Ana sayfa Sinema Çınar filmi 7 Eylül’de BluTV’de izleyici ile buluşuyor!

Çınar filmi 7 Eylül’de BluTV’de izleyici ile buluşuyor!

tarafından ker_def

Yönetmenliğini Mustafa Karadeniz’in üstlendiği, dünyada birçok önemli festivali gezen, 55’inci Antalya Uluslararası Film Festivali’nde ‘Behlül Dal Jüri Özel Ödülü’, Malatya Film Festivali’nde ‘Kemal Sunal En İyi Film’ ve ‘En İyi Kadın Oyuncu’, Shaken Aymanov Film Festivali’nde ‘En iyi Senaryo’ ödülleri ile ayrılan ‘Çınar’, vizyonundan sonra ilk kez BluTV’de izleyicilerle buluşuyor.

BluTV, Türkiye Sineması’nın yakın dönem filmlerini vizyonlarından sonra ilk kez sinemaseverlerle paylaşmaya devam ediyor. Engelli bir gencin ailesi ile yaşam mücadelesini konu edinen ‘Çınar’, sinema gösteriminden sonra ilk defa dijital platformda ekranlara geliyor. Film, Kars’ın Sarıkamış ilçesinin bir dağ köyünde -45 derecede, 45 kişilik bir ekiple, 45 günde çekildi.

Mustafa Karadeniz’in ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu film, 30’lu yaşlarının ortasında olan Mustafa’nın, engelli oğlu Rıza’nın ameliyat ettirilebilmesi için verdiği hayat mücadelesini anlatıyor. En büyük hayali Rıza’nın diğer çocuklar gibi koşup oynadığını görmek olan Mustafa, sevmediği işinde patronu ne derse yapmak zorunda kalarak kendini zorlu bir dönemin içinde bulur, anne-oğulun ansızın geçirdiği bir kazadan sonra hayatları altüst olacaktır. Finali ile seyirciyi altüst eden film 7 Eylül’de BluTV’de…

Yönetmen Karadeniz’in evinde dört duvar arasında mahsur kalan engelli gençleri yüreklendirmeyi, onların inandıkları zaman neler başarabileceklerini gözler önüne sermeyi amaçladığı ‘Çınar’da Yunus Emre Çelik, Sezgin Cengiz, Şilan Düzdaban, Mert Aygün ve Halil Demir gibi isimler rol alıyor. Mustafa Karadeniz’in, kendisini 5 yıl boyunca okula sırtında taşıyan annesine ithaf ettiği film, gerçek bir hikayeye dayanıyor.

‘Çınar’, aynı zamanda Hollywood Türk Film Festivali’nin kapanış filmi oldu. Paramount Stüdyoları’nda dünya prömiyerini ve galasını yapan, pek çok festivali gezen film, BluTV’de sinemaseverlerle buluşuyor.