Ana sayfa Foto Galeri Dağ filminin yıldızı Çağlar Ertuğrul’un bir hayali gerçek oldu

Dağ filminin yıldızı Çağlar Ertuğrul’un bir hayali gerçek oldu

tarafından ker_def

caglarertugrul2

◊ Amerika’da da gösterime girmesi planlanıyor mu?
– Planlanıyor ama Amerika’da legal işler farklı yürüdüğü için net bir tarih yok. “Dağ 2”nin hikayesi çok çarpıcı. Güzel de bir mesajı var. Burada yaşayan Türklerin yanı sıra Amerikalıların da beğeneceğini düşünüyorum. Sadece politik bakmamak lazım.

O SAHNEDE TÜYLERİM
DİKEN DİKEN OLDU
◊ Filmin oldukça zor koşullarda çekildiğini duydum. Ne tip sıkıntılar çektiniz çekim sırasında?
– İlk filmde soğuk vardı. Bu filmde aşırı sıcak bizi etkiledi. Birçok yerde gölge bulmak zordu. Meke gölü civarından bazen kum fırtınaları çıkıyordu. Bu da nefes almayı zorlaştırıyordu. Ama fiziksel yorgunluk en sonunda güzel bir esere dönüştü.
◊ Bu duygu yüklü filmde seni en çok hangi sahne etkiledi?
– Birçok sahne var aslında… Özellikle Açelya’nın oynadığı Türkmen kızının bizim yarbayı gördüğü ilk sahnede gözyaşları içinde ona sarılması sadece beni değil, filmi izleyen herkesi çok etkiledi. Onun dışında çok etkilendiğim bir plan var aslında. Bekir ile Oğuz’un düşman tankına bir müdahalesi oluyor. Onu izlerken tüylerim diken diken oldu.
◊ Sadece filmin galası için Türkiye’ye gittin. Üç aydır Los Angeles’ta oyunculuk eğitimi alıyorsun. Burası film endüstrisinin kalbi olarak bilinen bir yer ama seni buraya gerçekten ne çekti? Filmin bu kadar popüler olduğu bu dönemde neden Los Angeles’ta kalmayı tercih ettin?
– Uzun süredir hayallerimden biriydi aslında. Hollywood sonuçta bu işin merkezi. Nasıl her futbolcunun hayali dünya kupasında ya da şampiyonlar liginde oynamaksa, benim de hayalim bu işin en iyi yapıldığı yere gelmekti. Bu hayalimi hep ertelemek zorunda kaldım. “Dağ 2”den sonra “Biz Size Döneriz” isimli bir film daha çektim ve kendime şans tanıdım. Artık gideyim dedim. Çok da mutluyum şu an. İyi de gelişmeler oluyor.