Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur dizisinin İdris babası Ercan Kesal’ın gerçek mesleğini duyan şoke oluyor

Çukur dizisinin İdris babası Ercan Kesal’ın gerçek mesleğini duyan şoke oluyor

tarafından ker_def

İdris Baba karakteri Çukur dizisi ile hayatımıza girdi. Geçtiğimiz sezon müthiş bir çıkış yapan Çukur dizisinde, İdris Baba en önemli karakterlerden birisiydi. Bu karaktere hayat veren isim ise 59 yaşındaki Ercan Kesal idi. Oyunculuğu büyük takdir toplayan Kesal, diziye önemli katkılar sundu.

Bu yıl 25’incisi düzenlenen Adana Film Festivali kapsamında 75’inci Yıl Sanat Galerisi’nde ‘Rejiden Oyuna, Oyundan Rejiye’ adlı söyleşi düzenlendi.Söyleşide yer alan isimlerden birisi de Ercan Kesal idi…

47 yaşında kamera önüne geçtiğini belirten usta sanatçı, “Oyunculuk, taklit yapmak değildir. Canlandıracağın karakteri yutmak ve o olmaktır” dedi.

Oyunculuk hayatına geç başlayan Kesal, asıl mesleğini de açıkladı: Doktorluk…

Evet, Çukur dizisinin İdris Babası aslında doktor. Hayatının önemli bir bölümünde de mesleğini yürüttü ve 47 yaşında da oyunculuk kariyerine başladı.

Kesal, şöyle konuştu:

“Son 10 yıldır sadece sinemayla uğraşıyorum. Ama beni sinemada 47 yaşında kameranın önüne geçiren şey, edebiyat kimliğim ve yazdıklarımdır. Bu da beni diğerlerinden ayıran yanım oldu. Buradan şöyle bir yere varmak istiyorum. Vaktinden evvel meşhur olmak isteyenler, fark edilmek isteyenler var. Onlara şunu söylüyorum. Bu işin reçetesi yok. Hayat mücadeleyle dolu.”

Çukur dizisinin İdris babası Ercan Kesal'ın gerçek mesleğini duyan şoke oluyor 7

Oyuncu olmak isteyenlere önerilerde bulunan Kesal, şunları söyledi:

“47 yaşına kadar oyunculuk yapmamış bir insana, ‘hangi kursa gitsek iyi oyuncu oluruz?’ diye sorulmaz. İyi oyuncu olmak için bence iyi bir okuyucu olmak gerekir. Okuduğu senaryoyu anlayıp özümsemesi gerekir. Yani edebiyat, sinema için vazgeçilmez bir alandır. Ayrıca şunu da söyleyeyim, oyunculuk demek, taklit yapmak değildir. Canlandıracağın karakteri yutmak ve o olmaktır.”