Ana sayfa Dizi Haberleri Cengiz Coşkun ve Hazal Filiz Küçükköse tarihi dizi projesinde partner oldu!

Cengiz Coşkun ve Hazal Filiz Küçükköse tarihi dizi projesinde partner oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dijital dizi projelerine bir yenisi daha ekleniyor… Osmanlı tarihinin önemli padişahlarından Yavuz Sultan Selim dönemini anlatacak olan yeni bir projenin hazırlıkları devam ediyor.

Muhteşem Yüzyıl dizisinin platosu restore edilerek diziye mekan yapılacak. Proje için ilk görüşmeler Exxen isimli Acun Ilıcalı’nın 2021 yılında başlatacağı yeni dijital platform ile görüşmeler yapılıyor. Gazeteci Birsen Altuntaş, dizi hakkında kulis bilgilerini paylaştı…

Dizinin başrollerinde ise dönem dizilerinde görmeye alışık olduğumuz Cengiz Coşkun ile Mehmed Bir Cihan Fatihi isimli dizide de izlediğimiz Hazal Filiz Küçükköse bulunacak. İki ünlü isim bu projede başrolü paylaşıyor ve Yavuz ile eşi Hafsa Hatun karakterlerine hayat verecekler.

Cengiz Coşkun için tarihi projeler kariyerinin bir parçası. Fetih 1453 isimli dizide başrollerde yer alan oyuncu, Diriliş Ertuğrul’da da Turgut Alp olarak büyük ilgi görmüştü. Malazgirt 1071 isimli dizide ise Sultan Alparslan karakterine hayat verdi.

Beni Affet dizisinin Leyla’sı olarak büyük ilgi gören Hazal Filiz Küçükköse ise, Kara Sevda’daki Zeynep karakteri ile geniş kitleler tarafından tanınmıştı. Oyuncu,2018 yılında büyük iddialarla başlayan ama 6 bölüm süren Mehmed Bir Cihan Fatihi isimli dizide Melike olarak ekrandaydı.

Oyuncu son olarak ise 2020 yılında yine 10 bölüm sürerek erken final yapan Zemheri dizisinde de boy gösterdi. Bir süredir proje arayışındaki oyuncu, yeni bir sürprizi olacağını söylemişti. Bu sürpriz’in Yavuz dizisi olduğu ortaya çıkmış oldu.

Yavuz bir dijital platform dizisi olacak ve Bilal Kalyoncu yönetmen koltuğunda oturacak. Dizinin çalışmalarının Kasım sonunda başlaması bekleniyor.