Ana sayfa Sosyal Medya Can Yaman, alkışlanacak davranışlarıyla yine gönülleri fethetti!

Can Yaman, alkışlanacak davranışlarıyla yine gönülleri fethetti!

tarafından kadir kadir

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünü dünyaya yayılan Can Yaman, İtalya’da Sandokan dizisinin başrolü için teklif alınca İtalya’ya yerleşmişti. Bir yıldan uzun süre önce bu ülkede yaşayan oyuncu yer aldı Viola Come Il Mare isimli dizinin çekimlerini uzun süre önce tamamlandı.

Türkiye’de yakaladığı şöhretin ardından İtalya’da yaşadığı süre içerisinde aldığı derslerle ana dili gibi İtalyancasını geliştiren Can Yaman, bir süre önce kariyerini İtalya’da sürdüreceğini açıklamış, İtalyan hayranları bu haberi mutlulukla karşılamıştı.

Ülkede rol aldığı projeler ve kendi adını taşıyan parfümlerin satışıyla hatırı sayılır bir gelir elde eden yakışıklı oyuncu, “Can Yaman For Children” isimli bir yardım derneği kurdu. 2021 yazında “Policlinico Umberto I” çocuk servisini ziyaret ettikten sonra bu kararı alan Can Yaman, pediatri ve gelişim çağındaki çocuklara yardım ve destek amacıyla böyle bir girişime karar verdiğini belirtiyor.

Can Yaman, alkışlanacak davranışlarıyla yine gönülleri fethetti! 8

En büyük hayalinin “Hastaneye kaldırılan çocukların oyuna döndüğünü görebilmek” olduğunu ifade eden oyuncu, kurduğu dernek aracılığıyla topladığı para sayesinde geçtiğimiz günlerde Roma’daki bazı hastanelere kuvöz temin etti. Kuvözlerden biri de daha önce ziyaret ettiği Roma’daki “Policlinico Umberto I” hastanesinin yeni doğan bakım ünitesine bağışlandı.

Hastanenin genel müdürü Fabrizio d’Alba Can Yaman için “Onun bize uzattığı yardım eli ve yaptığı bağış, bizim için bir lütuf” derken başarılı oyuncu ise yaptığı yardımla ilgili şunları söyledi;

“Türkiye’deki neredeyse tüm hastanelerde olan kuvözlerin İtalya’da sınırlı sayıda olduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadım. Kurduğum dernek aracılığıyla da ilk iş, bebeklere bu kuvözleri temin etmek istedim. İtalya’da bir Türk olarak böyle bir yardımda bulunmak benim ve ülkem adına gurur verici.”

Can Yaman, alkışlanacak davranışlarıyla yine gönülleri fethetti! 9

Ayrıca Can Yaman, 22 Nisan 2022 Cuma Dünya Günü’nde, Santa Croce sull’Arno’ya gitti ve savaş mağduru Ukraynalı çocuklarla birlikte gelecek için ağaç dikti.