Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Usta Tiyatrocu Ferhan Şensoy, son yolculuğuna göz yaşları içinde uğurlandı!..

Usta Tiyatrocu Ferhan Şensoy, son yolculuğuna göz yaşları içinde uğurlandı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçtiğimiz gün ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle hayatını kaybeden usta tiyatrocu Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlandı.

Milliyet Cadde’de yer alan habere göre; 70 yaşında vefat eden sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi’nde düzenledi. Şensoyu’un cenazesi bir süre öğrenim gördüğü Galatasaray Lisesi’ne getirildi. Burada yapılan kısa anma töreninde Müjgan Ferhan Şensoy ve Derya Şensoy kardeşler, gözyaşlarına boğuldu. Merhum sanatçının büyük kızı Müjgan Ferhan Şensoy, ‘Babamın burada olmaktan o kadar mutlu olduğunu biliyorum ki. Hastanede hep Galatasaray’ı soruyordu. Babamı kucakladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Galatarasay Lisesi’nden alınan Ferhan Şensoy’un cenazesi daha sonra İstiklal Caddesi üzerinden törenin yapılacağı Beyoğlu Ses Tiyatrosu’na getirildi. Babasının resmini taşıyan Derya Şensoy, yol boyunca gözyaşlarını tutamadı. Ferhan Şensoy’un cenazesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tören mangası tarafından omuzlara alınarak usta tiyatrocunun kurucusu olduğu Ortaoyuncular Tiyatrosu’na taşındı. Ferhan Şensoy’u uğurlamak için tiyatronun kapısına gelen kalabalık büyük bir yoğunluk oluşturdu. Şensoy’un cenazesi alkışlar eşliğinde salona alındı.

Ses Tiyatrosu’nda yapılan anma törenine Ferhan Şensoy’un ailesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçı dostları ve çok sayıda seveni katıldı. Solanda oluşan kalabalık nedeniyle birçok kişi dışarıda kaldı.

Anma törenini açılış konuşmasını Okan Bayülgen yaptı. Şensoy’a ‘Ustam’ diye hitap eden Okan Bayülgen, “Türk tiyatrosunu modern dünya tiyatrosunun temelleri üzerine dünya çapında bir ekol yaratmış, büyük ustam Ferhan Şensoy abimizi soğuk kanlı bir şekilde uğurlamaya çalışacağız. Bu bir anma töreni değildir. Bu bir uğurlamadır. Onu sevenlerle, ona hayran olanlarla, benim gibi onun yetiştirdiği öğrencilerle, sanatçı dostlarıyla kısa ve soğukkanlı bir törenle Ferhan abimizi uğurlamaya çalışacağız. Yeni çok yakın tarihte bu tiyatronun çok değerli oyuncularından sevgili kardeşimiz Levent Ünsal’ı sevgili abimiz Rasim Öztekin’i uğurladık. Bugün de büyük ustamızı uğurlamak zorundayız” diye konuştu.

Törende, Ferhan Şensoy’un küçük kızı Derya Şensoy, üniversite yıllarında babasına yazdığı şiiri gözyaşları içinde okudu. Söz konusu şiir şöyle; “Zamanlardan bir zaman çıksa gelse, Ben o gün izlemeye doysam seni, Hadi diyelim dünya tersine dönse, Ve okumaya doysam seni, Hatta haftanın 8. günü, Aklına bile doyarım belki, Ama sana hiçbir zaman doyamam baba.”

Usta sanatçının cenazesi, Teşvikiye Camii’nde kılınan ikindi namazına müteakiben Zincirlikuyu Kabristanlığı’na defnedildi.