Ana sayfa Dizi Haberleri Çağatay Ulusoy hayranlarını çıldırtan eleştirel dizi yazısı!

Çağatay Ulusoy hayranlarını çıldırtan eleştirel dizi yazısı!

tarafından ker_def
Ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy’un hayranları uzun bir süredir Netflix’in ilk Türk dizisi olarak büyük beklentiler yaratılan Koru ucu dizisini merakla bekliyor.

Koruyucu dizisinin 1. sezon çekimlerinin tamamlandığı ve oyuncuların tatile çıktığı haberleri basında yer almıştı. Her haberden sonra da Ulusoy’un hayranları büyük bir beklenti ile dizinin yayınlanacağı zamanı beklemeye başlamıştı.

Bilinen şu sıralarda Koruyucu dizisinin 2. sezon çekimlerinin başladığı yönünde. Ancak daha 1. sezonun ne zaman yayınlanacağı dahi belli değil.

İşte böyle hiçbir şeyin net olmadığı bir ortamda Posta gazetesi tv eleştirmeni Mesut Yar, dizi hakkında eleştirel bir yazı kaleme aldı.İşte bu yazı Ulusoy’un hayranlarını hem üzde hem de kızgınlık yarattı.

Mesut Yar oldukça deneyimli bir yazar ve ne yazdığını da iyi bilen bir isim. Koruyucu dizisiyle ilgili eleştirel yazısını da bağlamından koparmadan okumak ve yorum yapmadan önce diziden gelecek habereri beklemekte fayda var. Zira Koruyucu beklentilerin çok altında da kalabilir.

Milliyet Blog yazarlarından Abdurrahman Balcılar ise Ulusoy’un hayranlarının sosyal medyadaki tepkilerini ve diziyle ilgili düşüncelerini köşesinde yazdı.

Çağatay Ulusoy’un The Protector dizisi Gümbür Gümbür Geliyor / Abdurrahman Balcılar – Milliyet Blog

İşte o yazıdan detaylar:

Şu günlerde Çağatay Ulusoy’un The Protector (Koruyucu) dizisinin ikinci 10 bölümü hızla çekiliyor. 7 Mart tarihinde ilk 10 bölümün çekimleri başlamış, Haziran ayı içinde tamamlanmıştı. İpek Gökdel’in “Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi” romanından diziye aktarılıyor. Son altı aydır oldukça ses getirdi ve çok konuşuluyor.

Mesut Yar Posta Gazetesindeki köşesinde önceki gün, “Dünya devi işini hafife mi aldı?” başlıklı köşe yazında aynen şöyle yazmış.

“Netflix, Türkiye pazarına iddialı bir şekilde girdi. İddiasının altını da izleyici olarak doldurdu, bu tamam. Ama ne bileyim içerik üretme işinde çok da hızlı davranmayı tercih etmedi…

Bizden çıkacak ilk işi “The Protector” (başrolünde Çağatay Ulusoy var) sete çıktı çıkmasına da kulağıma içerik için çok parlak şeyler gelmedi…

Klasik şehir efsaneleri üzerine kurulu, bir tılsımlı gömlek sayesinde kahramanlaşan yerli yapım bir süper kahraman hikayesi ortaya çıkacak diyorlar…

Kim izler bilemem ama şu kadarı benim için net. Şirket dünyanın diğer ülkelerindeki büyük yatırımlarına rağmen sıra bize gelince biraz eli sıkı davranmış…

Dünya çapında işlerde tasarruf ortaya komik durumlar çıkartabilir. Dilerim ilk işimizde komik duruma düşmeyiz. Hayırlısı!”

TEPKİLER BÜYÜK

Bu yazının içeriğini ülkemizde ve Dünya ülkelerindeki Çağatay Ulusoy sevenleri Twitter’da tepki gösterdi.

Çağatay Ulusoy hayranlarını çıldırtan eleştirel dizi yazısı! 7

Ben de bu diziyi Mesut Yar’ın yazdığı yazıda küçümsemesini çok yadırgadım. Dünya ülkelerinde Netflix, öne çıkan oyuncuların dizi filmlerini çektiriyor, kendi dilleri ile yayınlıyor. Ülkemizden Çağatay Ulusoy da bu şanslı kişilerden. Önceki işlerinden yıldızı parlayan bir oyuncumuz. “Adını Feriha Koydum”, “Medcezir”, “İçerde” ve sinema filmi “Delibal” seyirciden tam not almış, birçok Dünya ülkesinde de gösterime girmiştir.

Hal böyle olurken bu başarılı oyuncumuz Çağatay Ulusoy ‘The Protector’ (Koruyucu) dizisi ile tüm Dünya ülkelerinde seyircinin takdirini alacaktır. Diziyi görmeden aldığı duyumlara göre, Sayın Mesut Yar’ın küçümsemesini anlam vermiyorum.

Netflix çekimler yaptığı masraflarda sıkı davranabilir. Ama dizi kadrosundaki deneyimli oyuncularımız rollerindeki başarıları ile izleyiciden beğeni alacaklardır.

Kim izler ama diyen yazara cevap; Tüm Dünya Ülkelerinde milyonlarca kişi izleyecektir. The Protector’un yayını bekleyen milyonlar var. Çağatay Ulusoy, Netflix’in Roma’da düzenlediği “See What’s Next” etkinliğine katıldı. Ünlü oyuncu, başrolünü üstlendiği, Netflix’in ilk Türk dizisi “The Protector”ı (Koruyucu) uluslararası basına tanıttı.

Tüm Dünya Ülkelerinde diziyi merak edenler çok. Milyonlarca izleyici dizinin yayınını bekliyor.

Netflix Twitter sayfasında bu oyuncuları tanıtmıştır :

Dizinin ikinci 10 bölümü çekimleri hızla devam ediyor. Diziye; Burçin Terzioğlu (Rüya), Soysal Saygın (Meren) ve Engin Öztürk katılmıştır.

Kim ne derse desin Çağatay Ulusoy’un The Protector (Koruyucu) dizisisinin yayınını milyonlarca kişi merakla bekliyor. The Protector dizisi gümbür gümbür geliyor! Peki Mesut Yar ne demek istiyor? Hele dizi yayına girsin, kim izler, kim izlemez hep birlikte göreceğiz.