Ana sayfa Dizi Haberleri Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi hakkında birçok kişinin doğru sandığı büyük bir yanlış var!

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi hakkında birçok kişinin doğru sandığı büyük bir yanlış var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi atv ekranında izleyicilerle buluşuyor ve Salı akşamları da muhteşem reytingleri ile yeni sezonun en önemli yapımlarından birisi olmayı başardı. Cezayir Türk karakteri ile yeniden hayranlarının karşısına çıkan Oktay Kaynarca da ‘sezonun lokomotif olacak’ şeklindeki iddiasını kanıtladı.

Kuruluş Osman, Teşkilat, Gönül Dağı, Yalı Çapkını ile birlikte Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi yeni sezonun en başarılı reytinglerini alan, en çok izleyiciyi toplayan dizilerden birisi oldu. Oktay Kaynarca’nın daha önce fenomen olduğu Kurlar Vadisi ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz isimli dizilerini hatırlayanlar, yeni projeyi de bir erkek dizisi olarak yorumluyor.

Oktay Kaynarca, yıllar önce Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz için yaptığı açıklamada en büyük üzüntü kaynağının kadın karakter sayısının azlığı olduğunu ifade etmiş ve dizide kadın ağırlığının artılması gerektiğini savunmuştu. Belki ünlü oyuncu bunu eski dizisinde göremedi ama kendisinin yapımcısı olduğu Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde aynı hatayı tekrarlamadı.

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi hakkında birçok kişinin doğru sandığı büyük bir yanlış var! 10

Salı akşamları dizi için atv ekranını tercih edenler arasında ciddi bir kadın izleyici de bulunuyor. Bunun nedeni de çok önemli kadın oyuncuların hikayede çok baskın şekilde yer alması olarak gözüküyor.

Yani birçok kişinin düşündüğünün aksine Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi erkeklerin hakim olduğu bir yapım değil. Erkek karakterler de baskın ve önemli ama bu kadın karakterlerin güçlü olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İşte bu bilinen ama yanlış olan gerçeklik üzerinden dizinin çok iyi gelen reytinglerinde kadın izleyicilerin desteğini de unutmamak lazım.

Ebru Özkan, Pelin Akil, Gülenay Kalkan ve Işıl Yücesoy gibi önemli kadın oyuncuların yanı sıra, genç isimler de diziye büyük katkı sunuyor. Bu isimler arasında Mine Derman, Pelin Uluksar ve Burcu Binici’yi de sayabiliriz.

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi hakkında birçok kişinin doğru sandığı büyük bir yanlış var! 11

Süheyla karakteri hikayenin ne yapacağı bilinmez isimlerinden birisi. Pelin Uluksar da karakteri başarıyla canlandırıyor. Dizideki kadın gücüne dikkat çeken genç oyuncu şu açıklamayı yaptı: “Biz aile olarak gerçekten her kadın çok güçlü, her kadının kendine has, ciddi ve derin bir hikayesi var. Bu kadınlar gerçekten çok güçlüler ve bunu gösteriyorlar. Seyirci de bunu görecek.”

Süheyla başına buyruk bir kadın ve tahmin edilemez bir noktada bulunuyor. Pelin Uluksar da canlandırdığı karakterin bu öngörülemez halinden çok memnun.

Oyuncu, canlandırdığı karakteri şu sözlerle anlattı: “Süheyla cıvıl cıvıl, ailesine çok düşkün, sevgisinin peşinden giden, nerede ne yapması gerektiğini çok iyi bilen birisi. Bazen de insanlarla sürtüşmelere giren çok eğlenceli, tatlı bir karakter. Ben de Süheyla’yı oynamaktan çok memnunum. İlk bölümlerde evde göreceğiz ama sonra çok sürpriz yerlerde karşınıza çıkacak.”

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi hakkında birçok kişinin doğru sandığı büyük bir yanlış var! 12

Dizide Meltem karakterinde izlediğimiz Burcu Binici de gelişmelerden çok memnun. Setin bir okul gibi olduğunu anlatan oyuncu, “Her saniye her şey o kadar ezbere bildiğinizi çürütebiliyorlar ki, yeni bir şey hediye ediyorlar” diyerek büyük deneyimler kazanmakta olduğundan bahsetti.

Dizide Suna karakterini ise genç oyuncu Mina Derman canlandırıyor.

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi hakkında birçok kişinin doğru sandığı büyük bir yanlış var! 13

İlk kez bu kadar aksiyon yüklü bir hikayede yer aldığını anlatan Mina Derman, “Adrenalin duygusunu ilk kez bu kadar çok tadıyorum. Bazı sahneler çekiyoruz, adrenalin dolu, aksiyon sahneleri… Bitince, ‘demin ne oldu’ diye uyanıyorum” şeklinde konuştu.

Birçok kadın oyuncuyu bünyesinde bulunduran, hikayelerin ana noktasında kadınların ağırlığının hissedildiği Ben Bu Cihana Sığmazam için bir erkek dizisi düşüncesi pek de gerçekçi değil.