Ana sayfa Sosyal Medya Ferhan Şensoy’un ölümünün ardındaki üzücü detay; Usta Sanatçı dede olmaya hazırlanıyordu!

Ferhan Şensoy’un ölümünün ardındaki üzücü detay; Usta Sanatçı dede olmaya hazırlanıyordu!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Türk tiyatrosunun duayen ismi Ferhan Şensoy önceki gün sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 70 yaşındaki sanatçının ölüm haberi kurucusu olduğu Ortaoyuncular tarafından duyuruldu. 2 Temmuz’da iç kanama nedeniyle hastaneye yatırılan 70 yaşındaki Şensoy’un kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat ettiği öğrenildi.

Şensoy’un kaybı sanat dünyasını adeta yasa boğdu. 2004 yılında boşandığı oyuncu Derya Baykal ile evliliğinden dünyaya gelen Derya ve Müjgan adında iki kızı olan usta sanatçı, dedelik heyecanı yaşıyordu. 32 yaşındaki büyük kızı Müjgan Ferhan Şensoy, dokuz aylık hamileydi. Ancak usta sanatçı, doğumuna sayılı günler kala torunu Pera’yı göremeden yaşamını yitirdi. Müjgan Ferhan Şensoy, vefat haberinin ardından, Twitter hesabından ‘Babam uçtu göklere’ mesajını paylaşmıştı.

Ferhan Şensoy’un ölümünün ardındaki üzücü detay; Usta Sanatçı dede olmaya hazırlanıyordu! 8

Büyük ustanın vefatı sevenlerini ve sanatçı dostlarını da üzüntüye boğdu. Sanatçı Özkan Uğur yakın arkadaşıyla yaptığı son telefon görüşmesini instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla anlattı. Uğur, yakın dostuna şu sözlerle veda etti;

Ferhan Şensoy’un ölümünün ardındaki üzücü detay; Usta Sanatçı dede olmaya hazırlanıyordu! 9

“Son telefon konuşmamızda Şahları da Vururlar oyununu bir daha sahneye koyacaktı, beraber olacaktık. 1980 yılında askerden döndükten sonra Fuat, Ferhan Şensoy’un Şahları da Vururlar oyununun müziklerini yapmıştı. ‘Gel beraber akustik gitarlarla söyleyip icra edelim’ dedi. Sonra da ‘Kahraman Bakkal Süper Markete Karşı’ oyununun müziklerini yaptık ve zaman zaman sahnede oyuncu olarak yer aldık. Tiyatronun ilk tozunu Ferhan Şensoy Ortaoyuncular’ında yuttum. Benim için konservatuar eğitimi gibiydi. Ferhancım, Ortaoyuncular da öğrettiğin her şey için çok teşekkür ederim. Yapı Endüstri Merkezi’nde ve Küçük Sahne tiyatrolarında unutulmaz günler yaşadık. Bir gün Mazhar, Ankara’dan Şahları da Vururlar oyununu seyretmeye gelmişti. Oyundan ve müziklerinden çok etkilendiğini söyledi; ve oyundaki iki şarkıya yeni söz yazdı. Döndü pervaneler (Ele güne karşı yapayalnız) Gam yeme sen ey Süreyya (Yalnızlık ömür boyu) şarkısı oldu. Allah rahmet eylesin Çok üzgünüm başımız sağ olsun… Usta kalem, çok büyük bir sanatçıyı kaybettik. Bir devir kapandı. Ailesine, tiyatro camiasına, sevenlerine sabırlar diliyorum Nur içinde yat Ferhancım.”

Ferhan Şensoy’un cenazesi Bugün, Ses Tiyatrosu’nda sınırlı katılım ile tertip edilecek törenin ardından, Teşvikiye Camii’nde kılınacak ikindi namazını müteakiben Zincirlikuyu Kabristanı’na defnedilecek.