Ana sayfa Dizi Haberleri Çağatay Ulusoy’un Hakan:Muhafız dizisiyle açılan yeni kapının farkında mısınız?

Çağatay Ulusoy’un Hakan:Muhafız dizisiyle açılan yeni kapının farkında mısınız?

tarafından ker_def

Çağatay Ulusoy ve Ayça Ayşin Turan’ın başrollerini paylaştığı Hakan:Muhafız dizisi, Netflix’in ilk orjinal Türk dizisi olma özelliği taşıyor.

14 Aralık’ta 1. sezonu yayınlanan Netflix tüm dünyada izlenebilmekte. Çağatay Ulusoy’un kariyeri açısından büyük önem taşıyan dizinin 2. sezonu da çekilmişti.

Şimdilerde 2. sezonun ne zaman yayınlanacağı merakla bekleniyor. Ayrıca 3. ve 4. sezonlar için de Netflix tarafından onay verildi. Yani dizi daha uzunca bir süre gündemden düşmeyecek.

Hürriyet yazarlarından Ceren Şehirlioğlu, yurt dışında The Protector adıyla bilinen, Türkiye’de ‘Hakan:Muhafız’ ismiyle Netflix’te yer alan dizi hakkında önemli bir analiz kaleme aldı. Dizi sayesinde Türk izleyiciler için yeni bir kapı açıldığını belirten yazar, özel kanallardaki dizilerden farklı yönlerine de dikkat çekti.

45 dakikalık dizi lüksünün önemine işaret eden Şehirlioğlu, müziğin tüm sesleri bozduğu ve hemen her Türk dizisinde rastlanabilecek uzun klip sekanslarının bu yapımda olmadığına dikkat çekiyor.

Çağatay Ulusoy'un Hakan:Muhafız dizisiyle açılan yeni kapının farkında mısınız? 7

Dizinin zaman zaman yapaylaştığını belirterek eleştiride bulunan Şehirlioğlu, Netflix’in diziyle önemli bir yer edinme çabasında olduğunu belirtiyor.

Şehirlioğlu’nun şu yorumu da dikkat çekici:

“‘Hakan: Muhafız’ büyük ihtimalle yıllar sonra dönüp baktığımızda ne kadar yolun başında olduğumuzu hatırlatacak bir iş olacak. Pek çok haliyle, eksik yetiştiğimiz fantezi-bilimkurgu alanındaki çaylaklığımızı su yüzüne çıkarıyor.”

Çağatay Ulusoy’un başarılı oyunculuğuna değinen Ceren Şehirlioğlu, Ayça Ayşin Turan’ın nereye konursa konsun imkansız aşkın pençesinde kıvranan bir Türk kızını oynayabileceğini belirtmekte.

Yazarın Hazal Ergüçlü için ise “hiç inanmadığı şeyler söylemek zorunda bırakılmış şaşkın tiyatro öğrencisi gibi” yorumu da bir hayli dikkat çekici.