Ana sayfa Dizi Haberleri Çok garip! Ada Masalı ile ilgili gerçeği görmediler! Sen Çal Kapımı kadar şanslı olamadı!

Çok garip! Ada Masalı ile ilgili gerçeği görmediler! Sen Çal Kapımı kadar şanslı olamadı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yaz dizilerinin sezon dizileriyle yarışması, genel olarak hüsranla sonuçlanmakta. Yaz aylarında yayınlanmaya başlayan ve çoğu zaman romantik komedi türünde olan pek çok dizi, yayınlandıkları ilk günlerde reytingleriyle kanalların yüzünü güldürüyorlar.

Daha önce dram dizilerinde görmeye alıştığımız kimi genç ve başarılı isimleri bu kez bir eğlenceli bir aşk hikayesinin içinde bulmak, izleyici için de keyifli bir seyir olmakta. Ancak herkesin malumu olduğu üzere yaz dizilerinin, sezonda çok daha iddialı olan dizilerle yarışması zorlaşıyor.

Kimi yaz dizileri, bu durumu güçlü karşılıyor. Diğer kanallardaki büyük bütçeli, iddialı yapımlar karşısında direnmeyi başaran ve bir kaç sezon devam eden yapımlar da var. Kiralık Aşk, Sen Çal Kapımı gibi yapımlar bu dizilere örnek.

Yaz dizileri arasından sıyrılarak sezonda devam eden bir diğer dizi de Ada Masalı oldu. Ayça Ayşin Turan ve Alp Navruz’u ilk kez romantik komedi dizisinde bir arada gören izleyici, ikilinin ekran uyumunu çok sevdi. Star TV’de ekrana gelen dizinin sosyal medyadaki yansıması ise reytinglerinin çok çok önünde gidiyor.

Dizi, kanala bekleneni vermiyor artık. Reytinglerde düşüşe geçmesi nedeniyle Star TV final kararı aldı ve 25. bölümüyle son kez ekrana gelmeye hazırlanıyor.

Çok garip! Ada Masalı ile ilgili gerçeği görmediler! Sen Çal Kapımı kadar şanslı olamadı! 9

Ancak bu noktada Fox TV’nin aylarca Sen Çal Kapımı dizisinin arkasında durmasını hatırlatmak gerek. Kerem Bürsin ve Hande Erçel’in dizisi, yaz dizisi olarak başlamış ve tüm sezon devam etmişti. Hatta bir kaç haftalık aranın ardından yine yaz aylarında yoluna devam etti.

Kanal, beklenen reytingi alamasa da sosyal medyadaki destek karşısında diziyi bitirmek şöyle dursun, tam gaz devam ettirerek dizi tarihine geçecek bir süreç yaşattı. Haziran ayında başlayan dizi, Eylül sezonunda da devam edip, Mayıs ayında verdiği kısa bir aranın ardından yeniden ekrana geldi ve tüm yaz ekranda kalarak Eylül sezonunda veda etti.
Çok garip! Ada Masalı ile ilgili gerçeği görmediler! Sen Çal Kapımı kadar şanslı olamadı! 10

Ada Masalı dizisinin müdavimleri de tıpkı Sen Çal Kapımı dizisinde olduğu gibi sosyal medyadan büyük bir destek veriyorlar dizilerine. Belki Sen Çal Kapımı kadar etkili değil ama azımsanacak bir destek de değil.

Adba TV’nin 24 Kasım Çarşamba günü yayınlanan diziler arasında Ada Masalı’nın günün galibi olması ve 455 bin 400 paylaşımla diğer dizilerin önüne geçmesi, bu duruma bir örnek.

Çok garip! Ada Masalı ile ilgili gerçeği görmediler! Sen Çal Kapımı kadar şanslı olamadı! 11

Aynı akşam ekranda olan Kanunsuz Topraklar ve Kuruluş Osman gibi iki iddialı dönem dizisinin karşısında sosyal medyada çok şaşırtıcı sonuçlar almakta. Fox’un Kanunsuz Topraklar dizisi ile ilgili 13 bin 600 yapılırken, Burak Özçivit’in başrolünde olduğu Kuruluş Osman için 5 bin 700 paylaşım yapılmış olması, Ada Masalı’nın paylaşım oranıyla karşılaştırılınca durum daha net ortaya çıkıyor.

Kanal D’nin iddialı dizisi Sadakatsiz’e bile 5 bin 600 paylaşım yapıldığı düşünülürse, Ada Masalı’nın sosyal medyadaki desteğini görmemek, kanal için büyük kayıp gibi duruyor!