Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Zamanlar Çukurova’da Züleyha’nın muhteşem kıyafetlerini bakın kim tasarlıyor?

Bir Zamanlar Çukurova’da Züleyha’nın muhteşem kıyafetlerini bakın kim tasarlıyor?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bir Zamanlar Çukurova dizisi, Perşembe akşamlarına damga vuruyor. Geçen sezona göre Mucize Doktor’u bile geçecek kadar güçlü bir performans sergileyen atv dizisi, hikayesinin yenilenmesinin meyvelerini topluyor… Nazan Kesal ve Furkan Palalı’nın diziye güçlü hikayeleri olan karakterlerle katılması, ayrıca genel senaryonun da daha hızlı ilerlemesi ile dizi izleyicilerin göz bebeği konumunda.

Oyunculuk performansları, dekorlar, kostümler ve ortaya konulan büyük emeğin karşılığı da izleyicilerin müthiş ilgisi ile değer buluyor… Bir Zamanlar Çukurova’da en göz alıcı detaylardan birisi de kostümler. 1970’li yılların kostümlerini hazırlayan isim ise Aynur Torun… Kostüm tasarımcısı olan Aylin Torun, Dizi TV programına işin sırrını açıkladı.

İşin başından bu yana en hassas oldukları noktanın inandırıcılık olduğunun altını çizen Aynur Torun, “Senaryoya kostümün desteği ve seyirciyi buna inandırmak ve çekmek aslında en önemli nokta” diye konuştu. Kostümler için daha ilk başlarda büyük bir araştırma yaptıklarının altını çizen Torun, “Bizim karakterleri de kendi içinde araştırdık. Nasıl giyiniyorlar, nasıl yaşıyorlar. Makyöz durumları, ekonomik, sosyal…Bunların hepsini değerlendirdiğinde zaten karakter çıkıyor” diye konuştu.

Dizide kullanılan kıyafetlerin izleyicide bıraktığı etki de hesaba katılıyor. Hilal Altınbilek’in canlandırdığı Züleyha karakterinin etkileyici kıyafetlerini de Aynur Torun’un elinden geçiyor. Unutulmaz sahnelerde giyilen bu kıyafetlerde detaylara özel önem verdiklerini belirten Aynur Torun, kumaş ile oynadıklarını ve kıyafete bir takım eklemeler yapmayı sevdiğini dile getirdi.

Bir Zamanlar Çukurova'da Züleyha'nın muhteşem kıyafetlerini bakın kim tasarlıyor? 8

Züleyha karakterinin giydiği kıyafetler o kadar iddialı ki, sosyal medyada da çok konuşuluyor. Ünlü oyuncuya da her kıyafet fazlasıyla yakışıyor. Yeni sezon için Züleyha için tasarlanan balo elbisesi de programda gösterildi. Züleyha için daha keskin ve daha güçlü modeller ve renkler de 3. sezon için hazırlandı.

Hünkar’ın giydiği mat tarzdaki kıyafetleri, evde ve dışarıda giydiği kıyafetler de izleyicinin dikkatinden kaçmıyor. Tüm bu kıyafetler de 1970’li yılların trendlerine göre ayarlandı.

Bir Zamanlar Çukurova'da Züleyha'nın muhteşem kıyafetlerini bakın kim tasarlıyor? 9

Nazal Kesal’ın canlandırdığı Sevda Çağlayan karakteri için de özel kıyafet tasarlayan Aynur Torun, şöyle konuştu: “Gençliğinde bir ses sanatçısı olması kaynaklı, daha renkli bir kadın karakter olarak onu düşündüm. Bazen karakterler de size ‘evet ben bunum’ diyebiliyor. Ben bu renge baktığımda ‘evet bu Sevda’ diyebiliyor bana bu renk.”

Videodan tüm detayları izleyebilirsiniz.