Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur dizisinin başı büyük derde girdi!

Çukur dizisinin başı büyük derde girdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’de 3. sezonunu tamamlayan Çukur dizisi, 4. final sezonu ile Eylül ayında yeniden ekranlara dönecek. Show TV’nin sevilen dizisi şiddet sahneleri ile hep eleştiri aldı. RTÜK’e birçok şikayet yapıldı. Dizi yüzünden Show TV’de büyük cezalar ödemek durumunda kaldı.

Çukur dizisinde çocukların ekranda olabileceği saatlere şiddet sahneleri yazmayarak, şiddetin dozunu azaltarak ve şiddet içerikli sahnelerin sayısında da kısıtlama yapılarak düzenlemeler gerçekleştirildi. Ancak tüm bu önlemlere rağmen diziye yönelik şiddet eleştirisi hiç bitmedi.

Çukur dizisi şu sıralarda Afganistan’da da yayınlanıyor ve şiddet sahneleri yüzünden başı yine dertte. Afganistan Enformasyon ve Kültür Bakanlığı’nın dizinin yayından kaldırılmasını talep etmesi yankı buldu.

Tolo televizyonunda yayınlanan Çukur dizisinin Afganistan’da milyonlarca hayranı bulunuyor. Reyting rekorları da kıran yapım 2018 yılının Aralık ayından bu yana ülkede yayınlanıyor.

Çukur’un 2. sezonunun devam ettiği Afganistan’da tartışmalar devam ediyor.

Afganistan Enformasyon ve Kültür Bakan Bakanı Şiva Şark, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, dizinin yayından kaldırılması için televizyon kanalına mesaj yolladı.

Çukur dizisinin başı büyük derde girdi! 7

Peki Afganistan’da neden böyle bir noktaya gelindi? En önemli sebeplerden birisi kamu düzeninin korunmasında zorluklar yaşayan ülkede, Çukur dizisinin toplumun psikolojik durumu üzerinde endişe veren bir etkisinin bulunması.

Tolo televizyonu bu talebi görmezden gelebilir. Ancak hükümetin tedbirler alması da mümkün.

Bakan Şark, “Tolo televizyonuna ‘Çukur’ dizisinin gösterimiyle ilgili mektup yazdım. Bu televizyondan bu tür dizileri göstermemesini talep ettim. Yasaların ihmal edilmesi, mevcut yasalar çerçevesinde ele alınacaktır” açıklaması ile adeta kanalı tehdit etti.

Gelinen bu noktanın en önemli sebebi ise Çukur dizisinin şiddet sahnelerine yönelik sosyal medyada yükselen eleştiri dalgası.