Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Eser Yenenler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Eser Yenenler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Eser Yenenler, 14 Şubat 1984 tarihinde Bursa’da doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu, sunucu ve şovmen.

Adı: Eser Yenenler
Doğum Tarihi: 14 Şubat 1984
Doğum Yeri: Bursa
Boyu: 1.83 m.
Kilosu: 89 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Eşi: Berfu Yıldız
Çocuğu: Kuzey Yenenler
Kardeşleri: İki ablası var.
Instagram: https://www.instagram.com/eseryenenler/

Eser Yenenler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  İki ablası var, babasını 6 yaşındayken kaybetti. 2019 yılında, 2015 Türkiye 4’üncü güzeli Berfu Yıldız ile evlendi. Çiftin, Kuzey adında bir oğlu var.

Çocukluk yılları: 11 yaşında tiyatroya başladı. İlk aşık olduğu yedi yaşından beri günlük tutuyor. “İlk aşkıma bu yüzden çok şey borçluyum. Aşkıma karşılık vermeyerek, bana yazmayı, duygularımı ifade etmeyi, bunalımlardan mizahla kurtulabileceğimi öğretti. O farkında değil ama ilk aşkım aslında ilk ustam.”

Eğitim hayatı: ilk ve ortaokulu Bursa’da okudu, Liseyi ise Bursa Gazi Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Daha sonra da Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Hâlâ ‘ustam’ dediği Yılmaz Erdoğan’la tanışması hayatındaki dönüm noktası oldu. Bu vesileyle yeteneklerini göstermek için daha çok fırsatı oldu, kendini hızla geliştirdi. BKM Mutfak’ta sunuculuk yapmakla kalmadı, yazarlık ve oyunculuk yeteneklerini göstererek giderek daha popüler oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Aliye’ dizisinde canlandırdığı ‘Özgür’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ adlı eğlence programında sunuculuk, yazarlık ve oyunculuk yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: İşini insanları mutlu etmek için yapıyor. “Bir işi yaparken yaptığınız işten çok gelecek parayı, kazanacağınız şöhreti düşünüyorsanız yanlış bir iş yapıyorsunuz demektir. Yanlış bir iş koca bir mutsuzluktur. Ve ben şu an çok mutluyum. Çünkü işim insanları mutlu etmek. Bu ehliyeti toplum gerçekten çok ama çok az insana veriyor. Hayatına, samimiyetine, tipine, duruşuna ve bunun gibi birçok şeye bakıp ondan sonra gülüyor sana.”

Mutluluk kaynağı: İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç ile olan 20 yıllık dostluğu en büyük mutluluk kaynağı. “Bir tane söz verdik birbirimize. ‘Herhangi bir sebepten birimiz kırılırsa, kimse bunu içine atmayacak, anlatacak.’ diye. İnsanın kendine bile söylemeye çekineceği şeyleri konuşuyoruz biz. Allah herkese nasip etsin böyle bir dostluk.”

İlk sinema filmi: Yılmaz Erdoğan/ Neşeli Hayat

Aşka bakışı: Eşinin hayatına girmesi ile gerçek aşkı buldu. Hayatı değişti. “Çok dışadönük bir yaşamım vardı. Bu çok eğlenceli, ancak bir yandan da yorucuydu. Özellikle Berfu’nun hayatıma girmesiyle dünyamı da biraz küçülttüm. Şimdi enerjimi işime, kendime, aileme, çok yakın arkadaşlarıma harcıyorum sadece.”

Eser Yenenler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Hayata bakışı: “Şöhret ve kalıcılık arasında ince bir çizgi olduğunu düşünüyor. Şöhret değil, kalıcı olmayı önemsiyor. “Toplumun gizli sınavı var ya, o sınavdan geçer not almak kalıcılık işte.  O da hiç ama hiç kolay değil. Çünkü sınavın süresi belli değil, sorular belli değil. Ortak bir iradenin sorduğu ortak sorular söz konusu. Hepsi ortak bir hissiyat yaşıyor sonucunda. Ve siz ya kalıyorsunuz ya gidiyorsunuz. Bana güzel bir süre verildi toplum tarafından, ben de bu süreyi fena kullanmadığımı düşünüyorum ama sınavın bitmesine daha var, farkındayım. Yeni çocuk Eser’e Aliye’de baktılar, Yılmaz Erdoğan’ın çırağı Eser’e baktılar, yalnız yürümeye çalışan sunucu Eser’e baktılar, şimdi de Acun Ilıcalı ile beraber çalışan Eser’e bakıyorlar. Bunların hepsini yaparken zaten şöhretsiniz ama toplamında verilen nottur kalıcılık. Elbette onu daha çok önemsiyorum.”

İş hayatına bakışı: Yaptığı işi büyük göstermeye çalışanlardan değil. Amacı; insanları güldürmek. bunu yaparken de en çok kendi kusurlarından ve zaaflarından faydalanıyor. ”Mizah, farkındalığın en üst katmanlarından biri bence. Örneğin biri size ‘şişman’ dediğinde ‘Aa harbiden şişmanım napıcaz şimdi?’ diye karşılık verdiğinizde, hem size ‘şişman’ diyen gülüyor hem siz gülüyorsunuz. Böylece hayatta fiziki kusurlardan çok daha önemli şeylerin olabileceğini gülerek öğreniyorsunuz. Hatta öğretiyorsunuz. Dizi sektörünün babası olamayacağımı anladım ve hayatımı hep ‘tatlı bir çocuk’ olarak devam ettirmek istemedim. Benim bir ortamın lideri olabilmem için o yerde mizah başrol olmalı. Bunun için doğru yer de yeni açılan BKM Atölye idi. Geleceğin BKM Mutfak’ı yani.”

Kariyer planı: ‘Kariyerinizi reddettiğiniz işler belirler’ sözünü benimsiyor. “Kariyerimde çok iş reddettim.  Reddettikçe daha doğrusu geldi. Hiçbir işi, kazandıracağı para üzerinden değerlendirmedim mesela. ‘Parası iyi abi’ diye bir laf vardır ya.  O cümlenin kurulduğu her işi reddettim. Bu yüzden yaptığım her iş bana bir şey kattı, beni geliştirdi. Yaptığım işler de birbirinden farklı oldu.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

1995 – Zamanda Yolculuk /Bizans Askeri

2004/2006 – Aliye / Özgür

2006 – Fırtına / Ethem

2006  – Bir Demet Tiyatro

2008 / 2011 – Çok Güzel Hareketler Bunlar / Eser

2015 – Bana Baba Dedi Bana Baba Dedi /Bora

SİNEMA FİLMLERİ

2009- Neşeli Hayat

2010- Çok Filim Hareketler Bunlar

2017- Yol Arkadaşım / Fuar Sunucusu

2017- Fırıldak Ailesi Batsın Bu Orta Dünya

TİYATRO OYUNLARI

2017- Tarihimden Bir Tutam

SUNUCULUK YAPTIĞI PROGRAMLAR

2012 /2013 -Eyvah Düşüyorum /Yarışma Programı

2013- Benzemez Kimse Sana

2013/2016 -3 Adam /   Talk Show Programı

2013 -Yetenek Sizsiniz Türkiye /Yarışma Programı

2014 -Kim Milyoner Olmak İster  /Yarışma Programı

2018 -Şöhret Kafası / Yarışma Programı

2018- Eser Yenenler Show /Talk Show Programı