Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Demet Özdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Demet Özdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Demet Özdemir, 26 Şubat 1992 tarihinde Kocaeli’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Demet Özdemir
Doğum Tarihi: 26 Şubat 1992
Doğum Yeri: Kocaeli
Boyu: 1.70 m.
Kilosu: 56 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Ayşen Şener
Kardeşleri: Derya Özdemir, Volkan Özdemir
İnstagram: https://www.instagram.com/1demetozdemir/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Ailesi: Ailesi Bulgaristan göçmeni, Bir abisi, bir de ablası var.  Annesi ve babası ayrıldığı için annesiyle beraber İstanbul’a taşındı. “Açıkçası anneme kalsa avukat olurdum kesin, bunu çok istiyordu. Çünkü derslerim çok iyiydi. Teşekkür aldığımda neden takdir alamadım diye oturur ağlardım. Bu arada yanlış anlaşılmasın, başarı konusunda üzerimde bir aile baskısı falan yoktu. Hiçbir zaman ‘Oku da büyük adam ol’ demediler. Özgür bıraktılar. O özgürlük verildiğinde doğru yolu daha kolay buluyorsun. İnsan kendisine uymayan bir kalıba sokulmaya çalışıldığında fevrileşiyor.  Derslerimde çok başarılı olduğun, bir de çok konuştuğum için annem ‘Sen kesin avukatsın’ diyordu. Başlarda benim de hayalim oydu ama. Bir tek o hayali gerçekleştiremedim.  Babamla yıllarca görüşmedik ama kısa süre önce barıştık. Fakat hiçbir zaman bizden nefret ettiğini ya da sevmediğini düşünmedim. Sadece çok inatçıdır.”  

Çocukluk yılları: Çocukken de oyuncu olmanın hayalini kurardı. “Tabii çok hayal kuruyordum ama bu kadarı asla gözümün önüne gelmemişti. Annemle iki inançlı, güçlü kadındık. O yüzden bizim için hiçbir şey zor ve aşılamaz olmadı. Sorunlar yaşadık, zorluklar çektik. Ama hiç güçsüz hissetmedik. Hayallerimizi konuştuk, önümüzde kimse duramadı. Şu an yaşadığımız şeyler de aslında inançlı olmanın büyük bir nimeti.”

Eğitim hayatı: Liseden mezun olduktan sonra 2011-2013 yılları arasında Studio Oyuncuları’nda yürütülen eğitimlere katılarak iki yıl boyunca oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuk kariyeri nasıl başladı? Sektöre dans ederek adım attı. İlk önce şarkıcı Bengü’nün ekibinde dans etti daha sonra, ‘Efes Kızları’ kadrosunda yer aldı. Mustafa Sandal’ın ‘Ateş Et ve Unut’ adlı klibinde de de yer aldı. “ İlk önce dans etmeye başladım, sonrasında bir arkadaşım vasıtasıyla oyuncu olma düşünceleri girdi aklıma. “’Oyuncu olmayı düşünür müsün?’ sorusunu bana ilk kez sorduğunda çok garipsemiştim. Fakat sonra ‘neden olmasın?’ dedim ve bunun hayallerini kurmaya başladıktan sonra ‘nerede eğitim alabilirim, ne yapabilirim?’ diye düşünmeye başladım ve Şahika Tekand’a gittim. Tiyatro eğitimim 2 yıl sürdü. Sonra hemen hemen herkesin bildiği gibi seçmelere girdim. İlkinde ilk işim olan ‘Sana Bir Sır Vereceğim’deki rolümü canlandırdım ve seçildim. Ondan sonrası o kadar hızlı geçti ki hatırlamıyorum bile.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2013 yılında ‘Sana Bir Sır Vereceğim’ dizisinde canlandırdığı ‘Aylin’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Çilek Kokusu’ dizisinde canlandırdığı ‘Aslı’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Azimli, inatçı, çalışkan, duygusal, hassas. “Zor bir kadınım. Balık burcuyum. Zorluktan kastım da duygusal olmam. Yani kendime zorum. Herkesi acısına üzülürüm, başkalarını kendimden çok düşünürüm. O beni zorluyor işte. Bir de aileme karşı ani yükselişlerim olur. Ailede en küçük kız olduğumdan nazım geçiyor şükür ki.”

Sosyal: Yoğun çalıştığı için sosyal hayatı yok denecek kadar az. Boş zamanlarında ise uyuyarak dinlenmeyi tercih ediyor. “Uyumak dinlendiriyor hem de çok dinlendiriyor. Dört buçuk saat bile uyusam çok mutlu oluyorum. Uykuyu herkese öneriyorum, muhteşem bir şey! Set sonrası en çok uykuya ihtiyacım olduğu için ekstra bir şey yapıp sosyalleşemiyorum. Dürüst olayım, ailemle bile pek fazla zaman geçiremiyorum. Evime geliyorlar, ben setten dönene kadar oturup beni bekliyorlar. Geç vakitte eve döndüğüm için yalnızca bir kahve içebiliyoruz ve ben uyuyorum.”

Demet Özdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Düşünce yapısı: Mesleğinde ve özel hayatında karşılaştığı her zorluğu  pozitife çevirmeye çalışıyor. “Magazin haberlerinden dolayı elbette üzüldüğüm, haksızlığa uğradığım ve kırıldığım şeyler oluyor. Ama bunlar anlık ve kısa süren duygular. Bu bir yakarış da değil. Onların da mesleği bu ve bunu kabul ediyorum. Ama kimi zaman benden bağımsız bir şey ortaya atılıyor. Sanırım bu noktada en çok takıldığım şey, kişisel olarak doğruluğu teyit edilmemiş haberler karşısında benim, ailemin, çevremin ne hissedeceğinin sorgulanmaması. Bunu düşününce kendime ‘Geç’ diyorum. Nasıl olsa ailen doğru olmadığını biliyor.”

Sette nasıl birisi? Sette en çok sakin kalabilmenin faydasını görüyor. “Çok uzun saatler çalışıyoruz dediğim zamanlarda bile sette anlayamazsınız benim yorgun olduğumu. Hasta olduğumda eğer ki sesime yansımamışsa kimse hasta olduğumu anlamaz. Eve gidip makyajımı çıkardıktan sonra ‘hastayım’ diyorum. Herkes para kazanmak için bir emek harcıyor, çevreme negatif enerji yayıp kendi ruh halimle ve kendi isteklerimle onları oyalamak istemem. Sakin olmak bu sektörde gerçekten çok önemli; sektöre yeni girecek olanlar için bunu önerebilirim. Canlandırdığın karakteri daha tutarlı hale getirmek için; bütün kaygılarından ve egolarından uzaklaşmak, tam olarak anda kalarak birlikte oynadığın oyuncuyu dinlemek ve sadece kendi laflarını söylemek için söylemek yerine, daha çok yaşama taraftarı olmak gerektiğini düşünüyorum. Bir de gerçekten set adabı diye bir şey var, onu biraz daha kavrayabilirsek her anlamda mutlu bir şekilde eve giderek çektiğiniz bölümü izlediğinizde tatmin olma duygusunu yaşayabiliyorsunuz.”

Mutluluk kaynağı: Hayranlarının ilgisinden mutluluk duyuyor. “Oyuncu olmaya karar verip dizi çekmeye başladığınızda artık sizi herkes tanıyor. İnsanlar gelip beni sevdiklerini söylüyor. Bana sarılmaları doğru yolda olduğumu hissettiriyor. Bu yüzden şöhretin sıkıntısını yaşamıyorum.”

İlk sinema filmi: Oğuz Çelik/ Tut Sözünü

Aşka bakışı: “Aşk çok güzel bir şey. Aşkın güzel, heyecan veren bir duygu olduğuna inanıyorum.

Hayata bakışı: Ünlü olmaya dair özel bir duygu beslemiyor, bu durumun sadece mesleğinin bir getirisi olduğunu düşünüyor. “Kendimce tekrarladığım, beni hep güçlü hissettiren bir söz var; ‘Sadece hayal et. Temiz bir kalp ile yapamayacağın, başaramayacağın hiçbir şey yok.’ Duygularımı çok fazla belli eden biri değilim, çünkü insanlara karşı çok hassasım. Mesela kendimle ilgili bir konuda biriyle olumsuz bir diyaloğa gireceksem ya da tartışma çıkacak gibiyse orada olmamayı tercih ederim ama başkası hakkında bir konu gündemde olduğunda da ben o insandan daha çok öne atlar onu savunurum. Özellikle lise zamanlarımda ve ailemle ilgili konularda hep böyle oldu. Ettiğim tüm kavgaları arkadaşlarım ya da ailem için ettim, hiçbir zaman kendim için etmedim. Onun dışında enerjiye çok inanıyorum. İnsanların nasıl bir ruh halinde olduklarını hissedebiliyorum. Örneğin; sette kötü bir şey yaşayıp sete enerjisi düşük olarak gelmiş insanların yanına gidip onlarla sohbet ediyorum. Çünkü çevremde mutsuz bir insan varsa ben de mutlu olamıyorum. Onlarla çok vakit geçirdiğim ruh halime ve dolayısıyla sete yansıyor. Bu yüzden çevresindekilerin enerjisini yükselten biriyim.

İş hayatına bakışı: Zor olanın oyunculuk yapmak değil, sektörün şartları olduğunu düşünüyor. “Bu mesleği yaparken, cesaretli olursan, kafanı çalıştırırsan, elinden gelenin en iyisini yaparsan başarılı olursun. Her yeni senaryoda, her oyuncu arkadaşınla, her yeni yönetmenle öğreneceğin çok şey var. İlk zamanlar böyle düşünmüyordum, zamanla idrak ettim. Oyunculuğun da insan ilişkilerinde var olmanın da bir sonu yok. Her zaman daha fazlasını aramalısın.”

Kariyer planı: Her şeyi denemek, her türlü karakteri oynamak istiyor. Hep drama ya da komedi oynayacağım gibi bir durumum yok. ‘Erkenci Kuş’ dizisinde 40. bölüm itibariyle drama yapmaya, ağır sahneler çekmeye başlamıştık. O sahneleri çekmek beni çok heyecanlandırdı. Dramda da rol almayı istedim. Sert bir karakteri de oynamak istiyorum. Çünkü eğitim alırken aslında sadece romantik komediyi kimse öğretmiyor ya da bize herhangi tek bir tarz öğretmiyorlar. Gerçekliğin peşinde olmamız öğretiliyor. Bu yüzden hepsi var içimde hayal olarak. Kendinden emin ve planlı bir karakteri canlandırmak bana daha çekici geliyor şu anda. Dizinin ya da sinemanın seyrinde birçok şey yaşayabilir ve farklı bir karaktere dönüşebilir ama daha sert bir yerden başlamak, onun macerasına ya da hayatına dahil olan işler yapmak beni cezbediyor. Fakat romantik komediden de asla vazgeçemem, onun yeri hep ayrı benim için.”

Gelecek Hayali: Bir gün bir dans okulu açmak istiyor. “Özellikle hiç dans etmemiş, dansla hiç tanışmamış çocuklarla bir arada olma fikri beni çok heyecanlandırıyor. Belki ileride bir gün olabilir. Neden olmasın?”

Rol modeli: Örnek aldığı oyuncular var. Bu oyuncuların bir kısmı ile aynı projede yer almaktan da mutluluk duyuyor. “Çok şanslıyım ki, bu yolculukta yanımda beraber yürümekten keyif aldığım insanlar oldu hep. Binnur Kaya, Sumru Yavrucuk, Esra Ronabar. Binnur Kaya senelerce örnek aldığım oyuncuydu. Sumru Yavrucuk tiyatroda hayranlıkla izlediğim biriydi. Bütün hayallerim tek tek gerçekleşiyor. Sumru abla hem drama hem komediyi iyi yapan bir insan. O da benim drama tarafını örnek alacağım bir isim oldu. Henüz hiç çalışma fırsatı bulamadığım ama bunu çok istediğim isimlerse Haluk Bilginer ve Çetin Tekindor.”

Süper kahraman olsa ne olurdu? “Mesela Wonder Woman; hem güçlü hem zeki hem de fantastik güçlere sahip bir karakter. Aslında sadece uçmak ya da düşünce okumak yetmezdi, tam donanımlı bir kahraman olmak isterdim. Süperman uçabiliyor, Batman’in bir sürü alet edavatı var ve siyah giydiği için bence muhteşem, kedi kadın bence inanılmaz seksi. Hepsinin bir toplamı varsa hepsini olmak isterdim! Çünkü hepsini izlerken ‘keşke bunu da yapabilseydim’ diyorum. O yüzden tam donanımlı bir süper kahraman olmak isterdim. İnsanoğlu yetinemiyor ki.”

Demet Özdemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Formunu nasıl koruyor? Spor yapıyor ve aksatmamaya çalışıyor. “Ciddi bir çalışma tempom var spor konusunda. Ağır antrenmanlar yapıyorum. Boş olan bir günüm var ama o bir günde çok yoğun spor yapmaya çalışıyorum. Cildimi aksatmadan, düzenli olarak temizliyorum ve kuru bir cildim olduğu için nemlendiriyorum. Ağır makyaj yapan biri değilim ama asla makyajla uyuyamam. Set programımı çok yoğun olduğu için cildim makyajdan dolayı çok yoruluyor, bu yüzden setin dışında kalan vakitlerimde günlük hayatımda hiç makyaj yapmıyorum.”

Hobisi: Hobileri dans etmek ve müzik dinlemek. Ayrıca, boş vakitlerinde dağ havası almak ve yürüyüş yapmayı da çok seviyor.

Evde ne yapar? Çalışmadığı nadir zamanlarda genelde ailesi ve dostlarıyla vakit geçiriyor. “Kaçırıyorum herkesin hayatını maalesef. O yüzden değer verdiğim insanlara boş zamanlarımda yetişmeye çalışıyorum. Ayrıca evde saç ve cilt bakımı da aksatmadan yaparım.

Neye para harcar? Alışveriş yaparken en çok ayakkabı, çanta ve eşofmana para harcıyor. Gardırobunun en değerli parçası ise deri ceketleri.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2013-Sana Bir Sır Vereceğim /Aylin Gündoğdu

2014 -Kurt Seyit ve Şura /Alya Baronez

2015 -Çilek Kokusu /Aslı Koçer Mazharoğlu

2016/2017-No:309 /Lale Yenilmez Sarıhan

2018/2019 -Erkenci Kuş /Sanem Aydın Divit

2019/2020-Doğduğun Ev Kaderindir /Zeynep Karaca

SİNEMA FİLMLERİ

2015-Tut Sözünü /Demet

2017 -Sen Kiminle Dans Ediyorsun /Aysel

ÖDÜLLERİ

2014 -StarMetre Fan Faktör 2 Kristal Ödülleri /Kristal Ödül /Sana Bir Sır Vereceğim

2017- Gelişim Üniversitesi 6. Medya Ödülleri /Yılın En İyi Kadın Dizi Oyuncusu

2018-45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri /En İyi Romantik Komedi Kadın Oyuncu /Erkenci Kuş

2018- Medya Ve Sanat Ödülleri/ En İyi Dizi Çifti / Erkenci Kuş

2019 -19. İnternet Medyası Yılın En İyileri/ En İyi Dizi Çifti/ Erkenci Kuş

2019- Murex D’or Ödülleri/   Uluslararası En İyi Kadın Oyuncu

2019- Türkiye Gençlik Ödülleri/ En İyi Kadın Dizi Oyuncusu

2019- Quality Ödülleri/ En Quality Kadın Oyuncu