Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Büşra Pekin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Büşra Pekin Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Büşra Pekin, 30 Haziran 1982 tarihinde Suudi Arabistan’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Büşra Pekin
Doğum Tarihi: 30 Haziran 1982
Doğum Yeri: Suudi Arabistan
Boyu: 1.58 m.
Kilosu:  59 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Ela
Annesi: Emine Pekin
Kardeşleri: Bir ablası var.
Instagram: https://www.instagram.com/busrapekin/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Ailesi: Aslen İzmirli. Elektrik Mühendisi olan babasının işi nedeniyle gittikleri Suudi Arabistan’da doğdu. Annesi Ankaralı. Çocukluğu, doğum yeri olan Suudi Arabistan’la İzmir arasında geçti. 5 yaşında İzmir’e yerleştiler. “Babam askerliğini Ankara’da yapmış. Evci çıktığı günler için ev kiralamak istemiş. Tesadüfen annemlerin Ankara’daki evini bulmuş. Ama anneannemler ‘Biz bekâra ev vermeyiz’ demişler. Annemi de işte o sırada görmüş. İyi intikam. Evi kiralayamamış ama kızı almış. Bir süre Ankara’da yaşamışlar, o sırada ablam doğmuş. Sonra babamın işi için Arabistan’a gitmişler. Ben de orada doğdum. Beş yaşıma kadar Arabistan’da yaşadım. Hâlâ gözümde oraya dair güzel anılarım var.”

Eğitim hayatı: Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: BKM Mutfağa katılması tanınmasını sağlamasının yanında oyunculuğunun akışını değiştirirken senaryo yazma yeteneğini de geliştirdi. “Yılmaz Erdoğan yazma konusunda beni ve arkadaşlarımı çok destekledi, kendimize güvenmemizi sağladı, yüreklendirdi. Mesela bir dizide oynadığım zaman senaryoyu okuduğumda karaktere başka bir gözle bakıp başka fikirler üretebiliyorum. En önemlisi de şimdiye kadar hiç komedi yapacağımı düşünmezken BKM komedi tarafımın gelişmesine de katkı sağladı.”

Neden Komedi? Dokuz Eylül’de oyunculuk okuduğu sırada genelde klasikler ve dram oynardı. Oradan ilerleyeceğini sanıyordu. Sonra İstanbul’a geldi ve BKM’de atölye çalışmalarına katıldı. “BKM’de komedi oynamaya başladım. Yoksa geçmişimde hiç komik bir kız yoktu. Şive yapmazdım. Kendi kendime ‘Gı’ bile dememiştim. Sahnede aldığım bütün reaksiyonlar bana sürpriz oldu. Zaten eğlenmeyi çok seviyordum. Kendimle, görselimle de dalga geçerdim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Bir Demet Tiyatro’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ dizisinde canlandırdığı ‘Havuçlu Anne’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Komik, eğlenceli, çalışkan, sempatik, doğal, azimli.

Kişisel gelişim: Lise son sınıfı Amerika’da okudu. Lise yıllarımdan bu yana eğitim almak için sık sık ABD’ye gidip geliyor. “Kendimi geliştirmek ve zaman zaman eğitim almak amacıyla gidiyorum. Her seferinde bu eğitim için olmuyor tabii. Orada bir şeyler öğrenmek ve bir şeyler görmek adına gittiğim, fırsat buldukça zaman geçirdiğim bir yer. Mesela ‘Nokta’ klibinin yönetmenliğini ve prodüktörlüğünü yapmıştım. Orada çektik. Bir şeyler yapıyorum sonra buraya geliyorum. Son gittiğimde güzel bir eğitim aldım. Oranın çok iyi bir komedi ekibiyle bir çalışma yaptık. Şu an oyunculuk üzerine ama ben öğrenmeyi çok seviyorum. Çocukluğumdan bu yana hep böyleydi. Anladım ki bu hep böyle gidecek. İlgi duyduğum her alanla alakalı bir şeyler görüyor olmak beni mutlu ediyor. Yani o dakika eğitim almıyor bile olsam beslenip geliyorum.”

Düşünce yapısı: Olmadığı biri gibi görünmek istemiyor, her zaman doğallıktan yana. “ Sanatla uğraşan insanlar bence iyi insanlardır. Tabii hayat içinde yaşananlar sizi değiştirebilir. Ama karşımdakinden kötü elektrik alsam da onu pozitif yapmaya çalışıyorum. Açıkçası insanların sokakta bana samimi ve sıcak yaklaşımı hoşuma gidiyor. Çünkü bana Büşra Hanım diye yaklaşmak yerine ‘Büşra kızım nasılsın?’ diye soruyorlar ya da ‘Büşra abla’ diye sesleniyorlar. Artık beni aileden biri gibi görüyorlar. Bir de hiç tanımadığım insanlarla konuşmak bana çok iyi gelir. Kendimi daha iyi hissederim.”

Mutluluk kaynağı: ‘Geleceğin Demet Akbağ’ı olarak gösterilmekten mutluluk duyuyor. “O bizim ustamız. Bu benzetmeden hem mutluluk duyuyor hem de utanıyorum. Benim için böyle bir şey söylenmesi çok erken.”

İlk sinema filmi: Ahmet Yılmaz- Kamil Aydın / Kutsal Damacana

İş hayatına bakışı: Türleri birbirinden çok fazla ayırmıyor. ‘Oyuncu her rolü oynayabilmeli’ diye düşünüyor. “Oyuncu; komedi de, dram da, müzikal de oynayabilmeli’ zihniyetinden geldiğimiz için tabii ki her türe açıktım ama komediye bu kadar yoğunlaşacağım aklıma gelmezdi. Hangi türe yoğunlaşacağımı BKM’de anladık. Yılmaz Erdoğan ve ekibimiz sağ olsunlar. Komedi oynamaktan mutluyum.”

Kariyer planı: Zaman içerisinde oyunculuk dışında, ilgi duyduğu ve sevdiği şeyleri başka projelere de aktarmak istiyor. “Hiçbir şeyi böyle net planlamıyorum aslında, öğreniyorum, alıyorum. Karşıma çıkan ve beni heyecanlandıran bir proje olduğu zaman içerisine giriyorum. Yani hangi pozisyonda çalıştığımın hiçbir önemi yok. Bizim yaptığımız işin pek çok alanından keyif alabiliyorum.”

Gelecek Hayali: İleride bir hikâye yazıp film haline getirmeyi düşünüyor. “Her şey hazır, sadece ona fırsat bulmak gerekiyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2016- Familya
2015- Buyur Bi de Burdan Bak
2015- Bana Baba Dedi
2014 – Kardeş Payı /Konuk Oyuncu
2012/2013 – İşler Güçler /Ecevit
2012 – Annem Uyurken /Defne
2012 – Muhteşem Yüzyıl /Şirin Hatun
2011 – Aşağı Yukarı Yemişliler /Menekşe
2010 – Geniş Aile /Behice
2008 /2010 – Çok Güzel Hareketler Bunlar /Büşra
2008 – Sınıf /Melek
2006 – Fırtına /Melahat
2004 – Hayat Bilgisi /Öğrenci
2002 – En Son Babalar Duyar /Esma
1995- Bir Demet Tiyatro / Songül

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Bayi Toplantısı / Övgü

2019- Fırıncının Karısı / Ferdane

2017- Kolonya Cumhuriyeti / Mualla- Ajan Smith

2017- Tatlım Tatlım/ Tatlım

2016- Benim Adım Feridun / Hayal

2014 – İtirazım Var /Nebahat Kuzu

2015 – Mucize / Gule

2014 – Hadi İnşallah /Pucca

2013 – Mutlu Aile Defteri / İsmet Taşyumruk

2010- Gişe Memuru /Nevra

2010 – Çok Filim Hareketler Bunlar /Hatice

2009 – Neşeli Hayat /Ayla Şenyurt

2007 – Kutsal Damacana /Selen

TİYATRO OYUNLARI

2015- Buyur Bi’De Burdan Bak

2013 – Huysuz Müzikali

Ağır Roman
III. Richard
Cadı Kazanı
Selvi Boylum Al Yazmalım

TV PROGRAMLARI

2014 -Kim O /Hatice (Havuçlu Anne)

2015 -Komedi Türkiye /Kendisi

2016-Buyur Bi’de Burdan Bak/Kendisi

ÖDÜLLERİ

2010 – 15.Sadri Alışık Ödülleri / En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu / Neşeli Hayat
2010 – 42.Siyad Türk Sineması Ödülleri / En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu /Neşeli Hayat