Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur’dan Uyanış Büyük Selçuklu’ya sürpriz çelme! Yasak Elma düşerken, Sefirin Kızı yükseliyor!

Çukur’dan Uyanış Büyük Selçuklu’ya sürpriz çelme! Yasak Elma düşerken, Sefirin Kızı yükseliyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi akşamlarının sevilen 4 dizisi arasında yaşanan reyting rekabetinde bu hafta önemli gelişmeler var… Öncelikle TRT1’in haftalardır çok iyi performans gösteren Uyanış Büyük Selçuklu dizisini kutlamak lazım… Görsel zenginliği ve çekim teknikleri ile öne çıkan dizide muhteşem oyunculuklarla da izleyiciler ekran başından kalkmak istemiyor. Tarihi bir proje olması nedeniyle dizinin çekim maliyetleri de çok yüksek, ancak ekip böyle önemli bir projenin altından da kalkmasını bildi.

TRT1’in AB ve ABC1 gruplarında üstünlüğü devam ederken, totalde dün akşam Çukur dizisinin birinciliği kaptığını görüyoruz. Uyanış Büyük Selçuklu ikinci sırada ve total rekabeti her hafta daha da çetin geçiyor… Çukur’un üstünlüğü çok büyük bir farkla gerçekleşmedi. Ayrıca Yasak Elma da total grubunda güçlüydü ama izleyicide bir ilgi kaygı da son haftalarda dikkat çekiyor.

Genco Özak’ın canlandırdığı Kulkan Erdenet isimli karakterin de katıldığı Çukur, 4. sezonunda gelgitli bir tablo çiziyor. Bazen diziyi birinci görüyoruz, sonraki hafta ikinci, bazen üçüncü sıraya bile düştüğü oluyor. Ancak Çukur dizisi her düşüşten sonra yeniden sıçramayı da başaran bir yapım. 125. bölümü ile final yapacak olan Show TV’nin iddialı dizisinde 107 bölüm geride kaldı.

Çukur'dan Uyanış Büyük Selçuklu'ya sürpriz çelme! Yasak Elma düşerken, Sefirin Kızı yükseliyor! 1

Fox TV’nin 4. sezonda da başarıyla yoluna devam eden Yasak Elma dizisi, bu sezona pek de iyi olmayan reytinglerle başlasa da sonrasında hikayesindeki düzenlemeler ile yeniden izleyicileri kazanmıştı. Ancak dün akşam reyting sonuçları bir düşüş trendinin de içine girmiş olabileceğini gösteriyor. 8’li reytinglerde tutunamayan Yasak Elma, 7’li oranlarda kalabilecek mi, bu da merak konusu oldu. Dizi dün akşam tüm kategorilerde 4.’lük elde etti.

Çukur'dan Uyanış Büyük Selçuklu'ya sürpriz çelme! Yasak Elma düşerken, Sefirin Kızı yükseliyor! 2

Star TV ekranında yayınlanan Engin Akyürek ve Neslihan Atagül’ü buluşturan Sefirin Kızı, aslında kanalın en başarılı dizisi konumunda. Star TV, Cuma günü Akrep dizisinin de iyi reytingler alması ile biraz rahatladı. Ancak Sefirin Kızı’nın zaman zaman düşüş yaşaması da kanal için tedirginlik yaratan bir başka nokta olarak dikkat çekiyor.

14 Aralık Pazartesi akşamı ise 32. bölümü yayınlanan Sefirin Kızı’nın yükselişini gözlemliyoruz. Tüm kategorilerde 6. sırada yer alan dizi, 6’li reyting oranlarına yeniden çıkmayı başardı ve Star TV’de bir miktar nefes aldı…

İşte 14 Aralık Pazartesi akşamı yayınlanan diziler arasında ilk 10 program listesi:

Çukur'dan Uyanış Büyük Selçuklu'ya sürpriz çelme! Yasak Elma düşerken, Sefirin Kızı yükseliyor! 3