Ana sayfa Dizi Haberleri Demet Evgar’dan çarpıcı sözler: Çocuklar ve kalbi dayanmayanlar Avlu’yu izlemesin!

Demet Evgar’dan çarpıcı sözler: Çocuklar ve kalbi dayanmayanlar Avlu’yu izlemesin!

tarafından zk zk
Star TV’nin yeni dizisi Avlu, Perşembe akşamlarını sallamaya başladı. Dizi, yayınlandığı günden beri çok konuşulmaya devam ediyor.

Pek çok eleştirilerin de hedefinde olan dizinin oyuncularından Demet Evgar, Milliyet Gazetesi’nden Ali Eyüboğlu’na verdiği röportajda, Avlu dizisinin teklifini neden kabul ettiğini şöyle açıklıyor:

“Bir kere kadın işi olması, ekibin bu kadar kuvvetli olması ve Yüksel’in (Aksu) bu dizide oluşu çekti. Çünkü onun kurduğu dünyayı çok seviyorum. Eskiden beri tanıyorum. Hayata bakışını da biliyorum. İronik ve organik bir şekilde birleştiriyor hikayeleri. Format olması da ilgimi çekti.”

Evgar, dizideki şiddet sahneleri ile ilgili yapılan eleştirilere de yanıt olabilecek bir ifade kullanarak
“’Avlu’nun hedef kitlesi kim? Kadın mı, erkek mi, çocuk mu?” sorusuna şu çarpıcı yanıtı veriyor:

“Bizim dizide farklı bir şey söz konusu. Genelde erkeklerin kadınlara yaptığı şiddeti görüyorduk televizyonlarda, fakat kadının böyle bir şey yapıyor olması Türkiye için yeni. Her kesimin ilgisini çekeceğini düşünüyorum çocuklar hariç.

Bence insanlar çocuklara izletmesin. Kalbi dayanmayanlar da izlemesin.”

AVLU TÜM BÖLÜMLER, SAHNELER VE VİDEOLAR İÇİN TIKLA

Toplumsal bir yara olan kadına şiddet konusunda da Demet Evgar şu ifadeleri kullanıyor:

“Bu büyük bir acı. Kanayan, ama müdahale edilmeyen bir yara. Dizide oynadığım karakter, kadınların uzak olmadığı biri. Severek evlendiği bir kocası var. Ancak evliliklerin çoğu, genelde erkeğin değişmesiyle başka bir aksa kayıyor. Kadın ise çocuk veya başka bir şey için kalıyor. Aslında bir nevi hapis hayatı yaşatıyor kendine. Burada hapse girdikten sonra kadının biraz da kendini keşfi var. Belki de bir nebze özgürleşiyor içeride…”