Ana sayfa Dizi Haberleri Star TV’nin yeni dizisi Akrep, bakın hangi ünlü dizinin benzeri!

Star TV’nin yeni dizisi Akrep, bakın hangi ünlü dizinin benzeri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranlarında Cuma akşamları sessiz sedasız başlayan Akrep dizisinin ilk bölümü çok iyi sonuçlar aldı. Özellikle AB ve ABC1 gruplarında dizinin çok izlendiğini ve sosyal medyada güçlü bir etkileşim ile geniş kitlelere seslendiğini görebilirsiniz.

Demet Akbağ ve Evrim Alasya’nın başrollerinde yer aldığı dizinin klişe olarak söylenebilecek ancak güncel hayatta da karşılığı olan bir hikayesi var… İzleyicilerin yabancısı olmadığı bir konu üzerinden ilerleyen dizi, 2017-2018 sezonunda yayınlanan ve büyük de ilgi gören bir başka yapıma benzerliği ile de dikkat çekti.

Milliyet Blog Yazarlarından Anibal Güleroğlu’na göre Akrep dizisi bu haliyle, Cennet’in Gözyaşları isimli atv dizisinin bir benzeri konumunda… 24 Eylül 2017 tarihinde başlayan ve 36 bölüm sürdükten sonra 17 Haziran 2018’de final yapan Cennet’in Gözyaşları’nda Berk Atan ile Almia Ada başrolde buluşmuştu.

Star TV'nin yeni dizisi Akrep, bakın hangi ünlü dizinin benzeri! 7

Anibal Güleroğlu, bu benzerlik konusunda şu detaya dikkat çekti:

“Kadının, kendisine mutsuzluk yaşatan kocadan olan küçük kızını ‘zorla yaşanan ilişki ürünü’ olarak değerlendirip terk ederek kötü bir anneye dönüşmesi… Sonrasında daha iyi şartlara sahip bir evlilik yaparak yeni bir kız çocuğa sahip olması ve zengin bir hayat sürmesi… Terk ettiği kızıyla karşılaşınca da, ikinci kızının bunu duymaması ve etkilenmemesi için ilk kızını kendinden uzaklaştırmaya çalışması… Ki, bu çizdiğimiz tabloyla ‘‘Cennet’in Gözyaşları’’ dizisinin çokça benzeştiği ortada! Tabii Ferda, kişilik yönüyle oradaki Cennet’in tamamen zıddı bir karakter ve üvey kız kardeşinin yerinde de gözü yok. Ama çıkış mantığı aynı.

Kuşkusuz tüm bu klişelerin temelinde yatan konu, ‘kadının kadına kötülüğü’! ‘Akrep’ de, kendi anne-kız öyküsünü, mağduriyet ve intikamcılık yolunda geliştirirken bu klişeyi ilk andan itibaren yol haritası yapmış. Başlangıç bölümünde dikkat çeken detaylar üstünden konuya kısaca bakarsak… Hem kadının kadına kötülüğünü hem de Ferda’nın asıl motivasyonunu görebiliriz nitekim.”