Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Can Yaman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Can Yaman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Can Yaman, 8 Kasım 1989 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu.

Adı: Can Yaman
Doğum Tarihi: 8 Kasım 1989
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.83 m.
Kilosu:  70 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Annesi: Güldem Yaman
Babası: Güven Yaman
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/canyaman/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Can Yaman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Can Yaman aslen Yugoslav kökenli ve ailesinin tek çocuğu. Aynı zamanda futbolcu ve teknik direktör Fuat Yaman’ın yeğeni.  “Baba tarafım Yugoslav göçmeni, babaannem Makedon, büyükbabam ise Üsküp Priştinalı. Kendi aralarında Arnavutça konuşuyorlar fakat bize hiç öğretmediler. Tüm baba tarafım sarışın ve mavi gözlü, bir tek babam kumral ve ela gözlü. Anne tarafım ise yaşadıkları yerler konusunda biraz dağılmış. İstanbul’da anne tarafından pek akrabamız yok, tüm aile yurt dışında yaşıyor.”

Çocukluk yılları: Sevgi dolu ve mutlu bir ailede büyüdü. “Ben beş yaşındayken annemle babam ayrıldı fakat ben onların ayrı olduğunu hiç hissetmeden büyüdüm. Bu yüzden de sevgi dolu yetiştirildim. Mutluluğumla hep fark edilen bir çocuktum. Annem çok disiplinli birisidir. Babam ise daha rahat bir yapıya sahiptir.

Eğitim hayatı: İtalyan Lisesi’ni birincilikle bitirdi. Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Cüneyt Sayıl’dan oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuğa nasıl başladı? Üniversiteden 2012 yılında dereceyle mezun oldu. Mezun olduktan sonra 1 yıl zorunlu staj için PriceWaterhouseCoopers adındaki dünyaca ünlü kurumsal bir firmada altı ay avukatlık yaptı. Hobi olsun diye oyunculuk dersleri aldı. “Üniversiteye giderken, ‘Neden hukuk okuyorsun, oyuncu ol’ diyenler vardı. Avukatlık yaparken de, neden avukatlık yapıyorsun oyuncu ol diyenler çoğaldı. Avukat olduktan sonra oyuncu da oldum, hikayem bu. Yeniliklere açık biri olduğum için karar vermem zor olmadı. Oyunculuk yapmak avukatlık yapmaktan daha keyifli geldi. İlker Bilgi ve Cüneyt Sayıl ile tanıştıktan bir süre sonra kendimi ‘Gönül İşleri’ dizisinde buldum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2014 yılında ‘Gönül İşleri’ dizisinde canlandırdığı ‘Bedir Kocadağ’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘İnadına Aşk’ dizisinde canlandırdığı ‘Yalın Aras’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: İnatçı, azimli, mental olarak dayanıklı. “Baba tarafından Arnavut damarım var. Sakinim ve olaylara espriyle yaklaşırım. Sorumluluklarımı bilen çalışkan biriyimdir aynı zamanda. Her ne kadar sevgi dolu yetiştirilsem de asla şımarık biri olmadım. Bir işe başladığımda o işi ciddiye alıp sonuna kadar kendimi geliştirmeye çalışırım ve çok iyi olana kadar da çalışmaya devam ederim.

Sosyal: Sohbet etmeyi de çok seviyor bu nedenle gece dışarı çıkarken özellikle sohbet edebileceği ortamları tercih ediyor.

Düşünce yapısı: Ruhunu, kendine kendisini dinleyecek alanlar yaratarak besliyor. “Sürekli duygulara şekil ve yön veren bir iş yapıyoruz. Aynı gün içinde birçok duyguyu barındıran sahneler çekmemiz gerekebiliyor. Bu da iç dünyanızda yorulmalara sebep olabiliyor. Bundan dolayı zaman zaman kendime sessiz ve yalnız anlar yaratıyorum. Bana en çok bu iyi geliyor. Benim özel hayatım bana kalsın istiyorum. Gerçi gizlilik için çok çaba sarf etmiyorum. Yaşadığı birlikteliklerden reklam malzemesi yaratıp ilişkileri deforme etmek benim çok tercih edeceğim bir şey değil.”

Sette nasıl birisi? Sette 3 saatlik uykuyla 17 saat çalıştığı zamanları biliyor ve bundan şikayetçi değil, yaptığı işi seviyor. “Benim için sette huzur ve yüksek enerji çok önemli, neticesinde günde 15 -16 saat beraber olduğumuz bir ekip, aile gibi oluyoruz bunun içerisinde, tatsızlıklar da olabilir, gergin anlar da olabilir, herkesin huzurunun olması, yüzünün gülüyor olması, ekibin yüksek enerjiyle keyifle çalışması çok önemli.”

Can Yaman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Hayran olduğu kişi: Kıvanç Tatlıtuğ’a hayranlık duyuyor. “Bana ‘Kendisini Kıvanç’la kıyaslıyor’ diyorlar. Ben Kıvanç abiyi tek geçerim. Hastasıyım, her işini izliyorum. Müthiş örnek alırım, müthiş de severim. Kıvanç abiyle haşa kendimi kıyaslayamam.”

Aşka bakışı: “Aşık olduğumda yalandan yüzeysel bir şey yaşamıyorum ve yaşadığım şeyin gerçekliğini de karşı tarafa hissettiriyorum. Sanırım burcumun özelliği bu (akrep burcuyum.)  Zaman zaman kıskançlık duygusunu yoğun yaşıyorum herkes gibi. Üzüntüyü de, diğer negatif duyguları da. Sonra ben böyle biri değilim diyorum, kendimi bu duygularla yakaladıkça.”

Hayata bakışı: Umutsuzluk, karamsarlık gibi negatif duyguları pek içinde barındıran bir yapıya sahip değil. Kendini de biraz efsunlu görüyor başladığı işlerin sonunun kötü olmayacağına inanıyor. “Bir şey olmuyorsa daha iyisi olacağındandır derim hep. Magazinsel olmayı tercih etmiyorum. Çok çalışıp eğlenmeyi hak etmek gerektiğini düşünüyorum. Çalışmıyorsam eğleniyorumdur, deşarj oluyorumdur, kafamı dağıtıyorumdur, enerji topluyorumdur. Güzel sohbeti, kahkahayı, arkadaşlarımla, ailemle muhabbeti seviyorum. Çok gözlem yapan bir yapım var. Kendimi bu şekilde besliyorum. Film izlemek, kitap okumak, müzik dinlemek gibi herkesin yaptığı şeyleri zaten yapıyorum. Alışkanlıklara çok bağlı biri değilim. Hatta bir şeyin bende alışkanlık yaptığını fark edersem ondan uzaklaşırım. İnsanların belli dönemleri oluyor; o dönemlere göre kendini şekillendirip disipline eden bir adamım. Kendimi 180 derece değiştirip hedefe göre plan ve şekil çizebiliyorum.”

İş hayatına bakışı: Mesleğinin, farklı rollere ve imajlara alışmayı gerektirdiğini düşünüyor. “İşimiz değişmek ve buna alışmak. Farklı kimlikleri üzerimize giymek ve hissetmek. Böyle bir değişime ve imaja gönüllü oldum. Projelerde aksesuarlar, saç, sakal, dövme hepsi benim fikrimdi, ekibimi ve yönetmenimi buna ikna ettim ve bu doğrultuda çalışmalara başladık. Birileri beni zorlamadı. Bütün rollerimde farklı bir imajla seyirci karşısına çıkmaya hep dikkat ettim, bu anlamda kolaya kaçmayı ve kendimi tekrar etmeyi hep reddettim. Bugüne kadar oynadığım bütün rollerin hakkını verdiğimi, her rolün altından iyi kalktığımı düşünüyorum. Bundan sonra da güvenleri boşa çıkarmamak hedefim. Eğer mümkünse yurtdışında, Bollywood’da, Hollywood’da, uluslararası projelerde yer almak gibi hedeflerim var.”

Kariyer planı: Gönül İşleri’nden bu yana gelen tüm teklifleri menajerleri, annem ve babası ile birlikte çok dikkatlice değerlendiriyor. “Bir proje seçiminde hem dizide canlandıracağınız karakter hem dizinin konusu ve dili karar verme aşamasında çok etkilidir. ‘Erkenci Kuşu’u tercih etmemizin en büyük sebeplerinden biri de senaryosuna ve birlikte çalışacağım ekibe çok güveniyor olmam. 5 projedir seyirci karşısına hep bambaşka bir imaj ve karakterle çıkıyorum. Mutluyum hepsi de çok sevildi. Film yapmayı ben de çok istiyorum. Hatta hem yurtiçi hem yurt dışından birçok teklif var. Ama sinema yapabilmek için size blok zaman gerekiyor. Ben dört senedir öyle bir boşluk yakalayamadığım için şimdilik gelen teklifleri değerlendiremiyoruz. Ama beyaz perdede olmayı ben de istiyorum.”

Gelecek Hayali: Türkiye’de ve yurtdışında çalışmak istediği çok fazla isim var. “Dünya üzerinde en iyi yönetmenlerin en iyi filmleri çoğu zaman ilk filmleri olmuştur. Bunun sebebi mesleğinin başında çok değerli bir şey ortaya koymak için çok özverili, çok dikkatli, çok canla başla çalışıyor oluşları olabilir belki de. İlk defa film çekecek birinin filminde de yer alabilirim.”

Rol modeli: Aktör olarak Brad Pitt‘i çok seviyor. Bütün filmlerini izlemiş ve zaman zaman ilham alıyor.  Christian Bale’ın her filmdeki fiziksel değişimini de çok beğeniyor. “Mel Gibson’ın oyunculuğunu da çok beğenirim. Bu üç ismin projelerini özellikle takip ederim. Sporculardan ise basketbolda Michael Jordan, çalışkanlık anlamında Cristiano Ronaldo, boksta Anthony Joshua’yı sayabilirim.”

Kadında çekicilik kriteri: Tılsımı olan, enerjisi kendine has ve zarif kadınları seviyor. “Dünyanın ‘güzel kadın’ olarak şablonlaştırdığı kavram ben de pek geçerli değildir. Dünya görüşü olan, birikimi ve fikri olan, bulunduğu mekanda fark yaratacak ruhu olan kadınlardan etkileniyorum. Şefkatli, güler yüzlü, esprili kadınlar ilgimi çekiyor. Ama espri yaparken hanımefendi kalması şart. Cıvıl cıvıl, ılıman olmalı, ifadesi, aurası, enerjisi, kokusu ve ses tonu çok önemli. Aynı zamanda hayatımdaki kişi beni en iyi halime dönüştürmeli.”

Formunu nasıl koruyor? Çocuk yaşlardan itibaren birçok spor dalı ile ilgileniyor aynı zamanda sağlıklı besleniyor. “Sporsuz bir hayat düşünemiyorum. Özellikle doğa sporlarına düşkünüm. Beslenmeyle ilgili özel bir tüyo veremeyeceğim çünkü hiç bir zaman şu kadar gram et bu kadar gram karbonhidrat diye bir rejim uygulamadım. Ev yemekleri seven ve genel olarak sağlıklı beslenen bir yapım var. Sadece şunu diyebilirim, her ne yiyorsam damak tadıma uymalı, yağı tuzu lezzeti olmalı. Lezzetsiz olan bir şeyi çok faydalı olsa da tüketmeyi sevmiyorum.”

Neye tahammülü yok? Sinir bozucu hareketler yapanlara, ukala ve hadsiz davranışlarda bulunan insanlara tahammül edemiyor.  “Son zamanlarda en sinir olduğum şey ise, kalabalık bir masada veya ortamdayken insanların telefonlarıyla ilgilenmesi.”

Can Yaman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Doğa ile ilişkisi: Farklı bir şehir veya ülkeye gittiğinde İstanbul’un en çok Boğaz manzarasını özleyerek geri dönüyor. Ayrıca tam bir hayvan sever, sokak hayvanlarını beslemeyi çok seviyor. “Mutlu zaman geçirmek için İstanbul’da güzel bir manzara karşısına sandalye çekip oturmanız bile bazen yeterlidir. İstanbul’da yapmaktan en keyif aldığım şey; İstanbul Boğazı’nın karşısında güzel bir masada, sevdiğim dostlarımla sohbet etmek.”

Evde ne yapar?  Oyunculukla ilgili kitaplar okuyor ve yabancı filmler izliyor. Boş zamanlarında, deşarj olması gerektiğini düşündüğü için eğlenmeyi tercih ediyor. Mutfakla da arası iyi, çok güzel mezeler hazırlıyor ve yemek yapmaya bayılıyor. En iyi yaptığı yemek, yaprak sarma.”

Hangi filmden etkilendi? ‘Fight Club’ flmini defalarca izleyebilir. “’Edwart Norton’ ve ‘Brad Pitt’ ikisi de çok değerli aktörler ama Brad Pitt çok farklı,  her filmini hayranlıkla izlerim ve çok severim. Edward Norton’ın American History’daki performansını çok beğenirim. Ama ‘Fight Club’ her ne kadar çok iyi bir film olsa da, müthiş bir yönetmenlik söz konusu olsa da bana göre Brad Pitt filmi çok farklı bir boyuta taşımış. Belki de o oynamasaydı bu kadar popüler bile olmayabilirdi bence.”

En sevdiği özelliği?  Dedikodu yapmıyor. “Bu çoğu kişiye önemsiz gelebilir ama karakterimde en beğendiğim özellik bu.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2014/2015-Gönül İşleri /Bedir Kocadağ

2015/2016-İnadına Aşk /Yalın Aras

2016/2017-Hangimiz Sevmedik /Tarık Çam

2017 -Dolunay /  Ferit Aslan

2018/2019 -Erkenci Kuş /Can Divit

2020 -Bay Yanlış /Özgür Atasoy

ÖDÜLLERİ

2017 -Çekmeköy 2023 Dergisi 2. Sosyal Farkındalık Ödülleri/Yılın En İyi Erkek Dizi Oyuncusu/Hangimiz Sevmedik

2018 -İstanbul Moda Rehberi 2018 /Yılın En Stil Sahibi Erkek Oyuncusu

2018- Magazinn.com Medya Ve Sanat Ödülleri /En İyi Dizi Çifti (Demet Özdemir ile birlikte)/ Erkenci Kuş

2018- 45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri / En İyi Romantik Komedi Erkek Oyuncu

2018- Engelsiz Yaşam Vakfı 9.Yılın En İyileri Ödül Töreni /Yılın En Romantik Dizi Çifti (Demet Özdemir ile birlikte)

2018- GQ MOTY by Clear 2018 /Yılın Yükselen Oyuncusu

2019 -MEF Lisesi Yılının Fark Yaratan Ödülleri /Fark Yaratanlar Ödülü

2019- Murex D’or Ödül Töreni / Uluslararası En İyi Erkek Oyuncu

2019- 19. İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödül Töreni/Yılın En İyi Ekran İkilisi (Demet Özdemir ile birlikte)

2019- 5. Türkiye Gençlik Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu

2019- 10. Quality of Magazine Dergisi Ödülleri /En Quality Erkek Oyuncu

2019- E! News TV’s Top Leading Man 2019 /En İyi Erkek Oyuncu