Ana sayfa Kadın Haberleri Demet Şener, evlilik yolundaki en büyük engelden kurtuldu!

Demet Şener, evlilik yolundaki en büyük engelden kurtuldu!

tarafından ker_def

İbrahim Kutluay ile tartışmalı geçen bir süreçten sonra boşanan Demet Şener’e mahkemeden evlenebileceğine yönelik karar çıktı.

İbrahim Kutluay’dan 2 ay önce boşanan Demet Şener, yasa gereği yeniden evlenebilmek için 300 gün şartı koyan iddet müddetinin (bekleme süresi) kaldırılması için dava açmıştı. Bu dava sonuçlandı.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, boşanmadan sonra hamile olup olmadığının belirlenmesi için 300 gün (iddet süresi) bekle şartı bulunuyor.

Demet Şener, dava dilekçesinde “Yeniden evlilik yapma ihtimalim bulunduğundan hamile olmadığının tespitiyle iddet müddedinin kaldırılmasını talep ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Akşam’ın haberine göre; Demet Şener, mahkemede erkek arkadaşıyla olan fotoğraflarını delil olarak sundu. Talebi değerlendiren mahkeme, Şener’in hastaneden aldırdığı raporda hamile olmadığının tespit edilmesi üzerine 300 günlük iddet müddetinin kaldırılmasına karar verdi.

Bu karar sonrasında Demet Şener ile Cenk Küpeli’nin evlenmesinin önünde hiçbir engel kalmadı.

Yasaya göre evlilik sona erdiğinde, erkek istediği zaman evlenebilirken kadın 300 gün beklemek durumunda. Bu süre, kadının hamile olması halinde doğacak çocuğun babasının kim olduğunun belirlenmesinde karışıklık yaşanmaması için konuyor.