Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Derya Şensoy’dan, babası usta tiyatrocu Ferhan Şensoy’a büyük vefa örneği!..

Derya Şensoy’dan, babası usta tiyatrocu Ferhan Şensoy’a büyük vefa örneği!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- 31 Ağustos’ta vefat eden usta tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy’un büstü Bodrum’un çok sevdiği, yıllarını geçirdiği Geriş Köyü’nde açıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyesi Esra Sağlık Şenalp’ın yaptığı büst, köydeki Nevin Başara Parkı’na yerleştirildi.

Büstün açılış törenine katılan Ferhan Şensoy’un kızı Derya Şensoy bu anları instagram hesabından takipçileriyle de paylaştı.

Derya Şensoy'dan, babası usta tiyatrocu Ferhan Şensoy'a büyük vefa örneği!.. 3

Törende gözyaşlarına hâkim olamayan Derya Şensoy şunlar söyledi: “Buraya gelirken ağlamayacağıma söz verdim. Hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Çünkü ben buraya geldiğimde 31 sene önce, bebektim. Burada büyüdüm, ilk arkadaşlarımı burada edindim, bisiklete binmeyi burada öğrendim, yüzmeyi burada öğrendim.

Bu köyde, Geriş’te, çok fazla anım var. Bizim için Geriş’e gelmek, babamın tatili demekti. Babamın tatili demek onunla vakit geçirebileceğiz demekti. Çünkü turneler bitmişti, sezon kapanmıştı ve Geriş’e geliyorduk.

Derya Şensoy'dan, babası usta tiyatrocu Ferhan Şensoy'a büyük vefa örneği!.. 4

O yüzden biz çocukları için ayrı bir yeri vardı Geriş’in. Çok teşekkür etmek istiyorum hepinize. Bunu mümkün kıldığınız için. Babam Geriş’i çok seviyordu. Son zamanlarında hep buraya gelmek istiyordu, maalesef mümkün olmadı. Ama şimdi bu o kadar anlamlı ki burada olması ve bunun düşünülmüş olması, gerçekleşmiş olması.”

Derya Şensoy'dan, babası usta tiyatrocu Ferhan Şensoy'a büyük vefa örneği!.. 5

Büstün açılış törenine Ferhan Şensoy’un eşi Elif Durdu, öğretim üyesi Esra Sağlık Şenalp, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber, Galatasaraylılar Derneği Bodrum Temsilcisi M. Sinan Akad, modacı Neslihan Yargıcı, Galatasaraylılar derneği üyeleri ve sanatçılar katıldı.