Ana sayfa Dizi Haberleri Mahkum dizisi nerede hata yaptı da, izleyici tepki koydu, reytingler bu kadar çok düştü?

Mahkum dizisi nerede hata yaptı da, izleyici tepki koydu, reytingler bu kadar çok düştü?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında yayınlanan Mahkum dizisi, bu sezonun en iyi çıkış yapan ikinci dizisi olmuştu. İlk olarak Kanal D ekranında Yargı’nın muhteşem yükselişini ve Teşkilat’ın da rekabete dayanamayarak birincilikten inişini izledik.

Perşembe akşamları ise benzer bir çıkışı Mahkum dizisi yaptı ve bu da Kanal D’nin Camdaki Kız dizisinin gerilemesine yol açtı. Mahkum, bir ara 11’li reytinglere kadar yükseldi ve üst üste tüm kategorilerde birincilikler elde ederek çok başarılı bir süreç yaşadı.

Ancak o dönem geride kaldı. Ocak ayında 11’li reytingler alarak sezonun en başarılı yapımlarından birisi olarak anılan Mahkum, ne oldu da 3 ay sonra yarı yarıya reyting kaybına uğradı. Ramazan ayının bunda bir etkisi var ama tüm bu izleyici kaybını açıklamaya yetmez.

Onur Tuna ve İsmail Hacıoğlu’nun muhteşem performansı, hikayenin bir hayli ilginç olması ve sonraki bölümde neler olabileceğinin belirsizliği, sık sık sürpriz gelişmeler yaşanması Mahkum dizisini öne çıkartan detaylardı.

Mahkum dizisi nerede hata yaptı da, izleyici tepki koydu, reytingler bu kadar çok düştü? 9

Seray Kaya, Melike İpek Yalova ve Hayal Köseoğlu’nun da etkileyici performansları ile birlikte Mahkum dizisinin muhteşem yükselişi adeta sezona damga vurdu. Ancak dizinin son 2 ay içindeki düşüş trendi bir türlü durdurulamıyor…

Dizinin hayranları artık eskisi kadar sosyal medya ortamında dizinin senaryosunun ne kadar ilginç ve ne kadar sürükleyici olduğunu da konuşmuyor.

Mahkum ile ilgili en çok konuşulanlar genelde eleştiriler oluyor ve hikayenin eskisi kadar ilgi çekici olmadığından bahsediliyor.

Mahkum dizisi nerede hata yaptı da, izleyici tepki koydu, reytingler bu kadar çok düştü? 10

Talat Bulut’un Sinyor karakteri ile diziye katılmasının olumlu değil olumsuz bir etkisinin olduğunu da bu yorumlardan anlayabilirsiniz.

Ayrıca Cemre karakterinin diziye veda etmesine de izleyiciler çok kızdı. Seray Kaya’nın çok daha etkili olabilecek bir dönemde diziden çıkartılmasını anlayamayan izleyiciler, artık övgü dolu yorumlar yerine eleştirilerle dolu mesajlar paylaşıyor.

21 Nisan Perşembe akşamı yayınlanan 18. bölümüyle 6’lı oranların da altına sarkan görün izleyici kaybının sürdüğüne işaret ediyor. Dizinin daha da çok izleyici kaybı yaşayacağını düşünen bir izleyici şu yorumda bulundu:

“Maalesef daha da düşer. Senaryo saçmalamaya başladı. Saçma sapan Sinyor karakteri koydular yetmezmiş gibi. Üstüne de Cemre karakterini diziden çıkardılar. Barış ile kardeşlik olayı ne güzel işlenirdi .Beklenen sonuç. Senarist asla derste almıyor, düzeltmek adına hiçbir şey yapmıyor.”

Mahkum dizisi nerede hata yaptı da, izleyici tepki koydu, reytingler bu kadar çok düştü? 11

Bu yorumdan da anlaşılacağı üzere dizide oklar senaristlerin üzerine çevrilmiş durumda. Mahkum dizisi gelecek sezonda da devam etmesi beklenen bir proje ve yaz döneminde senaristlerin yeniden izleyicilerin ilgisini nasıl diziye yöneltebileceklerini hesap etmesi şart.