülent Emrah Parlak son tiyatro oyunu “Bülent Beyin Hikâyesi” hakkında bilgi verdi: “Benimle bir alakası yok benim bir hikâyemi anlatmıyoruz. Bir gün aklıma bir fikir geldi. İç organlarımızı kişiselleştirsek, uzuvlarımızı, hormonlarımızı ve bunları yöneten komutan beyinle irtibatlı hallerini oyunlaştırsak nasıl olur diye bir fikir geldi. Geçen sene provalarına başladık ve 8 temsil oynadık. Çok keyifli geçti. Çok güzel tepkiler aldık ve projeyi birazcık daha geliştirmeyi düşündük. Bu iç organların hepsini birer arkadaş oynarsa çok kalabalık olacak ve değişik bir şey yapıp bunu tek kişilik bir oyuna nasıl çevirebiliriz diye ses olabilir görüntü olabilir ve görüntüde karar kıldık. Her organa oturup üzerinde saatlerce düşünerek değerlendirdik. Bu organ bizim çevremizden oyuncu arkadaşlarımızdan hangisi olabilir, kim bunu daha iyi oynar, kişiselleştirsek hangisi bu organa daha yakın diye. İşte kalın bağırsak, ince bağırsak, kalp, mide, östrojen hormonu, altarego, dil, popo, penis, serçe parmak var.

Biliyorsun bizim sektörün en geçiştirici ve en rahat cümlesi görüşüyoruz

Televizyon ekranın da veya beyaz perde de var mı yeni projeler? Sorusuna Bülent Emrah Parlak’ın verdiği cevap: “Var, görüştüğümüz birkaç şey var. Biliyorsun bizim sektörün en geçiştirici ve en rahat cümlesi görüşüyoruz. Görüştüğüm birileri var. Ama gerçekten var görüştüğümüz bir şeyler. Bu arada ben yazmaya çalışıyorum. Bir tane sinema filmi yazdım onunla ilgili görüşmeler var. Bir tane sinema filmi teklifi var. Bir de televizyonda bir iki iş var, ama şuanda önceliğim oyun.”

Çok komedi oynayan drama oynamak istiyor, çok drama oynayan komedi oynamak istiyor

Genelde hep komedi üzerine seni görüyoruz. Aslında şöyle bir karakteri çok oynamak isterdim diyeceğin, bize ters köşe yapacağın bir şey oynamak ister miydin? Genç ve başarılı oyuncusunun cevabı: “Bu, bütün oyuncuların aslında kendi içlerinde bir paradigmasıdır. Çok komedi oynayan drama oynamak istiyor, çok drama oynayan komedi oynamak istiyor. İstiyor çünkü bu çeşitliliği olan bir şey her gün aynı yemeği yemek gibi. Ben komediyi çok seviyorum, her zaman yapacağım komediyi ama ben dram da oynamak isterim. Çünkü aslında ben konservatuvar da hep drama oynadım. Ben BKM’ye gelince komedi oynadım. Çok isterim dramayı ama tabi ne zaman gelir. İyi bir şey gelirse seve seve oynarım