Ana sayfa Dizi Haberleri Cuma reytingleri fena, dizi finallerine hazır olun! Aziz düştü, Kaderimin Oyunu ve Aşk Mantık İntikam ise çöktü!

Cuma reytingleri fena, dizi finallerine hazır olun! Aziz düştü, Kaderimin Oyunu ve Aşk Mantık İntikam ise çöktü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cuma akşamları yayınlanan diziler arasındaki reyting rekabeti devam ediyor. Ancak 1 Nisan akşamı yayınlanan dizilerin reytinglerinde önemli bir gerileme gözlemleniyor. Aziz dizisi uzun bir süredir 5’li oranlar elde ederken, bir miktar düşüş yaşadığını görüyoruz.

AB grubunda en çok izlenen dizi olan Aziz’in reytingleri ortalama oranlara doğru geriledi. Bu durum dizinin ikinci sezonunu bekleyenler için bir şok oldu… Reytinglerin düşüş sergilemesi, ikinci sezon umutlarının azalmasına neden olabilir. Dizi hayranları aynı durumu Murat Yıldırım’ın geçen sezon başrolünde yer aldığı Ramo dizisiyle de yaşamıştı. Ramo’nun da benzer reytingler almasına rağmen yayınına son verilmesi, Aziz dizisi hayranlarını kaygılandırıyor. Tüm kişilerde beşincilik elde eden Aziz, ABC1’de ise günü dördüncü sırada tamamladı. Bu sıralama gayet iyi gözükse de reytingler, geçen haftalara göre daha düşük geldi.

Cuma reytingleri fena, dizi finallerine hazır olun! Aziz düştü, Kaderimin Oyunu ve Aşk Mantık İntikam ise çöktü! 10

atv ekranında yayınlanan Yalnız Kurt dizisinin de ciddi bir gerilemeden sonra ortalamanın biraz üzerinde oranlar elde ettiğini ve Aziz ile benzer bir durum içinde olduğunu görebiliyoruz. Hasan Denizyaran, Cihan Ünal ve Damla Colbay’ın başrollerinde yer aldığı dizinin tüm kişiler ve AB’de dördüncü olması ve ABC1’de ise üçüncülük elde etmesi, Cuma rekabetinde iyi bir sonuç olarak gözüküyor.

Cuma reytingleri fena, dizi finallerine hazır olun! Aziz düştü, Kaderimin Oyunu ve Aşk Mantık İntikam ise çöktü! 11

Kanal D’nin fenomen dizisi Arka Sokaklar ise tüm kişilerde günü ikinci sırada tamamlayarak yine önemli bir başarı gösterdi. AB’de beşincilik ve ABC1’de de altıncılık elde eden dizinin reytinglerinde de bir gerileme söz konusu…

Star TV’nin Kaderimin Oyunu dizisinin reyting manzarası hiç de iyi değil. Ortalamanın altına gelen oranlar ile birlikte dizinin hızlı akan hikayesinin eski izleyicileri tekrar kazanma noktasında pek de işe yaramadığını söyleyebiliriz. Akın Akınözü, Öykü Karayel ve Sarp Apak’ın başrolündeki dizi, 1 Nisan akşamı tüm kişilerde 11. sırada yer aldı. AB grubunda da yine 11. olabilen dizinin ABC1’de ise 9. olduğunu görüyoruz. Reytingler ise o kadar düşük ki, geçen haftaları aratan bir tablo var.

Cuma reytingleri fena, dizi finallerine hazır olun! Aziz düştü, Kaderimin Oyunu ve Aşk Mantık İntikam ise çöktü! 12

22 Nisan’da 42. bölümü ile final yapacak olan Aşk Mantık İntikam’ın da ciddi bir reyting kaybı yaşadığını görüyoruz. Tüm kişilerde 15. sırada yer alabilen dizi, AB ve ABC1’de ise 14. durumda bulunuyor.

8 Nisan Cuma akşamı TRT1 ekranında yayınlanacak olan Kasaba Doktoru dizisini heyecanla bekleyen geniş bir izleyici kitlesi bulunuyor. Şayet dizi çok iyi bir çıkış yakalar ise, diğer Cuma dizilerinden ciddi biz izleyici transferi yapabilir. Bu durum da rakiplerinin büyük bir sıkıntı içine girmesine neden olabilir. Ozan Akbaba’nın başrolünde yer aldığı yeni TRT1 dizisi, Cuma akşamı dengeleri kökünden değiştirmeye aday bir yapım olarak gözüküyor.

Cuma reytingleri fena, dizi finallerine hazır olun! Aziz düştü, Kaderimin Oyunu ve Aşk Mantık İntikam ise çöktü! 13

Cuma rekabeti iyice sertleşecek ve bazı diziler için final ihtimali belirecek. Aşk Mantık İntikam zaten bitiyor. Ancak Kaderimin Oyunu dizisi için ikinci sezon anlaşması yapılmış olsa da bu reytingler ile Star TV’nin nasıl bir karar alacağı da bilinmez.

Aziz dizisi konusunda da Ramo örneği varken, Show TV’nin sezon sonu için ani bir final kararı alması kimseyi şaşırtmaz. Yalnız Kurt devam edebilir mi, hikayesi buna yeter mi? Bu sorunun da net bir yanıtı yok. Ancak bilinen bir gerçek var ki, Arka Sokaklar 16. sezondan sonra 17. sezonda da devam etmesi en yüksek ihtimal olan dizi görünümünde.