Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Bülent Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Bülent Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Bülent Polat, 8 Mart 1979 Tunceli’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Bülent Polat
Doğum Tarihi: 8 Mart 1979
Doğum Yeri: Tunceli
Boyu: 1.71 m.
Kilosu: 70 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: Duygu Polat
Çocuğu: Doğa Polat
Kardeşleri: 4 kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/bulentpolatofficial/

Bülent Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Zaza asıllı, 5 çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak Tunceli’de doğdu ardından ailesiyle beraber İstanbul’a taşındı.  1999 Gölcük depreminden sonra ailesi tekrar Tunceli’ye döndü o ise İstanbul’da kaldı. 2015 yılında İngilizce öğretmeni Duygu Şenoğlu ile evlendi çiftin Doğa adında bir kız çocukları var.    

Çocukluk yılları: 13 yaşındayken İstanbul’da abisinin yönlendirmesiyle Bakırköy Belediye Tiyatroları’na girdi. Oyunculuğa küçük yaşlarda başladı.”Küçük yaşlarda başlarsan disiplin alıyorsun. Tiyatrodaki disiplini alınca tiyatro hiyerarşisini, tiyatronun ilerlemesini çok erken yaşta öğrenmiş oluyorsun. Ben çok erken yaşta başladım ama sahnede hemen başlamadan önce onun bir alt disiplinini aldım. Bu benim çok işime yaradı. Ayrıca sürekli düşünülen bir yerde büyümek büyük bir avantaj.  Düşüncenin aktığı, yoğun olduğu, yazarların çizerlerin bulunduğu bir yerde büyümenin çok büyük bir avantajı var. Bir de sahne, insanın vücudunu yumuşak kılıyor, sahnenin üzerinde daha rahat hareket ediyorsun. Bu, rahatlığım için çok iyi oldu. Meseleyi daha iyi kavramam için de iyi oldu. Benim için hayatta bu çok önemli, hayatı daha iyi algılamam için. Hedeflerini koyuyorsun ve o hedefe ilerliyorsun. Savrulmuyorsun, daha az savruluyorsun. Onun için genç yaşta, küçük bir çocukken hedefini belirleyip ‘evet, benim gideceğim yer burası,’ diyorsun.”

Eğitim hayatı: Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim aldı. Los Angeles’ta Stella Adler’ın oyunculuk atölyesine katıldı. Sonra New York’a geçti. Orada bir yandan eğitim alırken bir yandan da geçimini sağlamak için bir arkadaşının girişimiyle bar işletmeciliğine başladı. ABD’de kaldığı süre boyunca Manhattan’da bar işletti. 2011 yılında Türkiye’ye döndü.

Oyunculuğa nasıl başladı? 13 yaşındayken Bakırköy Belediye Tiyatroları bünyesinde çocuk oyunlarıyla sahneye adım attı 1993 yılında yer gösterme ile başlayan tiyatro yaşamı, 1994’te yine aynı tiyatroda ‘Sokak Kedisi’ oyununda ‘yoldan geçen adam’ rolüyle devam etti. Daha sonra yine aynı tiyatroda ‘Ormanların Barış Ateşi’, ‘Rumuz Goncagül ‘ve ‘Keloğlan’ gibi oyunlarda rol aldı. “Bir tiyatro oyunu izledim sonra tiyatroda çalışmaya başladım. Çok büyük bir şans, o tiyatroya işçi olarak alındım. Yavaş yavaş çocuk oyunları, gençlik tiyatrosu, büyük oyunları derken zaman akmış; on yıl, on üç yıl geçip gitmiş. Başlangıcı böyle oldu, oyunculuğa tiyatro işçiliği ile başladım. Özel televizyonların açılması, dizilerin olmasıyla tiyatrodaki birçok oyuncu dizilerde oynamaya başladı. Ben çok acele etmedim açıkçası ama çok erken girmişim gibi gözüküyor. Televizyon, Yılan Hikâyesi ile başladı. Emre Kınay dizide oynuyordu. Dizinin 35. bölümüne gelindiğinde iki karakter gerekiyormuş dizide Emre ile oynayacak. Nihat Durak’la başladı bu hikâye, sonra devam etti diziler. Hayatımda ekonomik sıkıntılar vardı ama hep çalıştım. Animasyon yaptım, doğum günlerine gittim; palyaço ve Noel Baba oldum.  Tiyatrodan para kazandığım zamanlar da oldu. Bülent Şakrak ve Mustafa Üstündağ ile beraber çocuk oyunları hazırlayıp okulları gezer, oynardık. Oyun başına üç-beş kuruş kazanıyorduk ve aynı yerde yaşıyorduk. Tiyatroda falan uyuyorduk. Neyimiz varsa paylaşıyorduk.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Dokuzuncu Hariciye Koğuşu’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Avrupa Yakası’ dizisinde canlandırdığı ‘Şehsuvar’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri:  Çalışkan, disiplinli, mütevazi, gerçekçi, samimi. “Bülent çalışmayı, üretmeyi, hareket etmeyi, insanlarla iletişim kurmayı, paylaşmayı seven, yaptığı işi en iyi şekilde yapmak için çalışan, her insan gibi hataları, zaafları olan ve bunları daha aza indirgemek için uğraşan, sorumluluk sahibi ve bu sorumluluklarından da büyük keyif alan bir adam.”

Bülent Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişisel gelişim: Kendini geliştirmek için sürekli çaba harcıyor. Bir dönem kazandığını Amerika’da Stella Adler Oyunculuk Okulu’nda eğitim görmek için harcadı. “Amerika’da olduğum dönemde okulun kapısını çaldım. ‘Burada Çağdaş Amerika oyunculuğunu öğrenmek, kendi ülkemde öğrendiklerimi de okula taşımak istiyorum’ dedim. Ayrıca vizemin sorunlu olduğunu söylemiştim ama bana oyuncu vizesi aldılar. Hayatımda hiçbir zaman ‘Evlerim, arabalarım olsun’ demedim. Eğitim için para biriktirmiştim ve hiç çalışmadan dört yıl boyunca bir ev parasını eğitimim için harcadım.”

Düşünce yapısı: Şımarmaktan korkuyor çünkü yaptığı işin şımarıklık kaldırmayacağını düşünüyor. “Ben, rol aldığım projelerde dev bir takımın oyuncusuyum sadece. Bu yüzden iltifatlara karşı kulağım sağır olmaya çalışıyorum. Tamam çok güzel bir şey iltifat ama benim kontrollü olmam lazım.”

Mutluluk kaynağı: En büyük mutluluk kaynaklarından bir tanesi sinema yapmak. “ Benim tek derdim, gerçekten sinema yapmak. Tip oynamak, tipleme yapmak benim çok hoşuma gitmiyor açıkçası. Oyunculuk üslubumda da hep tipten kaçtım ben. Bunu çok başarılı yapan adamlar var. Son dönemde gençler var. Ben hep karakter oynamayı istedim hayatım boyunca.”

İlk sinema filmi: Teoman/ Blans ve Manevra

Hayata bakışı: Hayatını bir futbol maçına benzetiyor. “İlk devrede yaptığım hataları ikinci devre yapmama kararlılığım var.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğu bir iş olarak görmüyor, onun için oyunculuk yaşam biçimi. Ancak yaptığı işin deli işi olduğunu da düşünüyor. “Seçme şansım olsa çocuğumun oyuncu olmasını kesinlikle istemem. Böyle bir dönemde birisi ‘Oyuncu olmak istiyorum’ diyorsa tahtası eksik olarak görüyorum. Sette bana gelip “Abi, ben oyuncu olmak istiyorum” diyenlere, ‘Kardeşim delisin’ diyorum. Dertleri şöhretse, onlara acımıyorum. Buyursunlar, yapsınlar. Ben çok küçük yaşta başlayınca sahne tozu yuttum ve vazgeçemedim. Bu saatten sonra iç içe geçmiş vaziyetteyim. Ben onu bıraksam, o beni bırakmıyor. Ama çocuğum sevdiği işi yapsın da, ne yaparsa yapsın ama umarım oyunculuk mevzusu dışında bir tercihi olur. Umarım ben de o zamana kadar emekli olurum .”

Kariyer planı: Dram oynarken de büyük keyif alıyor. Komedi ile de ekrana geldi, kötü adam rolüyle de, risk alabilen bir oyuncu. “Dram oynarken de büyük keyif alıyorum. Risk benim hayatımda en çok aldığım ürün, evet beceremezseniz büyük risk. İnandıramazsanız büyük risk. Oyunculara pek önermeyeceğim türden bir durum. Ama hayat hem komedi hem drama biz ölümlü insanlar için. Hayatta bir sahne değil mi? Ben açıkçası böyle şeyleri çok fazla düşünmüyorum. Oyuncu sihirli bir kutu gibidir. O kutunun içine birileri elini atar ve bir takım şeyler çeker. Mesela Gülse Birsel, bende bir şeyi çekti aldı. Başka bir senaristin, başka bir yönetmenin de başka bir şey bulması gerekiyor. Yani benim keşfedilesi adam olmam gerekiyor. Bana senaryo geliyor ve ben de kendimde başka şeyleri keşfediyorum. Şu rolü oynarım, demek benim işim değil. Ben her rolü oynamak isterim. Seçmeyi değil, bana senaryonun gelmesini ve o karakteri ben oynamak istiyorum. Ben çok seçmeyi sevmiyorum o anlamda.”

Bülent Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar? Yemek yapmayı seviyor. “Lezzetli, sağlıklı yemekler yaparım. Kışın balık menüm vardır, gayet lezzetli. Tatlı da yaparım. Mutfakla aram iyidir.”

TELEVİZYON DİZİLERİ   

1985 Dokuzuncu Hariciye Koğuşu / Asker Mehmet

1986 Güvercinim

1987 Kavanozdaki Adam

1989 Atlı Karınca

1991 Aile Bağları

1993- Ah Gurbet

1995 Çiçek Taksi

1996- Sır Kapısı/ Leyla’nın Babası

1998- Aşkın İki Yakası

2000- Yılan Hikayesi / Mahmut

2000 Dadı / Hurşit

2001 Yeditepe İstanbul

2002 Beşik Kertmesi

2002- Derya & Deniz/ İsmail

2002 Canım Kocacığım

2002 Ah Yaşamak Var Ya!

2002 Lahmacun ve Pizza / Takıyettin

2003 Estağfurullah Yokuşu / Osman

2003 Oğlum İçin / Bülent

2004/2006- Avrupa Yakası / Şehsuvar

2004 Kadirşinas / Avukat Vahit

2005- Ateşli Topraklar/ Ahmet Çakıroğlu

2005 Köpek (Konuk oyuncu)

2006 Rüyalarda Buluşuruz / Halil

2006- Hayırdır İnşallah

2007 Düş Yakamdan / Ozan

2010 Haneler / Yönetmen- bir bölüm)

2012 Behzat Ç. / Bülent Polat

2012 Acayip Hikayeler / Hakkı

2012 İşler Güçler / Kazan Ustası

2013- Hayat Dediğin

2013/2015 Karagül / Sabri

2014 Gölgedekiler / Ali

2016 Kertenkele: Yeniden Doğuş / Yılmaz Bulut

2017 Çukur / Yücel

2018/2020- Bir Zamanlar Çukurova / Gaffur

SİNEMA FİLMLERİ

1993- Bir Küçük Yürek/ Dinçer Sayar (TV Filmi)

1997- Yalan (TV Filmi)

2005-  Balans ve Manevra / Zagor

2005- Yürek Çığlığı/ Komiser (TV Filmi)

2006-  Keloğlan Kara Prens’e Karşı / Cankuşoğlan

2008- Sıfır Noktası(TV Filmi)

2010- Kaka Nirvana (Kısa Film)

2011 Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi/ Komutan

2013- Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman/ Hüseyin Hami

2014- Durdun Çavuş/ PTT Müdürü

2015 Tut Sözünü